RAW kinder.

image.jpeg

Suklaa on parasta. Sitä ei voi korvata irtokarkeilla, kakuilla, leivonnaisilla, kekseillä – ei millään. Fazerin sininen tuo mieleen paljon muistoja niin lapsuusajoilta kuin myöhemmältäkin, Nutella taas ulkomaanmatkat – kaverit tietävät että reissussa mun on pakko saada aamupalalla Nutellaa. Pääsiäisenä parasta on Mignon munat, joiden vasta nyt tajusin maistuvan aivan Nutellalta – ei ihme että ne ovat myös yksiä lempisuklaitani. Mignon muna jakaa mielipiteitä mutta tällaisena suklaasyöppönä siinä ei ole mielestäni mitään överiä, päin vastoin sen voi syödä vaikka kerralla suuhun pistettynä (tämäkin on joskus tapahtunut).

Pääsiäinen on parasta aikaa suklaasyöpöille, siksi se pääseekin listalleni yksinä lempipyhinä – rehellisesti pelkän suklaan takia. Kinder tuntuu olevan kaikkien muiden suosikki, ja siksi ajattelinkin tehdä omanlaiseni version siitä, tällä kertaa raakasuklaasta. Samoin olevan varioinut Snickersiä aiemmin täällä.

image.jpeg

Mikä tässä on mielestäni parempaa kuin aidossa Kinderissä? Tietenkin terveellisemmät raaka-aineet mutta myös tummempi suklaa; maito- ja valkosuklaan yhdistelmä saattaa omaan makuuni olla hieman liian makea joten tummempi suklaa tasapainottaa sitä kivasti. Toki tästäkin voi tehdä omanlaisensa version lisäämällä esim. tocoa (riisinlesejauhetta) tai kookosmannaa myös suklaamassan joukkoon, jolloin se muistuttaa enemmän maitosuklaata.

image.jpeg

RAW KINDER
n. 15 pientä kinder-munaa tai 8 suurempaa riippuen muoteista

Suklaamassa:

75 g kaakaovoita
75 g kookosöljyä
50 g hunajaa, agavesiirappia, vaahterasiirappia tai kookossokeria
ripaus suolaa ja vaniljaa
0,6 dl raakakaakaota
0,6 dl carob-jauhoa (tai voit käyttää yhteensä 1,2 dl pelkästään raakakaakaota)
3 rkl lucumaa (ei pakollinen)
halutessasi enemmän maitosuklaamaista: 2 rkl sulaa kookosmannaa tai 2 rkl tocoa (riisinlesejauhoa)

+ täytteeksi kookosmannaa

>> Aloita sulattamalla kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Lisää joukkoon makeutus, suola ja vanilja. Lisää myös kaakao, carob, lucuma ja mahdolliset muut aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja ota pois vesihauteesta. Tarkista että seos on tarpeeksi paksua ja lisää kaakaota/lucumaa tarvittaessa – massan tulee tarttua muottien reunoille.

>> Vuoraa pienten muottien jokainen kolo suklaamassalla: koita saada se pysymään reunoilla, mutta säilyttäen muotissa vielä tilaa kookosmannalle. Säästä suklaamassaa noin 1/3 talteen. Laita vajaiksi täytetyt muotit pakkaseen kovettumaan. Sulata kookosmannaa vesihauteessa juoksevaksi.

>> Kun suklaakerros on kovettunut muotteihin, lisää koloihin sula kookosmanna – jättäen taas hieman tilaa vielä kerrokselle suklaamassaa. Pistä taas pakkaseen kovettumaan.

>> Valele vielä ohut kerros suklaamassaa kovettuneiden suklaiden päälle ja pistä pakkaseen kovettumaan. Nauti huoneenlämpöisinä, joten ota suklaat tarpeeksi ajoissa joko pakkasesta tai jääkaapista ”sulamaan”.

image.jpeg

Toivottavasti pääsiäispupu tuo teille kaikille tarpeeksi suklaata! Hyvää pääsiäissunnuntain odotusta xxx bises

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys

Vegaanijuusto cashew-pähkinästä.

image.jpegOstin muutama viikko sitten uuden blenderin. Vitamix oli haaveissa mutta huimaavan hintansa ansiosta päädyin googlailemaan edullisempia korvikkeita ja löysin Optimumin, korvikkeen joka joidenkin lähteiden mukaan on jopa alkuperäistä surauttelijaa tehokkaampi.

Allekirjoitan kaikki laitteen lupaukset, ainakaan se ei toimi Vitamixia yhtään huonommin. Innoissani olen tehnyt smootheja, keittoja, kastikkeita ja tahnoja ja olenkin nauranut tälle vauvanruokamaiselle ruokavaliolleni jota on nyt jatkunut blenderin saapumisesta lähtien. Kaikki vaan maistuu tällä hetkellä paremmalta sileäksi surauteltuna, heh. Pähkinätkin nautin nykyään tämän laitteen kautta joko smoothiessa, tahnoissa tai nyt näkyvän ”juuston” muodossa. Jo pitkään olen halunnut kokeilla vegejuuston valmistamista joka onnistuu helpoiten cashew-pähkinöistä. Pähkinöitä voi liottaa muutaan tunnin joten arkisempikin teho- tai sauvasekoitin varmasti riittää reseptin toteutukseen – vaikka suosittelen silti kaikille lämpimästi Optimumin hankkimista. Ja ei, tämä ei ole maksettu mainospostaus, vaan olen oikeasti häkellyttävän myyty laitteen tehokkuudesta.

Kauppoihin rantautuneita vegaanijuustoja en ole vielä maistanut,  joten en uskalla sanoa miltä tämä maistuu niihin verrattuna. Aidolta, sanoisin. En usko että kukaan kokee tulleensa huijatuksi tätä syötyään vaikka pitäisikin kovasti juustoista. Varsinaista herkkua siemennäkkärin päällä, vielä parempaa hedelmien kanssa!

image.jpeg

Cashew-juusto on jotain tuorejuuston ja pehmeän goudan väliltä. Se on kermainen, halutessasi mausteinen sekä aivan koukuttavan hyvää, olit sitten kasvisruokaskeptikko tai et. Lisäsin Provencen yrttisekoitusta joten juusto oli varsinkin maukas mutta tahdon ehdottomasti kokeilla vielä maustamatonta versiota. Tärkeintä on uskaltaa lisätä tarpeeksi suolaa, sillä cashew on makea pähkinä ja juustossa pitää olla jonkin verran suolaa jotta se on maukas.

Resepti on nyt täysin vegaani, mutta voit halutessasi korvata kasvimaidon myös tavallisella maidolla.

image.jpeg

VEGAANI CASHEW-JUUSTO
yhteensä 2 x 250 g juustokiekkoa

2 dl cashew-pähkinöitä (liotettuna vedessä n. 4-12 h, mutta tehokkaalla blenderillä menee sileäksi ilmankin liottamista)
 1-2 tl suolaa
halutessasi mustapippuria & mausteita (kuivattua timjamia, rosmariinia, Provencen maustesekoitusta jne…)
4,25 dl kasvimaitoa (esim. mantelimaitoa)
0,5 dl oliiviöljyä
6 tl agar agar- kasvipohjaista liivatejauhetta
0,5 dl ravintohiivaa (ei pakollinen, mutta tuo kivan lisämaun)

>> Öljyä 2 noin 250 g astiaa – itse käytän käytettyjä ja pestyjä tuorejuustorasioita. Jauha cashew-pähkinät blenderissä jauhoksi, mutta älä anna seoksen muuttua tahnaksi -lopeta jauhaminen tarpeeksi ajoissa. Lisää joukkoon ravintohiiva, suola, pippuri ja mausteet. Mikäli olet liottanut pähkinöitä, huuhdo ne vedessä ja jauha suolan ja mausteiden kanssa samaan aikaan.

>> Yhdistä kylmä maito, agar agar ja öljy kattilassa, sekoita ja kuumenna liedellä jatkuvasti sekoitellen kunnes seos alkaa kiehua. Kiehauttamisen jälkeen laske lämpö, peitä kattila kannella ja anna olla noin 10 minuuttia kannen alla, välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen sen kaatamista blenderiin cashew-seoksen joukkoon.

>> Kaada seos blenderiin pikku hiljaa, samalla koneen käydessä pienellä teholla. Tarkista että juustomassa on tarpeeksi sileää ja tarkista maku – mm. suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Kaada valmis massa öljyttyihin astioihin ja pistä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

>> Kumoa juusto lautaselle tai nauti sitä suoraan astiasta pala kerrallaan. Säilyy ilmatiiviisti suojattuna jääkaapissa 4 päivää, mutta toimii myös pakasteesta otettuna ja sulatettuna.

Tätä juustoa nautin mansikoiden kanssa, leivän päällä, sellaisenaan ja oikeastaan minkä tahansa lisukkeena. Kiva lisä brunssipöytään taikka illalliselle ainaisen Brien korvikkeeksi!

image.jpeg

Hyvää alkavaa viikko kaikille! Bises xxx

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta