Helppo mangopiirakka
Myönnettäköön. En ole voitaikinaleivonnaisten fani. Päätin tehdä tämän piiraan puhtaasti ulkonäöllisistä syistä. Se oli niin nätti ruokalehdessä. Halusin päästä asettelemaan liukkaita mangosuikaleita taikinan päälle ja ihailemaan keltaista väriä. Näin pinnallinen ja ulkonäkökeskeinen saatan olla ruoan kanssa. Lisäksi minulla on mies, joka syö myös ne leivonnaiset, joista en itse pidä. Se edesauttaa kaikenmoisia kokeiluja.
Mutta kävikin niin, että tämä oli hyvää. Muutama yksinkertainen raaka-aine ja sopiva hedelmäisyys taistelemaan voitaikinan raskautta vastaan limen kirpeys miekkanaan. Pyydän anteeksi ontuvaa kielikuvaa. Jätettäköön se unholaan, tähän karkauspäivään.
Mangopiirakka (resepti: Saveurs maalis 2012)
1 esikaulittu voitaikinalevy
2 kypsää mangoa
1 lime
30 g fariinisokeria
Kuori mangot ja leikkaa liha irti mahdollisimman läheltä kiveä. Viipaloi ohueksi. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja leikkaa siitä uunipellille mahtuva ympyrä. Ripottele taikinalle fariinisokeri ja levitä mangoviipaleet päälle. Raasta pestyn limen kuori mangoviipaleille ja purista limen mehu päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä.
Nautimme piirakan vaniljasokerilla maustetun ranskankerman kanssa. Ja ilman, kun ranskankerma loppui. Ei se välttämättä kastiketta tarvitsekaan seurakseen.