Vianne Rocherin mausteinen kaakao

Luin pitkästä aikaa Joanne Harrisin Karamellikengät-kirjan, joka on jatkoa Pienelle suklaapuodille. Kirja kuljettaa Pariisiin, Monmartren kujille ja suklaantuoksuiseen keittiöön.

Vianne Rocher on muuttanut nimensä Yanneksi ja yrittää parhaansa mukaan unohtaa entisen elämänsä. Ennen kaikkea hän koettaa elää kuin tavalliset ihmiset, ikään kuin hänellä ei minkäänlaisia taikavoimia olisikaan. Kun Vianne kiihkeästi tavoittelee tavanomaisuutta, kuvaan astuu viehättävä Zozie de l’Alba, joka hurmaa Viannen perheen ja naapuruston. Hän on kuin Vianne ennen — mutta hänellä on pahat mielessä.

Joanne Harrisilla on taito lumota lukijansa. Muut kirjat saivat väistyä, kun luin Karamellikenkiä aina, kun voin. Ja vaikka helteet eivät välttämättä houkuttele juomaan mitään kuumaa, minun oli pakko nauttia kupillinen Vianne Rocherin mausteista, täyteläistä  kaakaota.

Kaakaota varten tarvitset 4 dl maitoa, puolikkaan vaniljatangon, puolikkaan kanelitangon, 100 g tummaa suklaata ja yhden punaisen chilin (puolitettuna ja siemenet poistettuna).

Mittaa mausteet maidon kanssa kattilaan ja kuumenna. Lisää suklaa raastettuna (tai paloina) joukkoon ja anna sen sulaa. Ota kattila pois levyltä ja anna maustua kymmenen minuuttia. Sen jälkeen poista mausteet ja anna kaakaon vielä kuumentua. Kaada kahteen kuppiin ja tarjoile esimerkiksi kermavaahdon, konjakin tai Amaretton kanssa.

Ohje on Joanne Harrisin ja Fran Warden kirjasta My French Kitchen.

kulttuuri kirjat ruoka-ja-juoma