Onneksi Tove on hieno elokuva!

Luin Helsignin Sanomista, että Muumien juhlavuoden Tove -elokuva oli noussut suosituimmaksi suomen-ruotsalaiseksi elokuvaksi vuosikymmeniin. Jokin olisi mennyt pahasti pieleen, jos näin ei olisi ollut, mutta Tove on oikeasti hieno elokuva, jota voin suositella!

Upeat nuoret naiset

Tove on nuorten naisten todellinen taidonnäyte, Zaida Bergrothin ohjaus on upea ja omanlaatuinen ja Alma Pöysti tekee upean roolisuorituksen Tovena! Elokuva  on uskallettu ottaa tarkoin mietitty ja rajattu näkökulma Toven nuoruuden rakkauselämästä ja nuoren naisen kasvutarina oman identiteetin löytämisestä.

Tove

Elokuvan Tove on vähän lapsellisen riemukas, herkkä ja epävarmakin.

Alma Pöysti näyttelee Tovea niin sympaattisesti, pienesti ja aidosti, että tutustun Toven ihan uudella tapaa. Tähän asti mielikuvani Tovesta ovat olleet myöhemmältä ajalta. Elokuvan Tovesta välittyvä kuva on vähän lapsellisen riemukas, herkkä ja epävarmakin. Elokuvana Tove on kaunis,ja sen kohtauksissa on vähän sellaista ”vanhan elokuvan” henkeä.

Tove

Tove ja muumit

Olisi ollut helppo tehdä elokuva Tovesta, jossa hänen elämäntarinansa olisi kulkenut käsi-kädessä muumien hahmojen tai kohtausten kanssa. Minähän olisin varmasti rakastunut sitäkin, mutta Tove-elokuva uskalsi antaa enemmän.

Olisi ollut helppo tehdä elokuva Tovesta, jossa hänen elämäntarinansa olisi kulkenut käsi-kädessä muumien hahmojen tai kohtausten kanssa,mutta elokuva uskalsi antaa enemmän.

Elokuvassa muumien maailma syntyy piristämään rauhatonta ja sodan synkentämään maailman kuvaa. Muumit ovat perheen ja yhteiskunnan odotusten kanssa kamppailevan nuoren naisen, tapa tehdä ja rakentaa omaa. Tiuhti ja Viuhti ovat tyyppejä, joiden kautta Tove ymmärtää itseään ja kuvaa sitä, mitä ei sanoin pysty.

Suosittelen!

Tove -elokuva puhuttelee monella tasolla muumifaneja, vähän vielä itseään etsiviä ja heitä, jotka vain haluavat nauttia hyvästä historallisestakin elokuvasta. Suosittelen sitä lähestulkoon kaikille ja toivon, että Tove elokuvaan saada myös ainakin englannin kieliset tekstit, jotta siitä on mahdollista nauttia entistä useampi!

tove elokuva
Tove elouvan jälkeen pizzalla

Toven voi käydä katsomassa ainakin Finnkinon elokuvateattereissa, jossa myös turvavälit on huomioitu hienosti.

Postaukseni Aalto elokuvasta

Muuminäyttely kansallismuseossa

Edellinen postaukseni vinkit helpompaan muuttoon

tove elokuva
Tove oli hyvä elokuva!

Oletko sinä jo nähnyt Tove elokuvan?

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen teatteri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *