Paella muurinpohjalla

Kestitsimme Kivistössä viikonloppuna tulevaa Ranskan-appeani ja hänen naisystäväänsä. Mökkineitsyiden ohjelmaan kuului mölkkyä, siian savustamista, paikallismarkkinat ja valtavasti hyttysiä. Pöydän ympärillä istui tuplamäärä porukkaa tavalliseen viikonloppuun verrattuna ja sunnuntain aikataulua tiukensi iltapäiväsuunnitelmat kaupungissa. Vaivattomaksi lounaaksi tehtiin paella-tyyppinen ruoka, jonka pystyi kokkaamaan ulkona muurikalla sillä aikaa kuin vieraat pelasivat pihamaalla krokettia.

dsc_8684.jpg

Tämä kirjattu määrä on sopiva seitsemälle-kahdeksalle syöjälle.

Paella muurinpohjapannulla

oliiviöljyä
8 broilerin koipinuijaa
2 paprikaa
1 fenkoli
2 sipulia
8-10 valkosipulinkynttä
100 g chorizoa
6 dl puuroutumatonta riisiä
2 dl valkoviiniä
n. 1,5 l kanalientä
200 g raakoja tiikerikatkarapu (Pirkalta löytyy)
100 g pakastettuja tai säilöttyjä simpukoita
ripaus sahramia
pippuria ja tarvittaessa suolaa
sitruuna

dsc_8686.jpg

Valitse sopiva aurinkoinen päivä, kuutioi paprikat, silppua sipulit, viipaloi fenkolit, kaiva muurinpohjapannu varastasta ja kuumenna. Paista koipinuijiin pinta ja jätä pannun reunoille kypsymään. (Jos päivä on tuulinen ja pannun kuumuus on vaikea pitää tasaisena, kuten meillä, kypsennä nuijat loppuun uunissa.) Lisää pannulle viipaloitu chorizo (kestochorizoa käytin) ja silputtu sipuli ja valkosipuli. Paista sipulit kuulaiksi ja lisää paprika sekä fenkoli. Paista vihanneksia hetkinen ja kaada sekaan riisi. Kuullota riisiä muutama minuutti.

Kaada pannulle valkoviini ja imeytä se riisiin. Kaada sen jälkeen pannulle osa kanaliemestä. Kaikki ei mahdu matalareunaiselle muurikalle, joten lientä pitää kaadella muutamaan otteeseen. Kääntele riisiä aluksi välillä. Kun riisit alkavat olla kypsiä ja lähes koko neste on imeytynyt, ripottele mukaan sahrami, tarkista suola, lisää sitä tarvittaessa ja kääntele mausteet ruokaan. Sitten jätä paella rauhassa sekoittelematta pannulle pöhisemään ja anna pohjaan muodostua rapeaa pintaa. Nostele ravut pinnalle kypsymään ja simpukat lämpeämään. Leikkaa jokaiselle ruokailijalle sitruunalohko ja ripottele paellan pinnalle halutessasi persiljaa.

 

 

Kommentit (6)
  1. Kiitos! Muurikkakokkaaminen on parasta 🙂

  2. Ihanan näköistä 🙂 teimme myös juhannuksena paellaa muurikalla, hyvää tuli ja annoskoko oli aika massiivinen 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *