3 x kaupunki, jossa haluaisin vielä joskus asua

Minnean muruja

Jyväskylässä on hyvä asua. Täällä on oma koti asuntolaioineen, työt, päiväkodit ja kumpuileva maasto järvineen. Tämä on ollut koti jo monta monta vuotta.

Kuitenkin mieli välillä halajaa asumaan muualle. On kolme paikkaa, jossa haluaisin vielä joskus asua. En ehkä pitkää aikaa, mutta niin, että kaupunkia ehtisi hengittää ja makustella ajan kanssa. Niin, että ehtisi tietää inside juttuja, joita satunnainen matkailija ei koskaan näe. Nämä kolme kaupunkia eivät ole mun "top 3 matkailukohdetta", vaikka niissä on myös kiva lomailla. Nämä on paikkoja, joita olisi kiva kutsua kodiksi, ja joissa haluaisin aamulla lukea paikallislehden ennen töihin lähtöä. Matkailuhaaveet onkin sitten jo ihan toisen postauksen mittainen asia.

1. Helsinki

Helsinki lumoaa kauneudellaan. Meri on läsnä, ja arkkitehtuuri lumoavaa. Helsingissä on aina kiva vierailla, mutta ihanaa olisi joskus viettää siellä vaikka vuosi. Vuodessa ehtisi tallailla samoja katuja niin, että kaupunki tuntuisi tutulta. Tietäisi, missä on lähikauppa ja kirjasto. Tietäsi, mistä saa parhaat pizzat. Helsinkiin en kuitenkaan haluaisi muuttaa pysyvästi kohtuuttoman suurien asuntolainojen, pitkien välimatkojen(työmatkat!) tai välinpitämättömyyden ja ainaisen kiireen vuoksi. Ensin ajattelin, että ehkä sitten eläkkeellä, mutta Helsinki olisi kuitenkin mukavampi kokea nuorempana, kun vielä on intoa hyödyntää keikkapaikkoja, tapahtumia, ravintoloita ja vilkasta kaupunkielämää! Tietättekö mitä tarkoitan?

2. Lontoo

Tämä ei liene yllätys minua yhtään tuntevalle, tai blogia seuranneelle. Ikuinen kaipuu Lontooseen ei väisty koskaan. En kuitenkaan haaveile Lontooseen pysyvästi muuttamisesta, sillä arki on arkea Lontoossakin. Työmatkoihin menee järjetön aika, asuminen on älyttömän kallista ja kaikkialla on kokolattiamatot ja vetävät ikkunat. Silti Lontoossa viettämäni aika on varmasti elämäni onnellisinta. Koskaan en ole ollut niin vapaa kuin Lontoossa. Koskaan maailma ei ole ollut niin avoinna ja täynnä mahdollisuuksia. Pahimpaan ikävään on onneksi tulossa apua, sillä matkaamme kesälomalla viikoksi tuohon rakkaaseen kaupunkiin.

3. Auckland

Tai oikeastaan ehkä joku pienempi ja idyllisempi kaupunki Uudessa-Seelannissa. Haluaisin, että poikani oppisi tuntemaan sukujuuriaan ja kulttuuriaan. Syömään meat pie:ta ja tunnistamaan kiivi-linnun. Haluaisin, että hän oppisi isänsä rakkauden rugbyyn ja tuntisi Uuden-Seelannin maorien taruja. Uusi-Seelanti on myös henkeäsalpaavan kaunis ja kiehtova paikka! Kaikki luonnosta eläimiin on niin erinlaista kuin Suomessa. Ideaalein aika muuttaa pieneen ja kotoisaan Uuden-Seelannin kaupunkiin olisi, ennen kuin poika aloittaa koulun.

Toisessa maassa asumisessa oppii niin paljon, paitsi paikallisesta kulttuurista ja ihmisistä, niin myös itsestään. Onko sulla joku paikka, jossa haluaisit vielä joskus asua? Miksi juuri siellä? Tunnelmallista torstaita!

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Minulla ei ole varsinaisesti mitään paikaa, jonne ehdottomasti haluaisin muuttaa, mutta haluaisin asua lämpimämmässä paikassa. Olen syntynyt ihan väärään maahan. En pidä talvesta, syksystä kyllä pidän. Itseasiassa inhoan talvea.

