Kotimaan matkailuvinkit Fiskars

Fiskars Village on kaunis kotimaanmatkailukohde, vain lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä. Poikaystäväni tutustutti mut Fiskarsiin pari vuotta sitten, ja voin todellakin suositella sitä lähimatkailuun päiväretkelle! Fiskars on historiallisesti merkittävä tehdas- ja ruukkialue, jossa on kaunista luontoa ja kulttuuria. Tässä muutamia vinkkejä, miksi Fiskarsiin kannattaa lähteä!

Fiskars on historiallisesti merkittävä tehdas- ja ruukkialuue, jossa on kaunista luontoa ja kulttuuria.

Fiskars Village ja putiikit

Fiskars Villagen keskellä on kaunis puistomainen pieni ulkoilualue. Siinä on lampi, josta virtaa pieni joki.  Lapsille on leikkipuisto. Alueella on jäätelökioski ja pieni kauppa.

kotimaan matkailu
Fiskarsin alue on kaunis

kotimaan matkailu

Kadun varrella on paljon pieniä putiikkeja, joissa myydään paikallisten käsityöläisten töitä, esimerkiksi koruja, vaatteita ja pieniä sisustusesineitä. Myös lähellä parkkipaikkaa on pieniä kojuja, joissa mm ompelijat myyvät tuotteitaan. Näin siellä ainakin kauniita Marimekon kankaista ommeltuja kasseja. Ruukkialueella on myös pieni lasipuhaltimo ja metallisepän verstas.

Kadun varrella on paljon pieniä putiikkeja, joissa myydään paikallisten käsityöläisten töitä, esimerkiksi koruja, vaatteita ja pieniä sisustusesineitä.

kotimaan matkailu vinkit

Fiskars vinkit
Fiskarsissa on pieni lasipuhaltimo ja seppä

Alueella on alunperin ollut Fiskarsin tehdas, ja nyt siellä on iso Arabian ja Fiskarsin myymälä, jossa on tarjouksia ja hyvin eri malleja esillä. Tänä kesänä Fiskarsissa on myös Finlaysonin pop up -myymälä, jossa oli paljon tuotteita alennetuin hinnoin. Olimme onnellisia, kun löysimme satiinityynyliinat muumikuviolla ja patalaput uuteen kotiimme.

Ravintolat ja tapahtumat Fiskarsissa

Fiskarsissa on kahvio ja kaksi ravintolaa, Wärdhus ja Kuparipaja. Me söimme ravintola Kuparipajassa, jossa on kesäisin kiva terassi. Minä valitisin graavilohisalaatin uusilla perunoilla ja saaristolaisleivällä ja poikaystäväni söi kasvishampurilaisen ranskalaisilla. Ne taisivat ollakin ravintolan suosituimmat annokset.

ravitnola kuparipaja

ravintola Kuparipaja
Taustalla ravintola Kuparipajan terassi

Fiskarsissa on myös pieni kesäteatteri ja etenkin ryhmille voi varata myös paljon tekemistä. Kaikille avoimet pastetut tarinakävelykierrokset ruukkialueelle lähtevät klo 11.30 ja 14. Fiskars Village -sivuilta kannattaa tutustua myös muihin tapahtumiin.

Me emme käyneet Fiskarsin varsinaisissa museoissa, mutta tänä kesänä siellä on mm luontoaiheinen Niitty -näyttely, joka on samassa tilassa Kuparipaja-ravintolan kanssa.

Raaseporin Linna ja Billnäsin ruukki ovat lähellä

Jatkoimme Fiskarsista Raaseporin linnaan. Se on noin puolentunnin matkan päästä Fiskarsista, ja vaikka hieman tuntemattomampi, voin sitä myös todella suositella! Linnanraunioille käy museokortti. Kyseessä ei ole Turunlinnan kaltainen iso linna, vaan pieni kaksikerroksinen linnanraunio, jonka pääsee kokonaisuudessaan kiertämään. Osa portaista vaatii vähän taassapainoa, mutta muuten se sopii kaikille.

Fiskars matkailu
Raaseporin linna

Myös Raasemporin linnanraunioiden alue on vihreä ja kaunis. Jättimäinen puusta roikkuva lautakeinu linnan edessä oli suosittu kuvauskohde. Alueella on myöspuurakennukseen rakennettu kahvio, jonka terassilla olemme syöneet jätskit.

Raasemporin linnanraunioiden alue on vihreä ja kaunis.

Fiskarsin lähellä on myös Billnäsin ruukkialue, jossa kävimme pari kesää sitten. Siellä järjestetään myös Billnäsin antiikkipäivät.

Lisää kotimaan matkailu vinkkejä lähellä Helsinkiä

Fiskarsin lisäksi olemme tehneet päiväretket tänä kesänä Porvooseen ja Tuusulan rantatielle. Ne kuuluvat minulla jo melkein jokakesäisin perinteisiin. Niistä olen kirjoittanut aiemmin postaukset:

Miksi käyn joka kesä Porvoossa?

Kesän 2020 vinkit Porvooseen

Tuusulan rantatie

Lue myös:

Lähimatkailua idyllisellä ruukkialueella

Retki Aulangolle ja parhaat kotimaan matkakohteet

Myös Yle on nostanut Fiskarsin matkailukohteena esille

kotimaan matkailu vinkit

Mitkä ovat sinusta parhaat kotimaan matkailukohteet päiväretkille? Meillä on lomaa vielä hyvin jäljellä, joten hyvät vinkit kotimaan matkailuun lähellä Helsinkiä ovat hyvin tervetulleita!

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri matkat oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *