Herneitä, pastaa ja kasvimaatuunausta

Kesän ensimmäisiä herneitä ei voinut vastustaa, vaikka olivatkin ulkomaisia. Paha vaan, että ne olivat puisia. Kypsennettyinä kelpasivat ja niinpä ne päätyivät pikaisesti valmistuvaan pastaan kompostin sijaan. Mukaan minttua, parsaa ja hieman vuohenjuustoa.

herne.jpg

Pastaa, parsaa, herneitä ja minttua

Kourallinen tuoreita herneitä (palkoja noin 200g)
1 puntti parsaa
kourallinen minttua (ainakin 1/2 ruukullista)
75 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
0,5 dl pastan keitinvettä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

300-400 g nauhapastaa

Riivi herneet paloista. Kuori ja paloittele parsa ja hienonna minttu. Laita vesi kiehumaan pastaa varten suureen kattilaan ja pienempään vettä parsaa ja herneitä varten. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Keitä samaan aikaan parsaa ja herneitä n. 10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Valuta, kun parsa on kypsää.

Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen. Sekoita pastaan kattilassa vihannekset, minttu ja vuohenjuusto sekä noin 0,5 dl pastan keitinvettä. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Valuta joukkoon hyvää oliiviöljyä ja tarjoa heti.

kepit.jpg

Kasvimaa on nyt täynnä, ainoastaan talvikurpitsat ja punaiset lehtikaalit saavat vielä vähän aikaa vahvistua kasvatusruukuissaan. Lauantaipäiväisen ison kasvimaaurakan loppumausteeksi penkit saivat nimikyltit. Nimet paineltiin kirjainleimasimilla tasaiseksi vuoltuihin oksanpäihin ja lopuksi päät dipattiin puuöljyyn.

Kyllä on puutarhuri ylpeä itsestään. Suorista riveistään, täydestä kasvimaastaan, tulevasta sadostaan ja tyylikkäistä kylteistään. Kelpaa harrastaa ykköslempiharrastusta pällistelyä*.

kasvimaa.jpg

Pällistelyn tyypillinen alkamisaika on illalla saunan lämmetessä, ja sitä voi harrastaa yksin tai joukkuelajina. Harrastuksessa kävellään kädet selän takana sinne, missä päivän urakat on suoritettu ja tuijotellaan aikaansaannosta kahdesta kymmeneen minuuttiin. Yksilölajissa kehutaan itseä ajatuksissa, joukkuelajissa muistellaan yhdessä urakan suuruutta ja kestoa sekä ihastellaan ääneen lopputulosta sekä omaa ja muiden ahkeruutta.

 

Facebookissa paitsi tätä, myös pientä ekstraa ja minikuulumisia!

Kommentit (16)
  1. Toivotaan tosiaan! Ja pidetään peukkuja että ei ole ollut premisseillä pahoja haalaöitä tällä viikolla. Hienot tikut ei paljon lämmitä jos mikään ei kasva 😉

  2. jokihaka kokkaa
    29.5.2012, 05:56

    Pällistellään ja toivotaan runsasta satoa! Komeat nimitikut tosiaan..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *