Ruokahaaste: wasabi

Kivistö päätti ottaa osaa elokuun ruokahaasteeseen, jonka raaka-aine on kiehtova wasabi. Monin tavoin käyttökelpoinen siskonmakkara maustettiin raikkaaksi mm. limenkuorella, kuorrutettiin pähkinä-wasabijauheella ja muotoiltiin nugeteiksi. Nugettien seuraksi tehtiin raikas, itämaiseen vivahtava kirkas kaalisalaatti, myös wasabilla piristettynä.

dsc_2152.jpg

Wasabi-cashewpähkinäkuorrutetut siskonmakkaranuggetit

500 g siskonmakkaroita
1 limen raastettu kuori
2 rkl hienonnettua korianteria
1 hienonnettu valkosipulin kynsi

öljyä

85 g cashewpähkinöitä
2,5 tl wasabijauhetta
0,5 tl suolaa

Purista siskonmakkarat* kulhoon. Lisää limenkuori, korianteri ja valkosipuli ja sekoita tasaiseksi massaksi. Hienonna cashewpähkinät monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon wasabijauhe ja suola. 

Muotoile öljytyin käsin  massasta nugetteja (n. 20 kpl) ja kieritä ne pähkinä-wasabi -jauheessa. Paista nugetit uunissa 225 asteessa 25 minuuttin ajan.

* Käytimme Wigrenin siskonmakkaroita, joiden massa on hieman jäykempää kuin siskiksissä yleensä. Muillakin varmasti onnistuu, muotoilu vain vaatinee hieman enemmän hermoa.

Liisan kaalisalaatti

1 pieni kaalinpää
2 porkkanaa
2-3 vartta kevätsipulia tai esim. 1 punasipuli
seesaminsiemeniä

3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijaa
1 rkl seesamöljyä
3 tl wasabijauhetta
suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali, porkkana ja sipuli ohueksi ja laita salaattikulhoon. Sekoita kastike pienessä kulhossa ja kaada salaatin sekaan. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 min. Ripottele seesaminsiemenet salaatin päälle ennen pöytään laittoa.

M&L

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.