Lontoon nähtävyydet, iltapäivätee ja piparkakkumaa

Lontoon kuuluisimmat nähtävyydet yhdellä kierroksella ja paras ilmainen näköalapaikka

Sää Lontoossa oli leuto ja poutainen ja teimme kävelykierroksen kiinnostavimpien nähtävyyksien ohi. Minusta oli kiva nähdä, missä kuninkaalliset kruunataan ja  viettävät häitään, ja löysimme hotellin vierestä ilmaisen upea näköalapaikan!

Lontoon nähtävyydetCoca cola London Eye on jättimäinnen maailmanpyörä, jollaisia on Lontoon jälkeen tullut useaan kaupunkiin ympäri Eurooppaa. London Eye oli läheltä nähtynä niin paljon isompi, kuin olin muistanut!

picadelly circus

London Eyelta jatkoimme Westminster Abbeyn kirkolle. Siellä vietetään kuninkaalliset häät ja kruunataan kuningatar. Matkan jälkeen palasimme meidän Queen -sarjamme pariin! Jatkoimme Parliament Squarille, parlamenttitalon ohi.

Westminster Abbeyn kirkossa vietetään kuninkaalliset häät ja kruunataan kuningatar.

lontoo nähtävyydet
Trafalgar square

Upein kohde oli Trafalgar Square, jonka takana on National Gallery, kansallinen taidemuseo. Aukio on upea kokoontumispaikka suihkulähteineen ja jouluksi aukio oli koristeltu kauniiksi. Edessä oli iso joulukuusi ja pieniä joulutorimyyjiä.

Trafalgar Squaren aukio on upea kokoontumispaikka suihkulähteineen ja jouluksi aukio oli koristeltu kauniiksi.

Toinen upea kohde joen toisella puolen oli St Paul’s cathedral eli Paavalin katedraali, jonka kupolimaista kattoa poikaystäväni oli päässyt myös sisältäpäin ihailemaan edellisellä matkallaan Lontooseen. Lontoon kuuluisa kellotorni Big ben oli huputettuna rakennustöiden vuoksi.

Thames joen yli kulkevat sillat ovat nähtävyys jo itsessään. Tower Bridge on niistä tunnetuin.

lontoo näköalapaikka
Näkymät Tate Modernin näköalatasanteelta

Upein, maksuton paikka ihailla Lontoon maisemia löytyi aivan hotellimme vierestä. Lontoon nykytaiteen museoon  Tate Moderniin kuten useisiin Lontoon museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Tate Modernin 2015 valmistuneella uudella puolella oli katolla näköalaterassi, josta aukesi upea näkyvät kaikkien Lontoon nähtävyyksien, ja kaupungin ylle.

Tate Modernin 2015 valmistuneella uudella puolella oli katolla näköalaterassi, josta aukesi upea näkyvät kaikkien Lontoon nähtävyyksien, ja kaupungin ylle.

Fortnum & Masonin iltapäivätee ja piparkakkumaa Somerset housessa

Englantilaisethan ovat tunnettuja teenjuonnistaan. Yksi kuuluisimmista englantilaisista teehuoneista on Fortnum and Mason. Joululomien aikaan Fortnum & Mason oli rakentanut kauniin luisteluradan, pienen pubin ja teemyymälän aivan lähelle Lontoon nähtävyyksiä.

Joululomien aikaan Fortnum & Mason oli rakentanut kauniin luisteluradan, pienen pubin ja teemyymälän kauniiseen Somersbyhouseen. Paikka toi mieleeni Downtown Abbey palatsin.

Somerset house on Thamesin varrella aivan sillankupeessa oleva kaunis kivinen rakennus, joka toi mieleeni Downton Abbeyn palatsin. Joimme sen huoneeseen rakennetussa Fortum & Masonin kahviossa iltapäiväteet katsellen aukion kaunista joulukuusta ja luistinrataa. Luistinratoja Lontoossa on joulunaikaan rakennettu todella paljon, ja ne ovat suosittuja!

lontoo joululontoo minne mennä

lontoo koheet
Akkitehtien piparkakkumaassa oli vaikka miten paljon ihania yksityiskohtia!

Sommerset housessa oli myös Lontoon arkkihtehtitoimistojen yhdessä rakentama piparkakkumaa. Se oli niin suosittu, että meidän oli pitänyt ostaa liput etukäteen. Piparkakkumaahan oli rakennettu Lontoon kuuluisimpia nähtävyyksiä ja erilaisia alueita, ja se oli suosittu kohde myös lapsiperheille.

Kun istuimme juomassa iltapäiväteetä Sommersbyhousessa, mietimme miten upea reissu meillä oli ollut. Olimme nähneet ihanan teattteriesityksen ja upeita jouluvaloja. Olimme nähneet paljon kaupunkia. Olimme fiilistelleet joulua useiden lusitinratojen, joulukuusien sekä suloisten joulumuffinien ja ja piparkakkutalojen äärellä. Onnistuneen matkamme jälkeen oli ihana palata jouluksi kotiin.

london sommersbyhouse

Lisää Lontoon-matkastamme:

Mukavaa viikonloppua!

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri matkat tapahtumat-ja-juhlat museot-ja-nayttelyt
Kommentit (2)
  1. Loistava postaus!! Mutta argh! Olisinpa lukenut sen ollessani Lontoossa, juuri tuolloin kun olen kirjoituksne julkaisuut 😀

    1. Kiitos Jasmin!<3 Ja seuraavalla Lontoon-reissulla sitten 😉
      Mukavaa alkanutta viikkoa,
      Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *