Herneitä, pastaa ja kasvimaatuunausta

Kivistössä

Kesän ensimmäisiä herneitä ei voinut vastustaa, vaikka olivatkin ulkomaisia. Paha vaan, että ne olivat puisia. Kypsennettyinä kelpasivat ja niinpä ne päätyivät pikaisesti valmistuvaan pastaan kompostin sijaan. Mukaan minttua, parsaa ja hieman vuohenjuustoa.

Pastaa, parsaa, herneitä ja minttua

Kourallinen tuoreita herneitä (palkoja noin 200g)
1 puntti parsaa
kourallinen minttua (ainakin 1/2 ruukullista)
75 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
0,5 dl pastan keitinvettä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

300-400 g nauhapastaa

Riivi herneet paloista. Kuori ja paloittele parsa ja hienonna minttu. Laita vesi kiehumaan pastaa varten suureen kattilaan ja pienempään vettä parsaa ja herneitä varten. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Keitä samaan aikaan parsaa ja herneitä n. 10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta, kun parsa on kypsää.

Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen. Sekoita pastaan kattilassa vihannekset, minttu ja vuohenjuusto sekä noin 0,5 dl pastan keitinvettä. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Valuta joukkoon hyvää oliiviöljyä ja tarjoa heti.

Kasvimaa on nyt täynnä, ainoastaan talvikurpitsat ja punaiset lehtikaalit saavat vielä vähän aikaa vahvistua kasvatusruukuissaan. Lauantaipäiväisen ison kasvimaaurakan loppumausteeksi penkit saivat nimikyltit. Nimet paineltiin kirjainleimasimilla tasaiseksi vuoltuihin oksanpäihin ja lopuksi päät dipattiin puuöljyyn.

Kyllä on puutarhuri ylpeä itsestään. Suorista riveistään, täydestä kasvimaastaan, tulevasta sadostaan ja tyylikkäistä kylteistään. Kelpaa harrastaa ykköslempiharrastusta pällistelyä*.

Pällistelyn tyypillinen alkamisaika on illalla saunan lämmetessä, ja sitä voi harrastaa yksin tai joukkuelajina. Harrastuksessa kävellään kädet selän takana sinne, missä päivän urakat on suoritettu ja tuijotellaan aikaansaannosta kahdesta kymmeneen minuuttiin. Yksilölajissa kehutaan itseä ajatuksissa, joukkuelajissa muistellaan yhdessä urakan suuruutta ja kestoa sekä ihastellaan ääneen lopputulosta sekä omaa ja muiden ahkeruutta.

 

Facebookissa paitsi tätä, myös pientä ekstraa ja minikuulumisia!

Kommentit

Ren (Ei varmistettu)

Kelpaa pällistellä! Tosi kiva idea noi nimikyltit. Voisin itsekin kokeilla, saisin vihdoin käyttöä kirjainleimasimille jotka ostin hääkutsujen paskartelua varten, mutta josta suosiolla luovuin muutaman koekappaleen jälkeen :) Tuollaiset kunnon oksat saattaisivat pitää myös koirat pois kasvimaalta.

MariMaalla
Kivistössä

Hei Rensu! Juujuujuu, ne on äärimmäisen helppo ja nopea tehdä. Siitä koirankarkoitustehtävästä en tiedä, mutta suhtaudun hieman skeptisesti, kun tunnen tapauksen ;)

annemi

Aivan ihanat nuo nimikyltit :)

J

Hauskaa, etusivulla allekkain kaksi taivaallisen oloista pastareseptii, tää ja Lauran. Kyllä nyt ihmistä koetellaan kesken työpäivän! :D

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Ihanat nimikyltit! Miksen ole itse keksinyt noita aiemmin vaikka laatikot on leimasimia pullollaan!

MariMaalla
Kivistössä

Annemi: kiitos!

J: joo, kuolasin myös Lauran ohjetta! Onneksi on jo lounasaika..

Tiina: näin joskus jossain (pinterestissä?) kuvan, joka jäi mieleeni. En ole varma olivatko juuri noin tehtyjä, mutta tuossa versioni. Toteutus on helppo, nyt vaan leimasimet käyttöön..

k1su (Ei varmistettu)

Tuossa yhdestä "kyltistä" puuttuu perästä r-kirjain. :) Tulee ihanaa tuorehefnersoppaa.

Terveisin,
Leena Herppeenluoma

MariMaalla
Kivistössä

K1su-Leena: Ahhhaa, röhönauru!

koemaistaja
Koemaistaja

Onpa hauskoja tikkuja! :)

Sirkku (Ei varmistettu)

Onnittelut urakoista koko poppoolle - kahdeksan kättä ja Black&Decker!

Kivat tikut ja ihanan näköinen pasta. Herne-parsa-minttu toimii takuuvarmasti.

Pällistely, mikä mahtava termi. Taidanpa käydä takapihalla :-)

MariMaalla
Kivistössä

Koemaistaja: kiitos :)

Sirkku, kiitos! Kyllä me selkään itseämme taputtelemmekin, jatkuvasti..

S&H jonna: juu niin, sullakin taitaa olla siellä jotain lapioitua :) Hyvää pällistelyä!

Suunnittelun puolella olen jo varastanut tuon keppi-idean! Ihania! Niin ihania!

Tua pällistely alkaa olla myös keski-ikäisyyden ensi oireita... :)

So What!  :)

MariMaalla
Kivistössä

Jes Nanna! Ja mitä keski-ikäisyyden merkkeihin tulee, mä luovutin niiden kanssa jo sinä kesänä, kun aurinko ekan kerran teki mun ylähuuleen viiksiltä näyttävää maksaläikistöä :D

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Pällistellään ja toivotaan runsasta satoa! Komeat nimitikut tosiaan..

MariMaalla
Kivistössä

Toivotaan tosiaan! Ja pidetään peukkuja että ei ole ollut premisseillä pahoja haalaöitä tällä viikolla. Hienot tikut ei paljon lämmitä jos mikään ei kasva ;)

Kommentoi