Suklaisia herkkuja pikkujouluihin!

Tip tap, nyt on pikkujoulukausi avattu oikein rytinällä, sillä viime viikonloppuun mahtui niin työpaikan pikkujoulut kuin omat pienimuotoisemmat karkelot! Omiin pikkujouluihin teimme siskon kanssa meheviä herkkuja, ja jaan nämä suussasulavan suklaiset herkut nyt teillekin! Jos vaikka satutte kaipaamaan vinkkejä pikkujoulutarjottavista tai vaikka työpaikan kahvipöytään viemisistä 🙂raakasuklaaherkku.jpg

Siskon tekemät suklaa-kinuskipalat ovat helppo ja voisiko jopa väittää, että terveellinen tarjottava, sillä ne eivät sisällä maitoa, munaa tai viljaa. Nämä sopivat siis mainiosti viljattomalle ja maidottomalle dietille! Kutkuttavasti kookokselta tuoksuvat rapeat suklaa-kinustipalat syntyvät näin (ohje suoraa elonnaista-blogista):

RAPEAT SUKLAA-KINUSKIPALAT (28 palaa)

Pohja

1,5dl kookosjauhoja (käytin Risentaa)
1/2tl ceylonkanelia
1/2tl inkivääriä
1/4tl muskottipähkinää
1/2tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
2rkl kotimaista hunajaa
0,75dl huoneenlämpöistä neitsytkookosöljyä tai voita

1. Vuoraa 25×12 uunivuoka leivinpaperin palalla. Itse käytin ihan tavallista alumiinista leipävuokaa. Laita uuni kuumenemaan 175°C.

2. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella hetki niin, että taikinasta muodostuu yhtenäinen massa.

3. Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Paista uunin alatasolla 13-15 minuuttia kunnes pohja on kevyesti ruskistunut. Jäähdytä.

Karamellitäyte

1-2rkl kotimaista hunajaa
0,75dl makeuttamatonta maapähkinä- tai mantelivoita
0,75dl neitsytkookosöljyä
3rkl sokeroimatonta luumusosetta (esim. Bonne)
1tl vaniljajauhetta
1tl ceylonkanelia
0,5tl inkivääriä
1/4tl suolaa

4. Mittaa karamellitäytteen ainekset kattilaan.
Itse olen jättänyt kattilan uunin läheisyyteen pohjan paiston ajaksi ja seos on siinä lämmössä itsekseen sulanut sopivan notkeaksi. Tarvittaessa voit toki sitä vähän lämmittääkin.

5. Levitä pehmeä karamellimassa jäähtyneen pohjan päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Suklaakuorrute

0,5dl neitsytkookosöljyä
3rkl raakakaakaojauhetta
1,5rkl kotimaista hunajaa
1/2tl suolaa

6. Mittaa kuorrutetta varten ainekset kattilaan ja lämmitä pieni hetki miedolla lämmöllä niin, että kookosöljy sulaa ja massasta tulee juoksevaa.

7. Kumoa kuorrute vähän jähmettyneen kinuskin päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

8. Paloittele patukoiksi tai pieniksi konvehdeiksi. Säilytä jääkaapissa.raakasuklaa-leivonnainen.jpg

suklaa-kinuskipala.jpgNäyttävät söpöiltä, eikö? 

rapeat-suklaapalat.jpgToisena suklaaherkkuna meillä oli jouluista Rocky Road-suklaata! Reseptin tähän jouluiseen makeiseen jaoin blogissa viime jo jouluna. Mutta tämä resepti kannattaa laittaa talteen, sillä sen lisäksi, että Rocky Road on älyttömän helppo tehdä, on se myös taivaallisen hyvää!

Eikä muuten ole ollenkaan hassumpi vieminen pikkujouluihin tai lahjaksi! Parasta Rocky Roadissa on sen muunneltavuus! Täytteet voi valita mielensä mukaan! Omassani oli jouluisia makuja kuten piparia, mantelia ja kuivattuja karpaloita. Ja toki niitä vaahtokarkkeja! Rock Road ei olisi mitään ilman vaahtokarkkeja!

rocky-road.jpgRocky Roadilla lähtee makeannälkä!

rocky-road.jpg

Ihan parasta kemuissa oli kuitenkin seurata serkusten kikattelua ja leikkiä! Niin söpöä, että reilun vuoden ikäerostaan huolimatta pienet tulevat niin hyvin juttuun, ja pienempi seuraa isomaa kuin hai laivaa. Perheen omat pikkujoulut ovat perinne, jota haluan ehdottomasti jatkaa tulevinakin vuosina. Meillä on nyt kahdet takana, ja mahtavat tonttukuvat serkuksista molemmilta vuosilta :D Saa nähdä kuinka kauan antavat vanhempien ottaa tonttukuvia :D

Mitä sinä tykkäät leipoa? Kuka muu on jo avannut pikkujoulukauden?

Kivaa tiistaita! 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.