3 x viihdyn näiden parissa – helmikuu

Aloitin vuoden alusta uuden postaussarjan, jossa kuukausittain esittelen sillä hetkellä viihdyttävimmät sarjat, kirjat ja musiikin. Tällä hetkellä erityisesti viihdyttävät seuraavat:

Sarjat: Selena, Netflix

Selena kertoo amerikkalaismeksikolaisen Selena Quintanillan tarinan. Latinotähti nousi 80- ja 90-luvulla tähteyteen tejano-pop-tyylisellä musiikillaan. Aikansa muoti-ikoni, seksisymboli ja uranuurtaja, jonka mm. Jennifer Lopez nimeää esikuvakseen oli kaikkea sitä mitä tähdeltä vaaditaan lahjakas, vetovoimainen ja aurinkoinen. Selena-sarjan ensimmäinen kausi keskittyy Selenan lapsuuteen ja nuoruuteen, menestyksen alkutaipaleelle. Ihana ja aurinkoinen sarja, joka on omiaan herättämään kasari- ja ysärinostalgiaa. Olen ollut yllättynyt ja vähän pettynyt, ettei sarja ole noussut puhutummaksi. Jos Selena tarina ei ole sinulle tuttu, älä pilaa sarjaa itseltäsi Googlaamalla häntä.

Kirja: Elly Griffithsin Ruth Galloway-sarja

Mietin luettuani kaikki Liane Moriartyn kirjat, että hmm, tässäkö tämä lukuinnostukseni nyt sitten oli. Mistä löytyisi nyt jotain muuta hyvää luettavaa, sitä kun loppujen lopuksi tulee aika harvoin vastaan. Äitini vinkkasi omia lemppareitaan, ja kuinka sattuikin, kun olimme kaupassa, törmäsin yhteen suositelluista kirjailijoista, Elly Griffith:iin. Hänen Ruth Galloway-sarja on parasta aikoihin. Hölmönä tartuin sarjaan tosin keskeltä, koska en tiennyt vielä siinä vaiheessa että ihana ja niin samaistuttava Ruth seikkailee useassa kirjassa, jotka etenevät lineaarisesti. Ruth Galloway on luuarkeologi, joka avustaa poliisia erilaisissa rikostutkimuksissa, ja samalla kirjoissa sivutaan Ruthin elämää, niin sympaattisesti ja reilusti. Kirjat ovat loistavia eikä niitä malttaisi millään laskea käsistään!

Musiikki: Bananarama

Bananarama oli ensimmäisiä bändejä joita aloin kuunnella ja fanittaa. En ollut kuunnellut kyseistä bändiä vuosiin, mutta Bananraman taipaleesta kertovan Really saying something-kirjan hankittuani, halusin palata heidän musiikin pariin. Musiikki toimii edelleen, ja siitä tulee hyvälle mielelle. Huvittaa, että vasta nyt tajusin että biisissä Robert de Niro’s waiting, lauletaan ”Robert de Niro’s waiting…talking italian…”. Niin sitä voi löytää uutta vanhoistakin jutuista :D!

Lue aiemmat:

Tammikuussa viihdyin näiden parissa

Kommentit (2)
  1. Kiitos tuosta Ruth Galloway-vinkistä, pitää selvästi tutustua näin Liane Moriarty-fanina!

    https://www.lily.fi/blogit/pilketta/

    1. Kannattaa ehdottomasti. Jäin niin koukkuun näihin kirjoihin etten millään malta laskea niitä käsistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *