Nokkospinaattipesto

Kivistössä

Kivistössä, keskellä luonnon nokkospuskia, kasvatetaan nokkosia ruukussa. Idea siihen tuli Hortoilun facebook-sivulta; ruukusta saa koko kesän nuoria nokkosia, kunhan muistaa niitä myös käyttää.

Pari viikkoa aiemmin istutettu nokkosruukku oli tuottanut kunnon sadon, ja samalla naapuriruukussa babypinaatti rehotti iloisena. Aika siis tehdä pestoa.

Nokkospinaattipesto

5 dl nokkosia
kourallinen pinaattia
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl auringonkukan siemeniä
1,25 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Huuhtaise nokkoset ja laita kiehuvaan veteen noin 5 minuutiksi. Huuhdo pinaatit ja valuta nokkoset. Laita jäähtyneet nokkoset, kuivahtaneet pinaatinlehdet ja juusto sekä siemenet tehosekoittimeen ja pyöräytä. Lisää sen jälkeen tehosekoittimeen öljy ja aja tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Söimme peston uusien perunoiden ja paistettujen muikkujen seurana. Maistui mainiolta myös leivän päällä levitteenä.

Nokkosviljelmä ennen teurastusta. Nyt odotellaan taas pari viikkoa uutta satoa.

Kommentit

koemaistaja
Koemaistaja

Oi, täytyy kokeilla. Meillä on paljon nokkosia mökillä. Kannatiko ne nokkoset käyttää vain nuorina, vai muistanko väärin?

MariMaalla
Kivistössä

Joo, kannattaa käyttää nuorina, ihan alkukesästä ne on kai parhaita, mutta kyllä pienempiä yksilöitä (n 20cm) löytyy edelleenkin.

Nokkonen on kyllä niin (riittoisaa) herkkua, seuraavasta ruukullisesta tarkoitus kokeilla lisäkettä: valkosipulia, nokkosia ja pinjansiemeniä haudutettuna oliiviöljyssä!

koemaistaja
Koemaistaja

Sekin kuulostaa hyvältä.

MariMaalla
Kivistössä

No, raportoin, jos onnistuu yhtä hyvin kuin kuvittelen. Siis jos raporttia ei kuulu, ei ehkä kannata testata :) Ihania nokkoskokeiluja!

Kommentoi