8 asiaa minusta

Somessa on jo jonkun aikaa kiertänyt 8 asiaa minusta-haaste, jossa kerrotaan itsestä asioita, joita lukija ei ehkä vielä tiedä. Yleensä nämä faktat ovat hauskoja tai ihan randomeita. Minut on taidettu instan puolella tähän haasteeseen haastaa jo useammakin kerran, mutta toteutus on aina jäänyt muka tärkeämpien asioiden jalkoihin. Luen aina innolla muiden vastauksia näihin haasteisiin, joten nyt olkoon oma vuoroni. Aloitetaan viikonloppu kevyesti. Tiesitkö näitä kahdeksaa asiaa minusta?

  1. Olen ollut lapsena radiomainoksessa. Kyseessä oli paikallisradio ja joulukaupan mainos. Muistan, miten jännittävää oli istua studiossa äänittämässä mainoksia. Niitä taisi olla kaksi erilaista. Sain jo silloin kivaa palautetta äänestäni, joten ehkäpä podcast-tulevaisuuteni oli tähtiin kirjoitettu.
  2. Olen ylpeästi vasenkäteinen huonosta käsialasta huolimatta. Nuorena kuulin, että maailman parhaat keilaajat ovat vasenkätisiä. Ei mitään turhaa porukkaa siis. Vasenkätisiä on myös kehuttu taiteellisiksi ja luoviksi. Olen päättänyt, että kaikki nämä kehut ovat totta myös omalla kohdallani. Vasenkätisyys on kuitenkin myös aiheuttanut päänvaivaa. Selvästi aivot käsittelevät asioita jotenkin ”väärinpäin”, ja esimerkiksi nuorena, kun yritin opetella soittamaan kitaraa oikeakätisen opettajan avustuksella, oli minulla suuria hahmotusongelmia siinä, miten kitaran kielet menivät. Monet asiat luonnistuvat minulta oikealla kädellä, koska maailma ja sakset on luotu oikeakätisille.
  3. Minulla oli lapsena vaaleat hiukset. Hiukseni olivat vaaleat aina yläasteelle saakka. Rakastin pitkiä vaaleita hiuksiani. Sitten ne alkoivat muuttua maantienharmaiksi. Löysin hiusvärit, ja sen jälkeen päässäni onkin ollut kaikkea kuparinpunaisesta tummanruskeaan. Minulla on ollut vaaleat hiukset monta vuotta myös aikuisiällä. Seitsemän vuotta sitten mennessäni naimisiin, minulla oli vaaleat pitkähköt hiukset. Enää en tunne vaaleita hiuksia omakseni.
  4. Olin lapsena oikea prinsessatyttö. Rakasin prinsessamekkoja ja -nukkeja. Kasarilla tosin vaihtoehdot olivat vähissä, eikä kaupasta löytynyt samalla tavalla leluja kuin nykyään, joten täytyi käyttää luovuutta. Pyysin aina päiväkodin hoitajaa piirtämään minulle prinsessoja, joilla oli isot hulmuavat mekot. Minusta kuvat olivat aina lumoavan hienoja. Omistin myös Prinsessa Diana -paperinuken. Se oli ihana!
  5. Olen suurpiirteinen ihminen, ja tarkkaa työskentelyä ja pieniin yksityiskohtiin keskittymistä vaativat tehtävät eivät ole minun juttuni. Minulle sopii siis paremmin taivaanrannanmaalarin homma kuin järjestelmällinen tilintarjastajan työ. Koulussa ja yliopistossa pärjäsin aina hyvin, koska kokonaisuudet oli helppo hahmottaa ja muistaa. Sen sijaan tarkkojen päivämäärien muistamista tai esim. matemaattisia taitoja vaativat tehtävät koin vaikeimmaksi.
  6. En pidä kookoksesta. En oikeastaan missään muodossa. En pidä sen mausta, enkä myöskään tuoksusta. En tykkää siitä ruuassa enkä kosmetiikassa. Sori kookos, en vain pidä sinusta.
  7. Olen alkanut (omaksi yllätyksekseni) haaveilemaan vanhasta rintamamistalosta, jonka voisimme miehen kanssa remontoida mieleiseksemme. Olen yleisesti ottaen modernin funkkiksen ystävä, joka pitää avarista minimalistista tiloista ja korkeista huoneista, mutta nyt olen alkanut lämpenemään kauniisti remontoiduille rintamamiestaloille.Miten ihanat olisivat vanhat (kunnostetut) lautalattiat!
  8. Olen saanut silmälasit 34-vuotiaana. Elelin siis elämäni ensimmäiset kolmekymmentä vuotta tyytyväisenä ilman laseja. Onkin ollut hieman hankalaa tottua pitämään laseja ja omaksua oma silmälasi-identiteetti. En ymmärrä, miten ihmiset saavat pidettyä silmälasinsa puhtaina. Oma rasvoittuva iho pitää huolen siitä, että laseja on pakko pestä pari kertaa päivässä.

 Kuvat: Hanna

Oliko näissä sulle mitään uutta? Oletko itse vastannut tähän 8 asiaa-haasteeseen? Jos olet, niin linkkaa oma juttu kommentteihin, niin käyn lukemassa!

Ihanaa viikonloppua!

Lue myös: 7 x satunnainen fakta minusta ja Miten päädyin naimisiin?

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Ihania ja todellakin ainakin mulle uusia juttuja susta. <3 Nyt mua alkoi ällöttämään omat silmälasit – en muista milloisin olisin viimeksi pessyt ne ja nyt hei eletään koronan aikaa. 😀 Hyi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *