Tekemistä koko perheelle Helsingissä

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu ja uusi vuosi! Me vietettiin joululoma kokonaan kotona Helsingissä. Paras joululahjani oli äidiltä saatu painopeitto, ja poikaystävä kanssa katsottiin joululomalla tosi paljon leffoja kotona. Uuden vuoden päivänä tehtiin myös kotibrunssi.

Kotona rentoutumisen lisäksi meillä oli poikaystäväni kanssa kaksi juttua, mitä haluttiin tehdä välipäivinä: käydä katsomassa Frozen 2 elokuvateatterissa ja Ateneumissa Helene Schjerfbeckin näyttelyn. Ne tehtiin, ja tykkäsin molemmista tosi paljon! Alla kerron vähän mun mietteitä, niin voit päättää, haluaisitko sinä mennä Schjerbeckin näyttelyyn tai Disneyn uuteen elokuvaan.

Frozen 2 elokuvateattereissa

Frozen 2 arvostelu
Frozen2 elokuva oli ehdottomasti loman kivoimpia juttuja!:)

Kun katsottiin jouluaattona tv:stä tullut  Disneyn megasuosittu Frozen, poikaystäväni sanoi, että hänelle tulee mieleen  Annasta ja Elsasta minä ja minun siskoni. Välipäivinä mentiin katsomaan siskon kanssa yhdessä elokuvateattereihin tullut Frozen 2.

poikaystäväni sanoi, että hänelle tulee mieleen  Annasta ja Elsasta minä ja minun siskoni.

Meidän kaikkien aikuisten mielestä Frozen 2 oli jopa ensimmäistä osaa parempi! Tarina oli entistä parempi ehkä siksi, että Frozen 2 oli  ottanutvielä ensimmäistä osaa enemmän elementtejä pohjolan saduista. Frozenin tarinahan perustuu H.C. Anderesenin Lumikuningatar -tarinaan. Frozen 2  on ehjä tarina ja kokonainen pitkä elokuva.

Elokuva oli kaunistta katsottavaa isolla valkokankaalla. Erityisesti minua ilahdutti, kuinka hyvin Frozen 2 laulut toimivat myös suomeksi.Elokuvassa on toki myös kevennyksiä, mutta vitsit sopivat isoon kaareen ja henkilöhahmoihin.

Erityisesti minua ilahdutti, kuinka hyvin Frozen 2 laulut toimivat myös suomeksi.

Frozen naurattaa ja koskettaa koko perhettä. Se on minusta Disneyn parhaissa elokvussa parasta: koko perhe saa nauraa ja herkistyä yhdessä. En yhtään ihmettele, että Frozen on saavuttanut niin suuren suosion 2010 -luvun lapsissa. Se muistuttaa 90-luvun kultakauden klassikkopiirrettyjä uutta teknologiaa hyödyntäen. Kiitos Disney!

Se on minusta Disneyn parhaissa elokvussa parasta: koko perhe saa nauraa ja herkistyä yhdessä.

Schjerfbeckin näyttely Ateneumissa

Schjerbeck Ateneumissa
Ateneumin Schjerfbeck-näyttely oli hieno!

Ateneumissa Helene Schjerfbeckin näyttely jatkuu tammikuun viimeiselle viikolle asti. Me kävimme museokortilla näyttelyssä heti joulunpyhien jälkeen. Scherfbeckin näyttely oli juuri niin ihana, kuin olin toivonut!

Schjerfbeck on ehdottomasti yksi lempitaiteilijoitani, ja Ateneumin näyttelyn laajus oli ainutlaatuinen. Helene Schjerfbeckin näyttely oli heinäkuussa esillä Lontoossa, mutta Helsingin näyttelyyn oli saatu vielä isompi kokoema mm kotikokoelmista. Oli myös mieletöntä huomata, kuinka monipuolinen taiteilija Scherfbeck oli, näyttely havainnoillisti tosi hyvin hänen tyylinsä eri suuntauksia eri aikoina.

Lisää näyttelystä voit lukea tästä Ylen artikkelista Helene Schjerfbeckin näyttelystä ja

Ateneumin nettisivuilta

Ateneumissa oli paljon ihmisiä Schjerfbeckin näyttelyssä, mutta näyttelylle oli niin hyvät tilat, että se ei oikeastaan haitannut mitään. Päin vastoin, oli ihana nähdä, miten paljon ihmisiä, kirjaimellisesti vauvoista vaareihin olivat tulleet ihailemaan suomalaista taidetta!

Erästä taulua ihailia pieni noin 2-vuotias tyttö isänsä sylissä. Isä supatti jotain tytön korvaan, tyttö katsoi tauluun päin, painoi päänsä isän rintaan. Isä kantoi tytön seuraavan taulun luo. Taisin vähän liikuttua.

Tyttö ei ollut todellakaan liian nuori tähän näyttelyyn, jakamaan taidekokemusta tai nauttimaan siitä yhdessä isänsä kanssa. Näytti, että se oli sillä hetkellä juuri täydellistä ajanvietettä 2-vuotiaalle, juuri sitä, mistä hän nautti kaikkein eniten.

Näytti, että se oli sillä hetkellä juuri täydellistä ajanvietettä 2-vuotiaalle, juuri sitä, mistä hän nautti kaikkein eniten.

Pienenkin lapsen mukavat, yhdessä jaetut taidekokemukset muodostavat suhdetta tulevalle kiinnostukselle. Olen kiitollinen, että minä ja poikaystäväni olemme käyneet perheen kanssa yhdessä kivoilla museoretkillä jo lapsena. Nyt nautimme niistä yhdessä.

Olen kiitollinen, että minä ja poikaystäväni olemme käyneet perheen kanssa yhdessä kivoilla museoretkillä jo lapsena. Nyt nautimme niistä yhdessä.

Joten kyllä, suosittelen myös Ateneumin Schjerfbeck-näyttelyä niin aikuisille kuin lapsille. Ja erityisesti yhdessä tärkeimpien ihmisten seurassa.

tekemistä perhe
Yhteinen aika perheen kanssa on aina ollut mulle kaikkein arvokkainta. Nyt myös poikaystäväni on osa perhettäni.

Lue myös:

Oletko jo nähnyt Frozen2 elokuvan tai Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn? Olisi ihana saada kommentteja myös teiltä, jotka olette nähneet Frozen 2 elokuvan tai Ateneumin Schjerfbeck -näyttelyn yhdessä lapsen kanssa!

Mukavaa alkavaa vuotta teille kaikille!<3

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri museot-ja-nayttelyt ystavat-ja-perhe leffat-ja-sarjat
Kommentit (4)
 1. Jäi kiinnostamaan oliko miehelläsi mielipidettä siihen, kumpi teistä siskoksista muistuttaa Elsaa ja kumpi Annaa? 🙂 Onko sulla muuten iso- vai pikkusisko? Mulla on isosisko ja meidän luonteet menee aika yksiin niin, että siskoni on enemmän Elsan tyyppinen ja minä Annan 🙂 Kävin myös katsomassa tuon Frozen 2 joululomalla siskon tyttären kanssa, tykkäsin tosi paljon ja olen samaa mieltä, että oli jopa parempi kun ensimmäinen Frozen 🙂

  1. Me kai tuumattiin yhdessä poikaystävän ja pikkusiskon kanssa, että minä taidan olla Elsa ja pikkusiskoni sitten Anna 🙂 Eli meilläkin menee samoinpäin kuin leffassa 😉 Vaikka välillä innostuessani muistutan kyllä Annakin 😉
   Oli kyllä ihana yllätys, että onnistuivat tekemään kakkososasta vielä ekaakin paremman!:)
   Kiitos Elli, kun kommentoit. Mukavaa vikkoa sinulle!<3
   Ida

 2. Fanny Matilda
  4.1.2020, 21:07

  Frozen 2 oli kyllä tosi hyvä, musiikki oli siinä ehkä (siskosten tarinan lisäksi) parasta.
  Haluisin myös käydä näyttelyssä! 🙂

  1. Ehdottomasti samaa mieltä!:) Oletko jo innostunut katsomaan ykkösosan uudestaan?
   Suosittelen myös näyttelyä!
   Kiitos kun kommentoit <3
   Ihanaa sunnuntaita,
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *