Naistenpäivän ajatuksia ja podcast-suosituksia

Aurinkoista ja inspiroivaa kansainvälistä naistenpäivää rakkaat lukijat! 

En juurikaan puhu politiikasta tai poliittisista mielipiteistäni johtuen siitä, että omat mielipiteeni muuttuvat useasti kuullessani eri näkökulmia. En myöskään useimmissa tapauksissa usko absoluuttiseen mustavalkoiseen totuuteen. Mutta jos jokin poliittinen agenda itselleni pitäisi asettaa, koskettaisi kyseinen ehdottomasti tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Henkilökohtaisesti koen sanonnan ”when women support each other incredible things happen” voimauttavana, mutta vieläkin voimauttavampana koen muutettaessa sanonta muotoon ”when human supports human incredible things happen”. Olemme kaikki ihmisiä ja se jos mikä on mielestäni vaikuttava, yhdistävä tekijä – feminismi ei ole synonyymi miesvihalle vaan tasa-arvolle. Valitettavasti joissain tilanteissa, käsitteet feminismi ja feministi liitetään mielestäni yhteyksiin joissa näiden ei kuuluisi esiintyä, mikä syö aatteen alkuperäistä pohjaa. Ihmisten väärin kohtelun verhoaminen kyseisiin käsitteisiin ainoastaan toimii tasa-arvoa vastaan, ei sen puolesta.

Henkilökohtaisesti haluan täältä vaaleanpunaisten, etuoikeutettujen lasieni läpi uskoa, että jos keskittyisimme erojen tavoin samalla intensiteetillä asioihin jotka meitä ihmisinä yhdistävät, olisi maailma huomattavasti parempi paikka. Eroavaisuudet tarjoavat meille kasvun paikkoja ja näiden tarkastelu on äärimmäisen tärkeää. Mutta puhdas oman kuplan sisältä tapahtuva tuomitseminen ei tarjoa todellista ymmärrystä ihmisyyden ytimeen – eikä anna avaimia tulokselliseen tasa-arvokeskusteluun. Suosittelen tutustumaan muun muassa Naisasialiitto Unionin www-sivuihin, sekä Oikeusministeriön Yhdenvertaisuus.fi – sivustoon, jos haluatte lukea tarkemmin monialaisia ajatuksia tasa-arvoisesta yhteiskunnasta – edellä mainitut pohdinnat ovat vain omiani. 

Nyt kuitenkin siirrytään ”poliittisista agendoista” kevyempään, mutta aivan mahtavaan aiheeseen – podcast-suosituksiin! Olen jo aiemmissa postauksissa suositellut podcasteja ja listailen näihin linkit tämän postauksen loppuun. Naistenpäivän kunniaksi halusin tämän postauksen omistaa yksinään naisille, joiden inspiroivia podcasteja kuuntelen säännöllisesti. Huvittavaa muuten miten edellisen lauseen kirjoitettuani meinasin automaattisesti jatkaa, etten valitse podcasteja sukupuolen vaan aiheen perusteella. Toivon kyseisen olevan kaikille kuitenkin nyt sanomattakin selvää.

”Fun fact” olen kuunnellut (riippuen viimeisestä julkaisusta) suurimmasta osasta alla listatuista podcasteista jokaikisen jakson. Eli suositukset tulevat suoraan sydämestä heh. Kuuntelen myös useita muita podeja mielentilasta riippuen, joten sanottakoon että kävelylenkit eivät ole koskaan olleet yhtä mukavia kuin tänä podcastien kulta-aikana 😉 Jos joku pyytäisi laittamaan podcastit paremmuusjärjestykseen, en tähän pystyisi – kaikki ovat ykkösiä.

Psst! Postauksen kuvat ovat satunnaisia otoksia kuluneiden vuosien varrelta, koska rehellisesti – pyörin samoja ympyröitä tällä hetkellä eikä ole juuri erilaista kuvattavaa 😀 Kuvan minusta ottanut rakas, viisas ja mahtava nuori nainen – pikkusisko <3 

Maailma kansainvälisin silmin

No Worries – podcast kuljettaa kuuntelijan kahden ulkosuomalaisen naisen tarinoiden kautta Australiaan. Podcast on loistava kombo syvällistä pohdintaa, huumoria, kulttuurin ihmettelyä ja vapaata keskustelua – kaipuuni Australiaan vain pahenee tätä kuunnellessa. Tämän jälkeen kun kuuntelen Nykäsen naisten ja Kaukopuhelun kertomuksia Yhdysvalloista, on mieleni jo aivan sekaisin haluanko suunnata Australiaan vai USA:n kunhan maailma jälleen aukenee. Kaukopuhelu-podin osalta tosin mieli vie myös pohjoiseen ja Helsinkiin, joten toistaiseksi olen pysynyt Suomessa 😀

Muu maa mustikka – podcast puolestaan vie Amsterdamin ja Lontoon tunnelmiin, suhteellisen uusi podcast mutta jo nyt olen koukussa. Mikäli mieli halajaa Lontooseen ja janot tietoa Briteissä elämisestä suosittelen ehdottomasti nappaamaan kuunteluun myös Byelingual ja Hei Lontoo-podit – näen silmissäni vain Brittien lipun ja sympaattiset brittiläiset talot kuunneltuani heidän tarinoitaan. Venäjän kulttuurin uumeniin pääsee syventymään kuuntelemalla Veera ja ihmeellinen itäpocastia Veera lataa niin tiukkoja faktoja ja historiaa pöytään, että olen äimistynyt miten paljon olen podia kuunnellen oppinut Venäjästä.

Viimeisimpänä on toki mainittava jo klassikoksi muodostunut ESP eli Ei Saa Peittää, jota olenkin jo aiemmissa postauksissa suositellut. Ruotsi ei ole koskaan houkutellut yhtä paljon kuin tätä podia kuunnellessa!

Sanotaanko vaikka näin, että olen aivan todella innoissani siitä, miten paljon hyviä ulkosuomalaisten podcasteja tiedätte-kyllä-mikä-virus on auttanut minua löytämään. Lisäksi mahtavaa miten näitä on nyt alkanut ilmestymään enemmän! <3

Psykologiaa ja elämän pohdintaa

Psykopodiaa on psykologi Nina Lyytisen podcast, jossa käydään läpi ihmisen mielen koukeroita ja tärkeitä aihepiirejä eri vieraiden kanssa. Puolestaan Camilla Tuominen podcastissa käsitellään etenkin työelämän eri aihealueita ja sieltä kumpuavia tunteita. Myös Tuomisen vieraana on eri alojen ammattilaisia Psykopodiaan tavoin.

Viime aikoina olen kuunnellut jälleen pitkästä aikaa myös Afterwork-podcastia, joka on Suomen podcast-skenen konkari. Suosittelen kuuntelemaan muun muassa jakson 155. koskien aborttikeskustelua ja 141. koskien seksuaalista väkivaltaa – kyseiset syvälliset, vaikeista asioista käytävät keskustelut ovat mielestäni juuri niitä, joita yhteiskuntamme kaipaa, jotta saamme aikaan positiivisen muutoksen.

Kielikylpy ja tarinoita ihmisyydestä (englannin kieliset)

Englannin kielisten podien osalta on ehdottomasti nostettava esille paljon jo aiemmin hehkuttamani How to Fail with Elizabeth Day. Podcastissa Day haastattelee tunnettuja henkilöitä keskittyen haastateltavien kolmeen niin sanottuun ”suurimpaan epäonnistumiseen”, jotka haastateltavat ovat jakaneet. Puolestaan In Writing with Hattie Crissel tarjoaa katsauksen erilaisten kirjoittamisen parissa työskentelevien henkilöiden elämään, selvittäen muun muassa mistä he saavat inspiraationsa ja mikä on heidän työrytminsä. Jos rakastat persoonallisuustestejä ja etenkin MBTI 16 persoonallisuustyyppiä, antaa puolestaan Personality Hacker Podcast muun muassa loistavia ajatuksia siihen miten omia heikkouksia ja vahvuuksia voi kehittää.

Loppuun vielä kukkia teille kaikille vuoden 2018 hääkimpun kera – kai se nyt voi myöntää, että kukat ovat ihania päivän piristyksiä. Mitä nyt olen kuuluisa siitä etteivät viherkasvit pysy hengissä viikkoa kauempaa, en todellakaan ole yksi niistä inspiroivista tyypeistä instagramissa, jonka asunto on täynnä hyvinvoivaa vihreyttä 😀 

***************

Huh, tulipa taas listaus. Toivottavasti saatte näistä inspiraatiota ja löydätte uusia tuttavuuksia <3 Ja jälleen kerran jos on suosituksia podcasteista, sukupuoleen katsomatta, laitelkaahan alle näitä jakoon. 🙂

Nyt suljen koneen ja suuntaan nauttimaan aurinkoisesta päivästä – huippua viikkoa ihan jokaiselle siellä ruudun toisella puolella.

xx Krista

Nyt soi: Naomi Scott – Speechless 

Lue myös (ja kyllä numero 3 on ollut kantava teema 😉 ) :
3 inspiroivaa podcastia (ja podcast riippuvaisen tunnustuksia)
3 x ajatuksia herättävää podcastia
3 x ajatuksia herättävää podcastia (osa 3)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *