Sitruuna sydän rosmariini

lemon_bars.

Kirkkaankeltaiset sitruuna-rosmariinileivokset, inspiraationa amerikkalaistyyppinen Lemon Bars. Paljon makeankirpeää pehmeää täytettä, suosikkiyrtti tiiviin pohjan mausteena. Ei tässä malta enempää höpötellä, kun on kevät lautasella.

Sitruuna-rosmariinileivokset

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1  3/4 dl tomusokeria
0,5 tl suolaa
220 g suolatonta voita
2 tl hienoksi hakattua tuoretta rosmariinia

Täyte:
6 kananmunaa
5 1/4 dl sokeria
3 dl sitruunan mehua (5-6 sitruunaa)
1 raastettu sitruunan kuori
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola suuressa kulhossa. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi, kaada kulhoon ja hiero kämmenten välissä pienimuruiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini. Vuoraa noin 24×28 cm kokoinen syvä uunivuoka leivinpaperilla ja voitele kevyesti. Painele taikina tiiviisti pohjalle ja reunoille. Paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes pohja on saanut hiukan väriä. Laske lämpötila 150 asteeseen.

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vatkaa kulhossa sokeri ja munat käsin tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sitruuunan mehu ja kuori, mutta älä enää vatkaa (vatkaaminen nostaa täytteen pintaan epäesteettisen tiheän kuplakuoren.) Lisää lopuksi sitruunatahnaan jauhot. Kaada täyte kuuman pohjan päälle ja nosta takaisin uuniin n. 35-45 minuutiksi, kunnes täyte vaikuttaa vuokaa heiluttaessa kiinteältä.

Jäähdytä, leikkaa levy leivoksiksi ja siivilöi päälle tomusokeria.

sitruunaleivokset.jpg
 

Kommentit (16)
  1. Jee, viiviee 🙂 Kiitos raportoinnista, on tosi kiva kuulla, jos joku on kokeillut ja tykännyt!

  2. Testasin, ja tuli tosi herkullista ! Kiitos ihanasta reseptistä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *