35

Miltä tuntuu olla 35-vuotias? Olla lähempänä neljääkymmentä kuin kolmeakymmentä? Tuntuuko vanhalta?

OI000021.jpg

OI000022.jpg

35 tuntuu ihan hyvältä, kiitos kysymästä! 35 tuntuu kaikin puolin sopivalta ja mukavalta iältä. Tuntuu, että olen juuri sen ikäinen kuin minun kuuluukin olla. Ei sillä, ei minulla koskaan ole ollut sen suurempia ikäkriisejä. Olen ollut tyytyväinen elettyyn elämään ja kokenut eläneeni hyvää elämää.

Vitsailen myös aina synttäreideni alla, että olo tuntuu aina nuorelta, koska mieheni on minua muutaman vuoden vanhempi. Täytinpä sitten 20 tai 40, niin mieheni on aina silti minua vanhempi. Ja meillähän on takana monet synttärit yhdessä.

Vaikka en ole koskaan listannut paperille elämäni tavoitteita, koen että olen saavuttanut ne kaikki. Tai ainakin ne tärkeimmät. Olen saanut nuorena elää itsenäisesti ja kasvaa ihmisenä kokemusten kautta. Olen kouluttautunut alalle, joka tuntui omalta. Olen asunut ja matkustellut ulkomailla, ja löytänyt maailmalta elämänkumppanin. Olen halunnut ja saanut elää pitkän ja huolettoman nuoruuden. Olen tavoitellut ja päässyt tekemään haastavia ja mielenkiintoisia töitä. Lopulta olin valmis perustamaan perheen, ja sekin toive kävi toteen. Olen monessa mielessä hyvin onnekas!

Toki paljon on vielä tavoiteltavaa, unelmoitavaa ja elettävää, sillä eihän elämä ole koskaan valmis. Mutta 35 – se on oikein sopiva ikä juuri nyt. En haikaile aikoja, jolloin ikäni alkoi kakkosella.

Synttäreitä vietin iälle sopivalla tavalla, pienellä hemmotteluhetkellä manikyyrissä, ja sitten perheen kesken illallisella parhaassa intialaisessa ravintolassa.

Aurinkoista sunnuntaita! Tunnetko olevasi oikean ikäinen?

Kommentit (14)
 1. Mulla on välillä typerä tapa märehtiä menneitä vaikka se on niin turhaa! Tämä tuntuu kyllä aika hyvältä iältä. 😉 Kyllä se nykyinen ikä taitaa olla se paras vaihtoehto.

  1. Joskus menneitä täytyy vähän märehtiä, jotta voi sitten päästä eteenpäin! Asiat on melko hyvin, jos oma ikä tuntuu oikealta 🙂

 2. Mulle tulee 34 täyteen ihan näinä päivinä ja oon ihan paniikissa. Ollaan siis aivan erilaisissa fiiliksissä. 🙂

  Ei sillä että minä vanhenen, vaan kaikki muut ympärillä vanhenee. Päivä päivältä tajuan tarkemmin, mikä kaikki on maailmassa pielessä. Tykkään kyllä työstäni, mutta en aio jäädä siitä hommasta eläkkeelle (69,7 vuotta tämän hetkinen eläkeikä.). En haluaisi olla nuorempi enkä vanhempi, mutta koen olevani jonkinlaisessa ratkaisunkohdassa, että jotain tartteis tehdä.

  Tai huomaan taas vuosien kuluneen ihan samanlaisina. Mihin en oikeasti usko, kunhan pelkään. Mielenrauha on kaukana. Vaikka järkevästi ajatellen tiedän, ettei tämä ikä ole sen kummempi kuin muukaan. Kunhan sekoilen.

  Mutta ihana kuulla, että joillekin vanheneminen sujuu helpommin. 😀

  1. Kiitos hyvästä kommentista! Kyllähän maailmassa on moni asia pielessä, ja niiden ajatteleminen saa kyllä masentumaan :/ Mutta hyvä näitä oman elämän käännekohtia on pohtia siinäkin mielessä, että tulee tosiaan tehtyä asoille jotain, jos huomaa, että kaipaa jotain uutta!

   Mulla on kyllä tällä hetkellä moni asia loksahtanut hyvin paikalleen 🙂 Yritän olla miettimättä, että tilanne saattaa koska vaan kääntyä päälelleen.

   Tsemppiä ”vanhenemiseen” ja mahdollisimman mukavaa synttäripäivää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *