Pizza bianco herkkusienillä ja parmesaanilla

Meillä oli eilen rento pizzalauantai! Yleensä teen pizzaa melko vakiintuneella kombolla, mutta tällä kertaa jätin kuitenkin tomaattikastikkeet kaappiin, ja valitsin Pirkka-lehdestä löytyneen reseptin inspiroimana pizza biancon eli valkoisen pizzan. Tomaattifanina olen aikaisemmin ollut hieman skeptinen näitä outoja blondeja kohtaan, mutta nyt ajattelin rikkoa ennakkoluuloni ja tehdä jännittävännäköistä valkoista pizzaa.Valkoisen pizzan ideana ovat nimensä mukaisesti vaaleat täytteet, joten normaalisti pizzaan kuuluva tomaattikastike korvataan tuorejuustolla, juustolla tai esimerkiksi paksulla jogurtilla. Pirkan ohjeessa käytettiin houkuttelevan kuuloista Creme Bonjourin parmesaanituorejuustoa. En kuitenkaan ikäväkseni onnistunut löytämään tätä uutuutta Citymarketista, joten päädyin omassa pizzassani Creme Bonjourin Oliivi ja Yrtit -tuorejuustoon. Onnekseni se toimi pizzassa erinomaisesti.

Pizza bianco herkkusienillä ja parmesaanilla (alkuperäinen ohje Pirkka-lehdestä)

Taikina

  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • 3rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • dl vettä
  • 1/3 tuorehiivaa

Täyte

  • 1rs(200 g) Pirkka ruskeita herkkusieniä (tuore)
  • 1rs(200 g) Crème Bonjour parmesaanituorejuustoa (tai oliivi ja yrtit)
  • rosmariinin oksaa
  • puoli valkosipulinkynttä silputtuna

Lisäksi

  • 1 pussi Pirkka Parhaat parmesaania lastuina
  • 2rkl  ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • mustapippuria

Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva kulhossa. Lisää öljy ja hyppysellinen suolaa. Sekoita joukkoon jauhot desi kerrallaan. Vaivaa taikina sitkoiseksi, ja annan nousta puolesta tunnista tuntiin.

Tästä taikinasta tulee kaksi isoa pizzaa. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi. Levitä pizzan päälle valitsemasi tuorejuusto. Jos olet valkosipulin ystävä (kuten minä), silppua yksi pieni valkosipulinkynsi, ja sirottele silppu tuorejuuston päälle. Ripottele päälle noin puolet parmesaanilastuista. Viipaloi herkkusienet, ja asettele ne päälimmäiseksi.

Kuumenna uuni 235 asteeseen, ja paista pizzaa noin 10-14 minuuttia.

Ripottele paistetun pizzan päälle loput parmesaanista sekä rouhittua mustapippuria. Voit myös halutettasi lorauttaa päälle vielä oliiviöljyä. Tarjoile pizza kuumana.

Pizza oli todella maukasta! Ehdottomasti teemme tätä uudelleen, sillä sekä mies että poikakin tykkäsivät tästä. Parmesaani on ihanan suolaista ja tuorejuusto pohjalla antoi pizzalle makua. Arvelen, että oliivi ja yrtit -tuorejuusto saattaa jopa toimia paremmin kuin alkuperäisen ohjeen parmesaanituorejuusto, sillä oliivissa on enemmän potkua. Pizzaa ei todellakaan tarvitse aina ahtaa täyteen erilaisia täytteitä – yllätyksekseni pelkät herkkusienet ja parmesaani olivat herkullinen pari. Bellissimo!

Oletko kokeillut valkoista pizzaa? Mitä täytteitä sinä olet siinä käyttänyt?

Jos kuitenkin kaipaat sitä täydellistä tomaattikastikkeella kruunattua pizzaa, niin kokeile esimerkiksi minipizzoja, joissa käytin maailman parasta tomaattikastiketta!

Mukavaa syyskuun ensimmäistä! Mitä sulle tänä viikonloppuna kuuluu?

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.