Paahdettua porkkanaa, tahini-jogurttia ja vertaistukea

Lempiruoka

Hesari kirjoitti viime viikolla pienten lasten vanhempien yksinäisyydestä. Lapsen tai lapsien seura ei vaan ole sama juttu kuin aikuisten kanssa hengailu. Vaikka fyysistä kontaktia saattaakin tulla rutkasti. Minä kaipaan aikuisseuraa vielä enemmän nyt kun olen lapsen kanssa kotona kuin jos olisin yksin. Yksin kun pystyy keskittymään täysillä ja keskeytyksettä omiin juttuihin. Viisitoista minuuttia vauvan kanssa leikkien ei todellakaan aina kulu hujauksessa ja jokaisen minuutin tuntee. Ihmeellisesti päivät kuluvat nopeasti, mutta hetket saattavat olla piiiiiiiiitkiä.

Tunnen itseni onneksi niin hyvin, että olen koko vanhempainvapaan suunnitellut ja sopinut lähes joka päivälle tekemistä ja ihmisten näkemistä. Ja onneksi asun alueella, jossa se on helppoa. Työssäkäyvien ystävien kanssa on tehty lounastreffejä, vauvajumppa on tullut tutuksi ja leikkipuiston vauvakerho on loistava aloitus viikolla ja viikon loruttelut saa nätisti hoidettua heti maanantaina. Iso hurraa leikkipuistotoiminnalle! Täysin uusi maailma minulle, enkä voi uskoa, että tällaisenkin ihanuuden yhteiskunta meille tarjoaa. Sekä tuttujen että uusien tuttujen äitien kanssa on kierretty Töölönlahtea kerta jos toinenkin, syöty lounasta ja kahviteltu. Jonkun lapsi itkee aina, mutta aina se ei ole minun ja vertaistuki on taattu.

Hauskinta on, että olen myös tutustunut ihmisiin, joiden toivon jäävän elämääni kotivanhemmuuden loputtuakin. Yksi näistä on ihana Rakkautta & Mamarkiaa Mari, johon tutustuin tietysti vauvojen kautta. Mari ja Frida kävivät yksi päivä meillä lounaalla. Me aikuiset söimme tätä paahdetuista porkkanoista ja aika lailla muusta kasattua salaattia, tytöt liikkuivat samoissa makumaailmoissa porkkana-kvinoasoseen ja sormiporkkanoiden & -avokadojen myötä. En muuten voi vastustaa noita erivärisiä porkkanoita, jos niitä löydän. Ihania!

Paahdettua porkkanaa & tahini-jogurttia

  • 2 porkkanaa per syöjä
  • oliiviöljyä
  • rosmariinia
  • suolaa
  • vihreää salaattia
  • keitettyä kvinoaa
  • retiisejä
  • avokadoa
  • fetaa

Jos teet tahini-jogurtin, kannattaa se tehdä ensimmäiseksi maustumaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ensin puoliksi ja sitten pitkittäin. Lado porkkanat uunipellille, sekoita joukkoon oliiviöljy, rosmariini ja suola. Paahda 225-asteessa, kunnes porkkanat ovat saaneet väriä ja kypsyneet napakoiksi, noin 20 minuuttia. Puolita retiisit ja pilko avokado. Kokoa salaatti laittamalla alimmaiseksi vihreät lehdet, siihen päälle keko kvinoaa, retiisit, avokadot, porkkanat ja viimeiseksi feta. Tarjoa tahini-jogurtin kanssa.

Tahini-jogurtti

  • 2 dl jogurttia (sekoitin paksua turkkilaista jogurttia ja ohuempaa jogurttia, voi tehdä vain toisestakin)
  • 1 rkl tahinia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos mahdollista, anna kastikkeen tekeytyä jonkin aikaa ennen syömistä.

Kommentit

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ihana vertaistuki ja ruokainspiraation lähde! <3

Kommentoi