Roseviiniä, belugalinssejä ja pioni
Odotettu muutaman laatikon viinilähetys hyväksi koettua cavaa ja sokkona ostettua roseeta saapui Barcelonasta sopivasti ennen juhannusta. Viini osoittautui todelliseksi herkuksi, jota ei hävettänyt nostaa pöytään viintietoistenkaan ystävien edessä. Pihalta kerätty pioni ja upean vahvanpunerva viini hehkuivat ilta-auringossa juhannusaaton illallisella.
Ensimmäinen pullo korkattiin kuitenkin astetta arkisemmassa kattauksessa edellisenä iltana mökillesaapumissalaatin huuhdokkeeksi.
Fetaa ja belugalinssejä
200 g belugalinssejä
vettä ja suolaa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 fenkoli
200 g fetaa
Yrttikastike:
1 kourallinen basilikaa
puoli kaupparuukullista silolehtipersiljaa
1 kourallinen rucolaa
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä ohentamiseen
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä. Puolita tomaatit ja viipaloi fenkoli ohueksi. Laita yrtit ja balsamico tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi tahnaksi ja ohenna oliiviöljyllä kastikkeeksi.
Nosta vadille linssejä, fenkolia ja tomaatinpuolikkaita ja murenna pinnalle runsaasti fetajuustoa. Valuta päälle yrttikastiketta.