Lähimatkailua idyllisellä ruukkialueella

Tein vielä yhden ihanan lähimatkan Strömforsin Ruukkiin. Strömforsin ruukki sijaitsee Ruotsinpyhtäällä, eli noin 18 km päässä Loviisan keskustasta. Helsingistä matkaa on reilut 100 km  minulle niin tuttua Porvoon moottoritietä eteenpäin. Strömforsin ruukki on idyllinen, vanha ruukkialue luonnon, vanhojen rakennusten, siltojen ja lampien keskellä.

Strömforsin ruukki on idyllinen, vanha ruukkialue luonnon, vanhojen rakennusten, siltojen ja lampien keskellä.

Strömforsin ruukki

Strömforsin Ruukki
Strömforsin ruukki

Taidegallerioita ja paikallista käsitöitä puodeissa

Strömforsin ruukissa on pari taidegalleriaa ja lisäksi pieniä puoteja, joissa myydään paikaliisia käsitöitä. Meidän lemppari puodeista oli Axel & Ida, jossa oli kaunista keramiikkaa. Toisesta puodista löysin ihania hiusdonitseja vanhoista kankaista. Kästöiden lisäksi puodeissa myydään herkkuja, kuten erilaisia sinappeja ja marmeladeja.

Kästöiden lisäksi puodeissa myydään herkkuja, kuten erilaisia sinappeja ja marmeladeja.

Vanhan rautapajan taontanäytökset

Ruukissa on myös vanha rautapaja, jossa voi pistäytä katsomassa vanhaa . Vielä elokuun ajan siellä järjestetään taontanäytöksiä lauantaisin klo 12-14.

Vielä elokuun ajan rautapajassa järjestetään taontanäytöksiä lauantaisin

Loviissa ruukki työnäytöksetStrömforsin ruukkialuepajanäytökset Srömfors

Ruotsinpyhtään kirkko ja sankarihaudat

Ruukin aluellaa sijaitsee myös Ruotsinpyhtänkirkko. Kirkko oli valitettavasti meidän vierailupäivänämme kiinni, joten emme päässeet näkemään sen alttaritaulua, joka on Helene Schjerfbeckin maalaama. Vaikutuimme kuitenkin kirkon edessä olevasta pienestä, mutta arvokaan näköisestä sankari-hautausmaaasta, johon oli haudattu Karjalassa kaatuneita sankareita. Punaiset kukat loistivat jokaisen sankarin haudalla.

Ruotsinpyhtään kirkkoLoviisa matkailu

Ravintola Ruukinmylly

Söimme lounasta viehättävässä, sistissä ja omaleimaisessa Ravintola Ruukinmyllyssä. Ravintola sijaitsi aivan Ruukkialueen keskellä, ja sillä oli myös iso kattoterassi, Sisällä oli pitkät pölkkypöydät ja penkit. Lounasbuffet kahveineen ja jälkiruokineen oli alle 10 euroa, ja tuoreita pullia sai kahvin kanssa parilla eurolla. Viikonloppuisin ravintolan a la carte listalla on liharuokia, lohikeittoa tai kalapöytä.

Strömforsin ruukkiLoviisa ruukki

Idyllisestä ruukkimiljööstä Loviisaan tai vanhaan Porvooseen

Ruukin alue ei ole kovin iso, ja sen kiertää parissa tunnissa, riippuen tietysti, kuinka paljon haluaa ihailla käsitöitä ja pysähtyä kuvailemaan kauniita vanhoja rakennuksia ja luonnon kauneutta 😉 Me jatkoimme Strömforsin Rukista kotiin Loviisan kautta. Ensi kerralla voisin kyllä pysähtyä poismennessä lempparikohteeseeni Porvoon vanhaan kaupunkiin kahville.

Tästä pääset lukemaan MIKSI PORVOO ON SUOSIKKI KOHTEENI LÄHIMATKAILUUN

Lue myös: VIIKONLOPUSTAMME NAANTALISSA ja

RETKESTÄMME AULANGON KAUNIISIIN LUONTOMAISEMIIN

Tästä pääset edelliseen postaukseeni PÄIVÄ TALLINNASSA JA FOTOGRAFISKA TELLISKIVESSÄ

Onko teillä suunnitelmia jo viikonlopulle? Jos ette ole menossa Flow-festivaaleille, voin suositella pistäytymistä Strömforsin Ruukin kauniissa miljöössä ihailemassa käsitöitä ja sankarihautoja.

Jos Ruotsinpyhtään kirkko on auki, pääsette  näkemään Schjerfbeckin alttaritaulun. Joka tapauksessa sankarihautausmaa kirkon edessä kannattaa katsoa. Taontanäytökset järjestetään lauantaisin klo 12-14 ja elokuun viimeisenä myös sunnuntaina. Hyvää ruokaa ihanassa omalaatuisessa miljöössä saa ravintola Ruukinmyllystä. Ruukkiin on helppo ajaa Helsingistä alle tunnissa, ja paluumatkalla voi vaikka pistäytyä ihanassa Porvoossa tai Loviisan kalastajasatamassa.

Lisää tietoa Strömforsin Ruukista:

Loviisa matkailu

Rakkaudella, 

Ida

kulttuuri museot-ja-nayttelyt ravintolat ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *