Kurpitsaa ja belugaa

butternut.jpg

Se on niin nätti! Meillä Kivistössä on tykästytty kovasti niin kurpitsaan kuin belugalinsseihin. Ja kun kurpitsavalikoima on kaupassa nyt parhaimmillaan, niin eihän sitä voi olla nappaamatta kaupasta mukaan.

Ja koska näiden kahden edellämainitun liitto on todettu hyvin toimivaksi, päädyin tekemään seuraavanlaista lisuketta savustetun siian kylkeen viime lauantaina. Inspistä haettu täältä.

1 butternut-kurpitsa, n. kilon painoinen yksilö (myös myskikurpitsana kaiketi tunnetaan)
2 dl belugalinssejä
1 pieni punasipuli
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
hömpsäys paprikajauhetta
suolaa
mustapippuri
a
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Dijon-sinappia

2 rkl siideriviinietikkaa
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
2 palleroa puhvelimozzarellaa

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsa. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita kumina, inkivääri, paprikajauhe, suola ja pippuri kulhossa ja ripottele kurpitsakuutioiden päälle ja perään vielä kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita mausteet ja öljy käsin kurpitsaan. Paahda kurpitsakuutioita uunissa n. 20-35 minuuttia. 

Keitä linssejä n. 20 minuuttia. Voit laittaa keitinveteen suolaa tai kasvisliemikuution, minulta ne unohtuivat, mutta maukasta tuli silti. Valuta linssit ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja anna valkosipulin paistua hetken verran (älä kuitenkaan ruskista). Lisää linssit ja sekoita niin, että ne ovat öljyn peitossa. Lisää myös suolaa jos et laittanut sitä keitinveteen. Hämmennä tasaisesti n. 10 minuutin ajan ja laita sitten levy pois päältä jättäen linssit vielä pannuun.

Ota kurpitsa uunista ja anna jäähtyä hetken. Pilko sillä välin punasipuli hienoksi silpuksi ja kippaa kulhon pohjalle. Sekoita mukaan siideriviinietikka ja sinappi. Lisää linssit ja persiljasilppu ja sekoita kunnes kastike on levittynyt tasaisesti. Lisää kurpitsakuutiot, revi päälle mozzarella(t) ja rouhi vielä päälle myllystä mustapippuria. 

kurmitsasalde.jpg
 

Kommentit (6)
  1. Mari, hei mahtavaa että tuli huh uh hyvää! Uskomatonta kyllä, Kivistössä ei ole vielä tänä syksynä syöty lainkaan kurpitsaa eikä belugalinssejä! Pitääpä ottaa tämä kaimasi kanssa puheeksi ja korjata tilanne 🙂

  2. K I I T O S, kun vinkkasit tästä  blogissani! Kokeilin tänään ja oli niin hyvää, että huh ja uh! Teen saletisti uudestaan ja bloggauskin on tulossa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *