Granaatin punaiset helmet
Nyt niitä taas saa! Granaattiomenoita nimittäin.
Tai saahan näitä nykyään ympäri vuoden, mutta sanoisin, että näin jouluna ne ovat parhaimmillaan. Ovatpa ne huomattavan paljon edullisempiakin nyt, joten siksi niitä kannattaa ostaa koristamaan joulupöytää ja joulun mentyä säilöä ihanat punaiset helmet pakkaseen!
Maistoin granaattiomenaa ensimmäisen kerran ehkä vuonna 1996. Ystäväni vanhemmat järjestivät joka itsenäisyyspäivä perinteisen vastaanoton suurelle ystäväjoukolle ja siellä tarjottiin mm. salaattia, jonka tähtenä granaattiomena loisti. Syntyi välitön rakkaussuhde. Muistelen myös miettineeni, että sitten isona järjestän samanlaiset kekkerit omille ystävilleni. Perinne odottaa vielä alkamistaan, mutta onneksi voi muistella menneitä!
Itse irrotan siemenet leikkaamalla omenan neljään lohkoon, joita sitten taivutan ja nypin siemenet irti. Jaa punaiset siemenhelmet pieniin pakasterasioihin tai pusseihin ja pakasta.
Melkein unohdin mainita keneltä olen tämän tavan oppinut: ihanalta Nigellalta tietysti! Bless her.