Tervetuloa juhlimaan!

Kivistössä

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlittiin. Juhlittiin rapuja, ystävyyttä, uutta Kivistön juhlatilaa, syksyä ja Kivistön - blogin ja tilan omistuksen - kolmannen vuoden alkua.

Uusi juhlatilamme on Kivistön verstas, joka juhlissa nimettiin pitkän brain stormingin päätteeksi Kivistön Verstaaksi. Tila, jossa taitavissa käsissä syntyy kaikkea kuistin pöydästä jättilyijykyniin ja ulkopenkkeihin. Siellä mahtuu juhlimaan isolla porukalla väljästi, eikä juhlapöytä häiritse juhlijan silmää ensimmäisenä seuraavana aamuna.

Pöydän teemana oli sadonkorjuu ja koristeet sen mukaisia.

Liisa taikoi kauniit lautasliina-asetelmat ja lautasen vierelle laitettiin kulhollinen sitruunalla ja tuoksupelargonian lehdellä aromatisoitua sormienhuuhtomisvettä.

Verstaan seinälle ripustettiin valosarjoja ja paperilyhtyjä. Tilaa valaisivat myös pöytäkynttilät ja kvartsilämmitin, joka siirrettiin kuistin talvilämmittimen virasta juhlalämmöksi syysjuhlakansalle.

Ai mitä? Ruokakuvat ja reseptit? No eipä kuulkaa ole, mitä lie tapahtunut. Edes niistä 50 naapurijärvestä nostetusta ravusta (kiitos teille mökkikummit!). Suusanallisesti voin kyllä refereroida illan kulun.

Ruokailu aloitettiin aperoilla eli kesän Ranskan-tuliaisilla: hanhenmaksalla ja Juran makealla valkoviinillä.

Alkuruokana oli tuoreella inkiväärillä maustettu kurpitsasosekeitto chilisillä paahdetuilla kurpitsansiemenillä seuranaan sardiinirilletellä päällystetyt crostinit.

Niiden jälkeen käytiin kiinni rapuihin, jotka koottiin Liisan leipoman tillipaahtoleivän päälle. Kossua tietysti, ja valkoviiniä. Juomalauluja vähemmän, kun emme muistaneet tulostaa lauluvihkosia.

Rapujen jälkeen laskettiin vatsaa ja raikastettiin suuta Kivistön voikukkaviinistä ja appelsiini- ja sitruunamehuista jäädytettyjen granite-shottien avulla.

Niiden päälle syötiin bo ssämit, vierellään pehmeää punkkua ja valikoima oluita. Ei varsinaisesti suomalaista sadonkorjuuruokaa, mutta jumalaista herkkua.

Ja lopuksi vielä kaneli-konjakki-omenamehuliemessä haudutettuja Kivistön omppuja, vaniljakastiketta hippusella kardemummaa ja haudutusliemestä keitettyä siirappia.

Hauskat juhlat, hyvät ruoat, ihanat ihmiset. Kohtuullisesti heikkoa huumoria ja paljon kyseenalaista nostalgiamusiikkia. Nyt saa syksy sataa, kesä saateltiin asianmukaisesti lepoonsa.

Kommentit

suolaa&hunajaa

Oih ja voih. Ihanat juhlat. Onnea kolmivuotiaalle ja uudelle Kivistön Verstaalle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joko siis polkaisitte kolmannen vuoden käyntiin! Onnea! Ovatko nuo kaikki pöytäkoristeet (kossuja lukuun ottamatta huom.) peräisin Kivistön kasvihuoneesta?

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu)

Ei liene kohteliasta kommentoida anonyyminä.

T. Edellinen kommentoija

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Täydellistä meininkiä! Kyllä noihin juhliin olis tulijoita...

MariMaalla
Kivistössä

Riikkanonyymi, juu, kolmatta vuotta mennään jo kolmatta kuukautta. Ja tuata, sanotaanko näin, että periaatteessa voisi olla: tuommoisen pyöreän munakoison söi joku ötökkä ja paprikatkin voisi olla tuon kokoisia, jos olisivat kasvaneet. Ja punasipuleitakin periaatteessa olisi voinut olla, mutta oli vaan kepaa.

Mutta kiitos Jonna ja Riikka onnitteluista. Jos täydet kolme vuotta täytettyämme muistettaisiin sitten vaikka vähän juhlia täälläkin!

Jokihaka: kiitos, olihan nuo  mukavat! Jaa, pitäisköhän jatkossa unohtaa ystävien kutsuminen ja alkaa myydä lippuja..?

 

annemi

Kuulosti aivan huikeilta juhlilta, ihastuin erityisesti kauniiseen kattaukseen :)

MariMaalla
Kivistössä

Annemi, kiitos! Eikös vain ole juhlien teossa parasta kattauksen suunnittelu?

annemi

Kyllä :) olen mm. aivan hurahtanut lautasliinarenkaihin, olen saanut kerättyä jo pienen kokoelman joka kasvaa jatkuvasti.

Terhi (Ei varmistettu)

Oi, oi....aivan ihanan upea kattaus menukorteista nyt puhumattakaan. Onnea verstaalle!

MariMaalla
Kivistössä

Terhi kiitos! Menukortit ja juhlakutsut on muuten muokattu internetin loppumattomasta free printables -valikoimasta. Mahtava tapa saada spesiaalifiilistä juhlaan!

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://masutoaitemu.wordpress.com

Hitsiläinen, teillä on ollut kyllä upeat juhlat! Mahtavaa, että panostitte myös kattaukseen ja fiiliksen nostattamiseen silläkin tavalla. Pitää itsekin ottaa tavaksi.

Soul Kitchen

Mahtavat bileet ja ihanat kuvat! Tämmöiset juhlat tekevät syksystä oikein siedettävän. Onneksi et laittanut kuvia menusta tai muuten mun kateuskäyrälle ei olisi näkynyt loppua.

MariMaalla
Kivistössä

Riitta: me molemmat tykätään vääntää kattauksia ja Liisa on erityisen hyvä sitomaan kimppuja. Siitä tulee mieletön juhlafiilis. Jos kohta välillä myös aikataulustressiä ;)

Anna: oi, kiitos! Joo, nyt vaan lissä juhlia suunnittelemaan, eihän tota kaatosadetta muuten kestä.

Kommentoi