Fazerilan vierailu

Teimme parhaan ystäväni kanssa retken Fazerin vierailukeskukseen! Muistimme vierailleemme Fazerin tehtaalla joskus ala-aasteella vaihto-oppilasluokkamme kanssa. Enää varsinaiselle tehtaalle ei pääse, mutta Fazer on rakentanut upea uuden Fazerin vierailukeskuksen Fazerilaan Vantaalle, heidän tehtaidensa viereen.

Fazerilaan tutustutaan oppaan johdolla. Liput (10,50e-15,5)e voi ostaa etukäteen haluamalleen kierrokselle täältä, ja ne vaihdetaan Fazerilan kassalla rannekkeisiin. Fazerilaan pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä.

Fazerila on arkkitehtuurisesti hieno pyöreä rakennus lasiseinällä. Pihapiiri on pidetty siistinä, ja edessä kasvaa Fazerin Suomen oloosuhteissa menestyviä viljoja, kuten ohraa ja kauraa ja mausteita.

Pihapiiri on pidetty siistinä, ja edessä kasvaa Fazerin Suomen oloosuhteissa menestyviä viljoja, kuten ohraa ja kauraa ja mausteita.

Fazerila
Fazerila Fazerin vierailukeskus

Vierailukeskuksen talvipuutarha

Vierailukeskuksen sisäpuolella on  Fazerin talvipuutarha. Se oli meistä molemmista kierroksen ehkä hienoin juttu! Talvipuutarhassa kasvaa Fazerin käyttämiä raaka-aineita, kuten kaakaopapuja, inkivääriä, kahvipapuja ja chiliä. Meidän opas osasi tosi hyvin kertoa kasveista, ja oli mielenkiintoista kuulla, kuinka kaakaopavut käsityönä kaavitaan pähkinän sisältä ja nähdä, millainen möhkylä se inkivääri juureksena maatasolla vielä on. Tiesittekö muuten, että musta-, valko- ja viherpippuri ovat täysin sama kasvi, ne on vain poimittu eri aikaan ja niissä on siksi erilainen kypsyysaste ja maku?

Meidän opas osasi tosi hyvin kertoa kasveista, ja oli mielenkiintoista kuulla, kuinka kaakaopavut käsityönä kaavitaan pähkinän sisältä ja nähdä, millainen möhkylä se inkivääri juureksena maatasolla vielä on.

kaakaopapu
Kaakaiopapu puussa Fazerin talvipuutarhassa

Fazerilan Mignon-pupu

Keskellä vierailukeskusta on iso Mignon munista rakennettu pupu. Mignom-munan tarina oli hauska ja makeisen kuoriksi hyväksyttävillä munillahan on tarkat laatukriteerit!

Keskellä vierailukeskusta on iso Mignom-munista rakennettu pupu.

mignom munat
Mignom-munan kuorista tehty pupu!

Fazerin perheyritys

Opastetulla kierroksella tutustuttii myös Fazeriin perheyrityksenä, ja edelleen siellä on johdossa ja myös arjen toiminnassa mukana 58 Karl Fazerin jälkeläistä. Lisäksi kuulimme, miten Fazer tutustui Mannereheimiin ja Tove Janssoniin.

kaakaonvalmistusvanhoja Fazerin pakkauksia

Robotti arvioi ruokaympyrääsi

Fazerilassa saimme rakentaa palikoista kehikkoon myös yhden päivän ateriamme, syöttää sen robotille, joka antoi palautetta. Kuulimme myös suklaan valmistuksesta ja näimme ihania vanhoja suklaa- ja keksirasioita sekä kuulimme yrityksen toimintaperiaatteista. Fazerin suklaa tehdään edelleen tuoreeseen Valion maitoon, eikä siinä käytetä maitojauhetta, kuten useat muut suklaanvalmistajat käyttävät.

kaakao nvalmistus
Kaakaon ja suklaan valmistus vaihe vaiheelta!

Herkuttelua ja tuliaiset kotiin

Lopuksi oli siten se hauskin osuus, eli pääsimme maistelemaan Fazerin suklaita ja lakuja. Erilaisia paperillisia karkkeja oli telineissä ja niitä sai syödä ihan niin paljon kuin halusi, mukaansa ei saanut kuitenkaan ottaa!🙂 Tykkäsin Fazerin uusien kauralakujen uuniomenamausta, ja maistoin eka kertaa Fazerin Kookossuklaata. Kaikki vierailijat saavat lähtiessään mukaansa tuotekassin, jossa on Fazerin tuotteita, nyt pussi pieniä korvapuusteja, Dominokeksipaketti, Fazerin sininen levy ja karkkipussi.

Lopuksi oli siten se hauskin osuus, eli pääsimme maistelemaan Fazerin suklaita ja lakuja. Tykkäsin Fazerin uusien kauralakujen uuniomenamausta, ja maistoin eka kertaa Fazerin Kookossuklaata.

Kannattaa maistaa myös Fazerin  hanavettä!

Kannattaa maistaa myös Fazerin  hanavettä! Fazerilalla on oma pieni vesivoimala, ja vesi oli oikeasti hyvää ja erimakuista! Karkkien syönnin ohessa sai myös muun muassa haistella raa’an kaakaon, maitovoin ja ihanien Fazerin käyttämien mausteiden tuoksua.

Ihania aitoja tuoksuja!

Fazerin karkkikauppa ja kahvila

Kierros päättyi Fazerilan kauppaan. Sen karkkihylly näytti lähes loputtomalta, ja herkkutuotteiden lisäksi siellä on myös muistikirjoja ja t-paita esimerkiksi tutulla Fazerin kettukarkki-logolla varustettuna. Fazerilassa on myös tyylikäs ja valoisa Fazerin kahvila, jossa on tarjolla arkisin myös louansta ja viikonloppuisin brunssia.

karkkihylly näytti lähes loputtomalta, ja herkkutuotteiden lisäksi siellä on myös muistikirjoja ja t-paita esimerkiksi tutulla Fazerin kettukarkki-logolla varustettuna.

Fazerin vierailukeskus
Fazerin kaupan karkkipussihylly oli pitkä!

Itse bongasin Fazerin kaupasta joitakin uutuustuotteita, ja ihastuttiin Fazerin Alku-tuotteisiin heti molemmat! Meille lähti kokeiluun rukiinen taateli-puuro ja mustikkapiirakka-mysli, joissa on molemmissa käytetty vain luonnollisia raaka-aineita. En todella uskoisi, että nämä ovat sydänmerkkituotteita, eli niissä on vähemmän suolaa ja sokeria, sillä tuo taatelipuuro maistuu ihanan makealta jälkkäripuurolta. Poikaystäväni kommentoi myös mysliä, että se tuoksuu ja maistuu oikeasti mustikkapiirakalta -eli siltä miltä lupaa.

Fazer mysli ja puuro

Nämä tuliaiset on jo melkein syöty! Fazerilasta saimme myös mukaan kassillisen herkkujaFazerilan kierros sopii myös varmasti lapsille ainakin 4-vuotiaasta eteenpäin. Opas osasi jopa paremmin lähestyä laspsia ja kertoa heille mielenkiintoisista asioista, ja kierroksella pääsee käyttämään kaikkia aistejaan ja tekemään itse.

Tunnen kunnioitusta Fazerin perheyrityksen menestystarinaa kohtaan. Kluuvikadun Fazer on myös poikaystäväni ja minun lempparikahvila, ja siksi niin tärkeä.

Kluuvikadun Fazer on myös poikaystäväni ja minun lempparikahvila, ja siksi niin tärkeä.

Oli hienoa päästä käymään Fazerin vierailukeskuksessa ja jakaa se yhtä innostuneen ystävän kanssa. Kuulimme Fazerin suvusta, makeisten valmistuksesta ja Mignon-munan tarinan. Hienointa oli nähdä ja kuulla talvipuutarhassa eri maustekasvien käytöstä. Oli kiva, kun kierroksella pääsi tekemään itse paljon kaikenlaista ja käyttämään kaikkia aistejaan. Niin, ja olihan se kiva maistella suklaita ja saada lahjapussukkat vielä mukaankin 🙂

Fazer vierailukeskus
Oltiin molemmat innoissamme Fazerilan retkestä!

Muita menovinkkejä koko perheelle edellisistä postauksistani:

Tutustu Fazerin vierailukeskukseen ja osta liput Fazerilan nettisivujen kautta

Oletteko käyneet Fazerilan vierailukeskuksessa? Mikä on sun suosikki tuotteesi Fazerilta?

Rakkaudella,

Ida

perhe museot-ja-nayttelyt ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe
Kommentit (2)
  1. Kiva postaus 🙂 Olen näin aikuisena käynyt kerran brunssilla tuolla Fazerilassa ja lapsena tehtaalla vierailulla, oli kyllä ikimuistoinen vierailu kun suklaata sai syödä mielin määrin 🙂 Niin ja kaunis mekko sulla tuossa kuvassa, sopii sulle tosi hyvin! 🙂

    1. Kiitos Elli!:) Fazerin brunssit ovat kyllä niin hyviä ja monipuolisia, ja etenkin Kluuvikadun Fazer on myös paikkana ihana!:) Kiva kun kommentoit, ihanaa loppuviikkoa sinulle!<3
      Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *