Karamellinkiiltävät porkkanat

dsc_0942p.jpg

Kotimaisten primöörien kausi väijyy jo ihan nurkan takana! Taaskaan en malttanut odottaa, vaan otin varaslähdön hollantilaisilla. Kyllähän ne maukkaudessaan kakkosiksi jäivät, mutta onneksi niistä olikin tarkoitus kokkailla lisäke. Uuden sadon porkkanat ovat nimittäin tietysti herkkuja jo sellaisenaan, mutta glaseeraamalla ne nousevat uuteen hehkuun. Vaikka ribsien tai loimulohen viereen.

4:lle

12 uuden sadon porkkanaa
5 dl vettä
25 g sokeria
50 g voita
1 tl suolaa
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia ja rakuunaa

Harjaa porkkanoista veden alla multa pois. Ole tarkka etenkin, jos tykkäät jättää pienen nökerön naattia – minusta se näyttää kivalta. Laita vesi, sokeri, voi, suola ja porkkanat pannulle tai laakeaan kasariin. Keittele leidellä matalahkolla lämmöllä, kunnes lähes kaikki neste on kiehunut pois ja porkkanat ovat pehmentyneet (noin 15-20 minuuttia meni näiden kanssa).

Nosta  vielä viimeiseksi lämpöä rutkasti ja kiehuta nopeasti lopusta nesteestä karamelli (kts. kuva alla: mikä ihana kuplinta!). Varistele päälle yrttisilppu ja vie tarjolle.

dsc_0926.jpg.jpg
 

Kommentit (8)
  1. suolaajahunajaa
    16.7.2012, 14:39

    Ei ihan vielä, mutta sinnikkäästi ne ovat puskemassa eli saadaan tätä toistekin. Ollaan äidin kanssa, jolle näitä tarjosin nyt vuorokausi huokailtu näiden ihanuutta 😉

  2. Jonna: kiva, että maistui! Oliko omat porkkanat?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *