Sitruuna sydän rosmariini
Kirkkaankeltaiset sitruuna-rosmariinileivokset, inspiraationa amerikkalaistyyppinen Lemon Bars. Paljon makeankirpeää pehmeää täytettä, suosikkiyrtti tiiviin pohjan mausteena. Ei tässä malta enempää höpötellä, kun on kevät lautasella.
Sitruuna-rosmariinileivokset
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl tomusokeria
0,5 tl suolaa
220 g suolatonta voita
2 tl hienoksi hakattua tuoretta rosmariinia
Täyte:
6 kananmunaa
5 1/4 dl sokeria
3 dl sitruunan mehua (5-6 sitruunaa)
1 raastettu sitruunan kuori
1 dl vehnäjauhoja
Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola suuressa kulhossa. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi, kaada kulhoon ja hiero kämmenten välissä pienimuruiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini. Vuoraa noin 24x28 cm kokoinen syvä uunivuoka leivinpaperilla ja voitele kevyesti. Painele taikina tiiviisti pohjalle ja reunoille. Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes pohja on saanut hiukan väriä. Laske lämpötila 150 asteeseen.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vatkaa kulhossa sokeri ja munat käsin tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sitruuunan mehu ja kuori, mutta älä enää vatkaa (vatkaaminen nostaa täytteen pintaan epäesteettisen tiheän kuplakuoren.) Lisää lopuksi sitruunatahnaan jauhot. Kaada täyte kuuman pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin n. 35-45 minuutiksi, kunnes täyte vaikuttaa vuokaa heiluttaessa kiinteältä.
Jäähdytä, leikkaa levy leivoksiksi ja siivilöi päälle tomusokeria.
Kommentit
Oih, miten raikkaan näköisiä!
Sini, kiitos! Sopii vallitsevaan auringonpaistefiilikseen ;)
Ah, näiden täytyy olla taivaallisia! Miksi kaikki sitruunainen onkaan niin ihanan keväistä?
Nanna sydän Kivistö....
Loistoidea tuo rosmariini. Ja käsittämättömän hieno kuva!
Minulla on ollut jokunen lemon bar pinnattuna, mutta nyt tiedän, mikä niistä toteutuu - tämä!
Riikka, joo, keltainen ja kirpeä: kevät :)
Ah, Kivistö sydän Nanna
Jonna: iiks! Yleensä lemon barissa näyttäisi olevan vähän vähemmän tuota täytettä, mun mielestä se on se juttu. Ja kiitos kuvakehuista :)
Rakastan sitruunaa. Rakastan rosmariinia. Voin vain aavistaa, kuinka paljon rakastankaan näitä ihanuuksia.
Lemon barsit ovat ihania! Olen tehnyt ,joskus kauan sitten,mutta rosmariinin lisäys kuulostaa tosi hyvältä!
Lotta, Yaelian: todellinen match made in heaven! :)
OMG miten mehevän näköiset luomukset! Huikeiden kuvien ansiosta herahti vesi kielelle.
Kiitos Riitta :) Viikonloppuna vaan siruunasatsi kauniiseen käteen!
Voikohan näitä pakastaa? Eli siis jos tekisin etukäteen ja laittaisin pakkaseen odottamaan h-hetkeä..?
Heippa,
me laitettiin pakkaseen yksi satsi, mutten ole vielä testannut, miten ne käyttäytyvät sulattaessa.. En siis osaa ihan varmalla sanoa. Jos on ajatus tarjota joissain juhlissa tms. edustustilaisuudessa, kokeilisin kyllä etukäteen pakastuvuuden!
Kiitos vastauksesta! Täytynee siis vain testata pienellä kokeiluerällä.
Testasin, ja tuli tosi herkullista ! Kiitos ihanasta reseptistä :)
Jee, viiviee :) Kiitos raportoinnista, on tosi kiva kuulla, jos joku on kokeillut ja tykännyt!
Kommentoi