35

Minnean muruja

Miltä tuntuu olla 35-vuotias? Olla lähempänä neljääkymmentä kuin kolmeakymmentä? Tuntuuko vanhalta?

35 tuntuu ihan hyvältä, kiitos kysymästä! 35 tuntuu kaikin puolin sopivalta ja mukavalta iältä. Tuntuu, että olen juuri sen ikäinen kuin minun kuuluukin olla. Ei sillä, ei minulla koskaan ole ollut sen suurempia ikäkriisejä. Olen ollut tyytyväinen elettyyn elämään ja kokenut eläneeni hyvää elämää.

Vitsailen myös aina synttäreideni alla, että olo tuntuu aina nuorelta, koska mieheni on minua muutaman vuoden vanhempi. Täytinpä sitten 20 tai 40, niin mieheni on aina silti minua vanhempi. Ja meillähän on takana monet synttärit yhdessä.

Vaikka en ole koskaan listannut paperille elämäni tavoitteita, koen että olen saavuttanut ne kaikki. Tai ainakin ne tärkeimmät. Olen saanut nuorena elää itsenäisesti ja kasvaa ihmisenä kokemusten kautta. Olen kouluttautunut alalle, joka tuntui omalta. Olen asunut ja matkustellut ulkomailla, ja löytänyt maailmalta elämänkumppanin. Olen halunnut ja saanut elää pitkän ja huolettoman nuoruuden. Olen tavoitellut ja päässyt tekemään haastavia ja mielenkiintoisia töitä. Lopulta olin valmis perustamaan perheen, ja sekin toive kävi toteen. Olen monessa mielessä hyvin onnekas!

Toki paljon on vielä tavoiteltavaa, unelmoitavaa ja elettävää, sillä eihän elämä ole koskaan valmis. Mutta 35 - se on oikein sopiva ikä juuri nyt. En haikaile aikoja, jolloin ikäni alkoi kakkosella.

Synttäreitä vietin iälle sopivalla tavalla, pienellä hemmotteluhetkellä manikyyrissä, ja sitten perheen kesken illallisella parhaassa intialaisessa ravintolassa.

Aurinkoista sunnuntaita! Tunnetko olevasi oikean ikäinen?

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Minusta paras ikä on se, jota aina elän parhaillaan. Alemmat iäthän on jo kerran elettyjä, mitä niitä haikailemaan ja tulevat on edessä, eipä niitäkään odotella, joten nautin nyt ja tästä hetkestä ja iästä.

 

Onnea sinulle!!

Minnea
Minnean muruja

Ihan totta! Asiat on hyvin, kun tuntuu, että elää parhainta vuottaan :) Kiitos onnitteluista :)

Nicola (Ei varmistettu) http://leontinenicola.blogspot.fi/?m=1

Tunnen itseni juuri oikean ikäiseksi. Kun vastikään tuli 30 täyteen. Uusi vuosikymmen,uudet tuulet saavat tulla.

Minnea
Minnean muruja

Oikea asenne :) Mukavia uusia tuulia uudelle vuosikymmenelle!

Kia Karin (Ei varmistettu) https://anna.fi/kia-karin/

Hyvä kirjoitus! Itsellä aika samansuuntaisia ajatuksia iästä! Kaikki ne tulee käytyä (toivottavasti) läpi, eikä se ikä siitä miettimällä pahene/parane :)

Kuulostaa, että olet saanut paljon tuohon ikään mennessä! Paljon onnea :)

Haha ja meillä sama, mies on pari vuotta vanhempi niin se on ollut seurustelumme alusta asti se "vanha mies" :-DD

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Tuntuu, että valintani ovat olleet hyviä, ja elämäni on mennyt mukavia polkuja :)

Kiva, kun kommentoit :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olen jo monta vuotta ajatellut joka vuosi, että nyt on se paras ikä, ehkä tämä vaan jatkuu! :D

Pauliina

Minnea
Minnean muruja

Toivotaan, että vaan jatkuu ja jatkuu! Ja omalla asenteella pääsee pitkälle!

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) http://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

Ihanaa pohdintaa! Tämä sai itsenikin pohtimaan omaa elämää ja sitä, kuinka kiitollinen sitä saa olla kokemistaan asioista. Tajuamaan sen, että juuri näin on hyvä - ei tarvitse olla nuorempi eikä vanhempi. Kaikki tarpeellinen tulee kyllä ajallaan.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Minnea
Minnean muruja

Ihana kommentti, kiitos! Synttäreiden alla tulee monesti pohdittua elämänkulkua vähän syvemmin.

Mukavaa viikkoa myös sinulle!

Pikkuvaimo
Pikkuvaimo

Mulle tulee 34 täyteen ihan näinä päivinä ja oon ihan paniikissa. Ollaan siis aivan erilaisissa fiiliksissä. :)

Ei sillä että minä vanhenen, vaan kaikki muut ympärillä vanhenee. Päivä päivältä tajuan tarkemmin, mikä kaikki on maailmassa pielessä. Tykkään kyllä työstäni, mutta en aio jäädä siitä hommasta eläkkeelle (69,7 vuotta tämän hetkinen eläkeikä.). En haluaisi olla nuorempi enkä vanhempi, mutta koen olevani jonkinlaisessa ratkaisunkohdassa, että jotain tartteis tehdä.

Tai huomaan taas vuosien kuluneen ihan samanlaisina. Mihin en oikeasti usko, kunhan pelkään. Mielenrauha on kaukana. Vaikka järkevästi ajatellen tiedän, ettei tämä ikä ole sen kummempi kuin muukaan. Kunhan sekoilen.

Mutta ihana kuulla, että joillekin vanheneminen sujuu helpommin. :D

Minnea
Minnean muruja

Kiitos hyvästä kommentista! Kyllähän maailmassa on moni asia pielessä, ja niiden ajatteleminen saa kyllä masentumaan :/ Mutta hyvä näitä oman elämän käännekohtia on pohtia siinäkin mielessä, että tulee tosiaan tehtyä asoille jotain, jos huomaa, että kaipaa jotain uutta!

Mulla on kyllä tällä hetkellä moni asia loksahtanut hyvin paikalleen :) Yritän olla miettimättä, että tilanne saattaa koska vaan kääntyä päälelleen.

Tsemppiä "vanhenemiseen" ja mahdollisimman mukavaa synttäripäivää!

Taru Mari
Stuff About

Mulla on välillä typerä tapa märehtiä menneitä vaikka se on niin turhaa! Tämä tuntuu kyllä aika hyvältä iältä. ;) Kyllä se nykyinen ikä taitaa olla se paras vaihtoehto.

Minnea
Minnean muruja

Joskus menneitä täytyy vähän märehtiä, jotta voi sitten päästä eteenpäin! Asiat on melko hyvin, jos oma ikä tuntuu oikealta :)

Kommentoi