2 x uudet lasit

Kahden ja puolen vuoden jälkeen oli aika käydä näöntarkastuksessa, ja kuten arvelinkin, tarvitsin lisää plussaa laseihini. Tunnen itseni vielä aika noviisiksi, mitä tulee silmälaseihin, sillä elelin elämäni ensimmäiset 34 vuotta tyytyväisenä ilman laseja. Silmälasi-identiteettini on alkanut vasta viime aikoina muotoutumaan. En tunne oloa lasien kanssa vielä ihan täysin kotoisaksi. Olikin superkivaa, että ystäväni Hanna tuli mukaan makutuomariksi valitsemaan uusia kehyksiä. Specsaversillä saa kahdet lasit yksien hinnalla, joten otin tietenkin kahdet lasit.

Tummaa ja näyttävää – DKNY

Aikaisemmat lasini ovat olleet tummia ja kehykset aika näyttäviä. Koen, että tummien silmien ja kulmien takia juuri tummat kehykset tuovat kasvoille ryhtiä. Postauksen lopusta löytyy linkit postauksiin, joissa näkyy aikaisemmat silmälasini. Olen tykännyt kaksista DAY Birger et Mikkelsen-merkin kehyksistä tosi paljon, ja ne ovat tuntuneet omilta. Silmälasikaupoilla silmä hakeutuikin samantyylisten kehysten suuntaan. Sovitin useampiakin DAY:n kehyksiä, ja olivatpa yhdet niistä ihan kärsikahinoissakin. Löysin yllättävän monet kauniit kehykset, joissa oli se joku hauska juju. Oli melkoisesti valinnanvaikeutta. Päädyin näihin siniharmaisiin DKNY:n kehyksiin. Ne olivat vähän kevyemmät kuin edeltäjänsä, mutta kuitenkin turvallisen näyttävät.

Kehysten juju on siinä, että vaikka ne ovat yleisilmeeltään tummat, ovat ne kuitenkin vähän läpinäkyvät. Nämä postauksen kuvat eivät tuo kehyksiä ihan parhaiten oikeuksiinsa. Ne ovat livenä vielä kauniimmat. Mallin nimi on DK5032.

Vaaleaa ja kevyttä – Specsavers Ellarose

Toisaalta olen katsonut tämän hetken kevyttä kehystrendiä innostuneena. Nyt näkee paljon siroja ja ilmavia kehyksiä, ja mietin että sopisivatko sellaiset minullekin. Silmälasien sovittaminen oli yllättävän hauskaa puuhaa, kun ei joutunut pähkäilemään valintojaan itsekseen. Enpä olisi uskonut, että ihastun kultaisiin kehyksiin. Mutta kun laitoin nämä alemmissa kuvissa näkyvät kultaiset kehykset kasvoille, niin tiesin heti, että nämä ne on. Aivan kuin ne valaisisivat koko kasvot ihan uudella tavalla.

Malli on Specsaversin kaunis Ellarose. Kehyksissä on juuri sopivasti pyöreyttä, mutta ei kuitenkaan liikaa. Paksujen kehysten jälkeen nämä tuntuivat niin kevyiltä päässä! Kuin ei olisi laseja ollenkaan. Sangoissa on hauskat köysikuviot. Ihan täydelliset!

Kuvat: Hanna

Siniharmaisiin laseihin otin optikon suositteleman sinivaloa suodattavan pinnan. Pinta on hyvä näyttöpäätetyössä sekä paljon puhelinta selailevalle. Eli juuri minulle. Ainoa pieni miinus tässä pinnoitteessa on se, että linsseihin tulee pieni sävy. Optikon omissa linsseissä en sitä nähnyt, mutta omissa laseissa sen huomaan.

Mitä sanot, miltä näyttää? Kummat näistä on sun suosikit?

Ja jos käytät silmälaseja, niin millaiset lasit sulta löytyy?

Kivaa uutta viikkoa!

Lue myös: Silmälaseja ja syyslomasuunnitelmia ja Päivän asu – rokahtavaa ruutua

Kommentit (2)
  1. Vaaleat on mun lempparit, mutta molemmat kyllä näyttää sulla tosi kivoilta! 😊

    Mullakin on tätä nykyä kahdet erilaiset lasit, mutta oon alkanut miettimään pitäisikö hankkia myös piilareita. Välillä olisi kiva olla ilman lasejakin. Vaikkakin nyt 5 vuotta laseja käyttäneenä ne on jo luonnollinen osa itseä. 😄

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/02/22/sisustushurahdus/

    1. Vaaleat on munkin lempparit. 🙂 On mukavaa, että on useammat kuin yhdet lasit. Vaihtelu virkistää.
      Itse en osaisi käyttää piilareita. Silmät on myös aika herkät, joten ne eivät ehkä sopisi minulle. Tosin ne antavat aivan toisenlaista vapautta kuin silmälasit. Siinä mielessä ehkä kiinnostaisi kokeilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *