Karamellinkiiltävät porkkanat

Kivistössä

Kotimaisten primöörien kausi väijyy jo ihan nurkan takana! Taaskaan en malttanut odottaa, vaan otin varaslähdön hollantilaisilla. Kyllähän ne maukkaudessaan kakkosiksi jäivät, mutta onneksi niistä olikin tarkoitus kokkailla lisäke. Uuden sadon porkkanat ovat nimittäin tietysti herkkuja jo sellaisenaan, mutta glaseeraamalla ne nousevat uuteen hehkuun. Vaikka ribsien tai loimulohen viereen.

4:lle

12 uuden sadon porkkanaa
5 dl vettä
25 g sokeria
50 g voita
1 tl suolaa
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia ja rakuunaa

Harjaa porkkanoista veden alla multa pois. Ole tarkka etenkin, jos tykkäät jättää pienen nökerön naattia - minusta se näyttää kivalta. Laita vesi, sokeri, voi, suola ja porkkanat pannulle tai laakeaan kasariin. Keittele leidellä matalahkolla lämmöllä, kunnes lähes kaikki neste on kiehunut pois ja porkkanat ovat pehmentyneet (noin 15-20 minuuttia meni näiden kanssa).

Nosta  vielä viimeiseksi lämpöä rutkasti ja kiehuta nopeasti lopusta nesteestä karamelli (kts. kuva alla: mikä ihana kuplinta!). Varistele päälle yrttisilppu ja vie tarjolle.


 

Kommentit

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Yksinkertaista ja herkullista, nam! Uuden sadon kasvisten kanssa ei onneksi tarvitse paljon kikkailla..

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Tämä on yksi kevään parhaista herkuista. Ihanan näköistä!

my view

Aivan ihania herkkuja :) palstasi on mahtava :) olen saanut paljon ideoita! kiitos :)

Kasvaisivat jo ;-) Näitä täytyy kokeilla. Ihanat, kesäiset värit kuvassa. Vielä hiukan lisää lämpöä kiitos!

MariMaalla
Kivistössä

Jokihaka, juu, ei todellakaan. Maut löytyvät raaka-aineista itsestään.

Tiina + myview: kauniit kiitokset! Kesän makuja parhaimmillaan.

Jonna: niinpä, kasvaisivatpa! Tosin meillä ei ole porkkanaa ja ensimmäiset uudet perunatkin täytynee syödä  kaupan valikoimista. Ensi vuonna taimiostoslistalle muutama valmis potuntaimi, niin saa juhannuksena perunaa omasta maasta.  Ja lämpöä kiitos, juu. Laitoin jo ikkunalaudalle toisen satsin kesäkurpitsaa taimettumaan, kun edellinen taisi mennä ns. kylmäksi. Onneksi ne ehtivät istutettavaksi taimeksi jo parissa viikossa.

Kiitos, nämä olivat aivan ihania. Meillä nautiskeltiin näitä tänään ja suosio oli suuri.

MariMaalla
Kivistössä

Jonna: kiva, että maistui! Oliko omat porkkanat?

Ei ihan vielä, mutta sinnikkäästi ne ovat puskemassa eli saadaan tätä toistekin. Ollaan äidin kanssa, jolle näitä tarjosin nyt vuorokausi huokailtu näiden ihanuutta ;-)

Kommentoi