Myslipatukat
Ihanaa, paljon lunta! Viikonloppuna kaikki suksille tai lumikengille ja itsetehdyt myslipatukat evääksi taskuun.
Myslipatukoiden inspiraatio ja ainessuhteet ovat Smitten Kitchenistä, jonka ohje näytti sopivan vähän makealta. Vähensin vielä hieman makeutta. Tässä ollaan nyt sellaisissa määrissä, että vähempi ei varmasti riittäisi sitomaan massaa koossapysyviksi patukoiksi.
Myslipatukat
5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
100 g pussi mantelilastuja
1 dl cashewpähkinöitä palasina
0,5 dl erilaisia siemeniä
3,5 dl kuivattuja aprikooseja, kuivattuja karpaloita ja rusinoita
1 mandariinin raastettu kuori
0,5 tl vaniljajauhetta
0,25 dl vaahterasiirappia
0,5 dl hunajaa
Paahda hiutaleita, siemeniä ja pähkinöitä 225 asteessa uunipellillä noin 10 minuuttia. Vähennä uunin lämpö 175:een. Kaada kuuma hiutaleseos kulhoon ja sekoita hedelmät ja mausteet mukaan. Sekoita siirappi ja hunaja huolellisesti seokseen, kun se vielä on kuumaa.
Vuoraa pieni uunivuoka (n. 20×30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Nostele seos vuokaan ja painele kotutetuin käsin se kunnolla tiiviiksi. Tässä ei kannata fuskata: kunnolla hommiin vaan. Muuten patukat saattavat hajota.
Paista 20-30 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassaan ainakin 2 tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa jäähtynyt ja jähmettynyt levy patukoiksi. Säilytä metallirasiassa ne, joita et ota mukaan ulkoilureissulle.