Siispä Etelä-Eurooppa olisi kiva kohde asua minulle, jopa Keski-Eurooppakin menisi...Eläkepäiviä odotellessa :)

Minnea
Minnean muruja

Eläkepäivät Keski-Euroopassa ei olisi ollenkaan hullumpi idea! Jos vaikka aloittaisi maltillisesti, ja vuokraisi yhdeksi kesäksi(tai siis talveksi) jonkun huvilan jostain vähän lämpimämmästä :) 

Suttastiina

Dublin.

Kun ensimmäistä kertaa astuin koneesta Dublinin kentälle oli kuin olisin tullut kotiin.

Rakastan kaupunkia, rakastan ihmisiä, rakastan valon väriä ja kaikkia niitä vihreän sävyjä, joita ei missään muualla nää.
Sietäisin koleat ja kosteat säät, asioiden junnaamisen, byrokratian ja toisaalta välinpitämättömyyden kaikkia sääntöjä kohtaan.

Mie olin varmasti edellisessä elämässäni Irkku!

PS: Guinnes on kyllä vuohenkusta suussani, niinkuin kaikki muutkin oluet, mutta Magnersillakin pärjää ;)

Minnea
Minnean muruja

Nyt mulle iski Dublin-kuume! Se paikka on vielä kokematta! Ja Magnersille iso peukku :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin bloggaajan näkökulmasta olisi ihanaa asua Helsingissä, siellä kun kaikki tapahtuu (ainakin kosmetiikan saralla). Muutenkin se vetoaa muhun kaupunkina. Taidan kuitenkin olla niin juurtunut Turkulainen, etten täältä tule koskaan muualle muuttamaan :D

anniinanir (Ei varmistettu) http://www.getthetoolboxblog.com

Oi, Uudessa-Seelannissa olisi niin ihanaa päästä edes käymään! Lontooseenkin haluaisin, olen käynyt siellä vain päiväreissulla aikanaan kun olin kielimatkalla Englannissa. Mulla ei oikein ole mitään tiettyjä paikkoja, missä haluaisin asua. Jyväskylä on tuttu ja turvallinen :)

Helsingistä haaveilin nuorempana ja täällä mä nyt olenkin kesän ajan. Vähän ristiriitaiset fiilikset, toisaalta tosi kivaa, kun täällä on niin paljon kaikkea, mutta eipä sitä töiden jälkeen jaksa monena päivänä viikossa olla menossa :D Viikonloput tulee varmasti kulumaan usein poikaystävän luona Jyväskylässä. Jos saisin sen miehen tänne mukaan, niin kaipa tämä olisi ihan jees. Työt kun mun alalla aika pitkälle ovat täällä :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

1. Tornio/Suomen Lappi, kunpa kaikki menisi niin kuin olen nyt suunnitellut.

2. Tukholma - olen ihan rakastunut tän kaupungin sykkeeseen ja ihmisiin!

3. Joku idyllinen pieni maalaiskylä Italiassa - ruoka ja intohimoinen taito laittaa sitä, perhekeskeisyys ja lumoavat maisemat. Vaikka eläkepäiville, tulevan miehen ja ehkä perheen kanssa. Oih.

Tämän hetkisiä sielunmaisemiani. <3 Huomaan olevani niin eurooppakeskeinen, ainakin tällä hetkellä, etten edes kaipaa muualle maailmalle. :)

 

Niina /Kuiskauksia-blogi (Ei varmistettu) http://pikku-bambin.blogspot.fi/

Minulla ei varsinaisesti ole mitään kaupunkia tai maata mistä haaveilen muutto mielessä, olen jo kai niin juurtunut tänne Jyväskylään. :) Pidemmän loman tai jopa puolisen vuottakin tosin voisin viettää jossain muualla Euroopassa. Haluan kuitenkin pysyä lähellä perhettä ja ystäviä. &lt;3

Noora / K I D U L T (Ei varmistettu) http://tthekidult.blogspot.fi/

Juuri nyt en haluaisi asua missään muualla kuin täällä missä nyt asun &lt;3 Mutta helsinki ja amsterdam olisi varmasti kokeilemisen arvoisia!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.