Ruokahaaste: wasabi
Kivistö päätti ottaa osaa elokuun ruokahaasteeseen, jonka raaka-aine on kiehtova wasabi. Monin tavoin käyttökelpoinen siskonmakkara maustettiin raikkaaksi mm. limenkuorella, kuorrutettiin pähkinä-wasabijauheella ja muotoiltiin nugeteiksi. Nugettien seuraksi tehtiin raikas, itämaiseen vivahtava kirkas kaalisalaatti, myös wasabilla piristettynä.
Wasabi-cashewpähkinäkuorrutetut siskonmakkaranuggetit
500 g siskonmakkaroita
1 limen raastettu kuori
2 rkl hienonnettua korianteria
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
öljyä
85 g cashewpähkinöitä
2,5 tl wasabijauhetta
0,5 tl suolaa
Purista siskonmakkarat* kulhoon. Lisää limenkuori, korianteri ja valkosipuli ja sekoita tasaiseksi massaksi. Hienonna cashewpähkinät monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon wasabijauhe ja suola.
Muotoile öljytyin käsin massasta nugetteja (n. 20 kpl) ja kieritä ne pähkinä-wasabi -jauheessa. Paista nugetit uunissa 225 asteessa 25 minuuttin ajan.
* Käytimme Wigrenin siskonmakkaroita, joiden massa on hieman jäykempää kuin siskiksissä yleensä. Muillakin varmasti onnistuu, muotoilu vain vaatinee hieman enemmän hermoa.
Liisan kaalisalaatti
1 pieni kaalinpää
2 porkkanaa
2-3 vartta kevätsipulia tai esim. 1 punasipuli
seesaminsiemeniä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijaa
1 rkl seesamöljyä
3 tl wasabijauhetta
suolaa ja mustapippuria
Suikaloi kaali, porkkana ja sipuli ohueksi ja laita salaattikulhoon. Sekoita kastike pienessä kulhossa ja kaada salaatin sekaan. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 min. Ripottele seesaminsiemenet salaatin päälle ennen pöytään laittoa.
M&L