3 x kaupunki, jossa haluaisin vielä joskus asua

Jyväskylässä on hyvä asua. Täällä on oma koti asuntolaioineen, työt, päiväkodit ja kumpuileva maasto järvineen. Tämä on ollut koti jo monta monta vuotta.

Kuitenkin mieli välillä halajaa asumaan muualle. On kolme paikkaa, jossa haluaisin vielä joskus asua. En ehkä pitkää aikaa, mutta niin, että kaupunkia ehtisi hengittää ja makustella ajan kanssa. Niin, että ehtisi tietää inside juttuja, joita satunnainen matkailija ei koskaan näe. Nämä kolme kaupunkia eivät ole mun ”top 3 matkailukohdetta”, vaikka niissä on myös kiva lomailla. Nämä on paikkoja, joita olisi kiva kutsua kodiksi, ja joissa haluaisin aamulla lukea paikallislehden ennen töihin lähtöä. Matkailuhaaveet onkin sitten jo ihan toisen postauksen mittainen asia.

1. Helsinki

Helsinki lumoaa kauneudellaan. Meri on läsnä, ja arkkitehtuuri lumoavaa. Helsingissä on aina kiva vierailla, mutta ihanaa olisi joskus viettää siellä vaikka vuosi. Vuodessa ehtisi tallailla samoja katuja niin, että kaupunki tuntuisi tutulta. Tietäisi, missä on lähikauppa ja kirjasto. Tietäsi, mistä saa parhaat pizzat. Helsinkiin en kuitenkaan haluaisi muuttaa pysyvästi kohtuuttoman suurien asuntolainojen, pitkien välimatkojen(työmatkat!) tai välinpitämättömyyden ja ainaisen kiireen vuoksi. Ensin ajattelin, että ehkä sitten eläkkeellä, mutta Helsinki olisi kuitenkin mukavampi kokea nuorempana, kun vielä on intoa hyödyntää keikkapaikkoja, tapahtumia, ravintoloita ja vilkasta kaupunkielämää! Tietättekö mitä tarkoitan?

oi000094.jpg

2. Lontoo

Tämä ei liene yllätys minua yhtään tuntevalle, tai blogia seuranneelle. Ikuinen kaipuu Lontooseen ei väisty koskaan. En kuitenkaan haaveile Lontooseen pysyvästi muuttamisesta, sillä arki on arkea Lontoossakin. Työmatkoihin menee järjetön aika, asuminen on älyttömän kallista ja kaikkialla on kokolattiamatot ja vetävät ikkunat. Silti Lontoossa viettämäni aika on varmasti elämäni onnellisinta. Koskaan en ole ollut niin vapaa kuin Lontoossa. Koskaan maailma ei ole ollut niin avoinna ja täynnä mahdollisuuksia. Pahimpaan ikävään on onneksi tulossa apua, sillä matkaamme kesälomalla viikoksi tuohon rakkaaseen kaupunkiin.

12208733_10153074356821290_5996198700213150580_n.jpg

3. Auckland

Tai oikeastaan ehkä joku pienempi ja idyllisempi kaupunki Uudessa-Seelannissa. Haluaisin, että poikani oppisi tuntemaan sukujuuriaan ja kulttuuriaan. Syömään meat pie:ta ja tunnistamaan kiivi-linnun. Haluaisin, että hän oppisi isänsä rakkauden rugbyyn ja tuntisi Uuden-Seelannin maorien taruja. Uusi-Seelanti on myös henkeäsalpaavan kaunis ja kiehtova paikka! Kaikki luonnosta eläimiin on niin erinlaista kuin Suomessa. Ideaalein aika muuttaa pieneen ja kotoisaan Uuden-Seelannin kaupunkiin olisi, ennen kuin poika aloittaa koulun.

1930645_28752096289_1521_n.jpg

Toisessa maassa asumisessa oppii niin paljon, paitsi paikallisesta kulttuurista ja ihmisistä, niin myös itsestään. Onko sulla joku paikka, jossa haluaisit vielä joskus asua? Miksi juuri siellä? Tunnelmallista torstaita!

Kommentit (9)
  1. Noora / K I D U L T
    11.6.2017, 17:22

    Juuri nyt en haluaisi asua missään muualla kuin täällä missä nyt asun <3 Mutta helsinki ja amsterdam olisi varmasti kokeilemisen arvoisia!

  2. Niina /Kuiskauksia-blogi
    8.6.2017, 19:37

    Minulla ei varsinaisesti ole mitään kaupunkia tai maata mistä haaveilen muutto mielessä, olen jo kai niin juurtunut tänne Jyväskylään. 🙂 Pidemmän loman tai jopa puolisen vuottakin tosin voisin viettää jossain muualla Euroopassa. Haluan kuitenkin pysyä lähellä perhettä ja ystäviä. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *