Grillatut kana-avocado quesadillat
Eilen elimme kuin viimestä kesäpäivää omalla terassilla, lautasillamme grillatut kana-avocado quesadillat. Lämpötila kohosi mittarin mukaan 28 asteeseen, ja mieleni teki mennä uimaan. Koska pieni flunssanpoikanen vaivaa, jouduin tyytymään oman pihan kesäaktiviteetteihin. Köllöttelin riippukeinussa ja nautin lämmöstä. Illalliseksi meillä siis herkuteltiin helpoilla grillatuilla kana-avocado quesadilloilla. Näin alkukesästä Beach House Kitchen-blogissa superherkullisen näköiset kasvisquesadillat, ja siitä asti olen miettinyt, että pitäisi tehdä niitä itse. Meillä quesadillat saivat täytteekseen cheddarjuustoa, grillattua kanaa ja avocadoa.
Grillatut kana-avocado quesadillat
1 paketti vehnätortilloja (8kpl)
400g kanafileitä (marinaadi: limen mehua, korianteria, valkosipulia, cajunmaustetta, mustapippuria)
150g pussi cheddarjuustoa
2 avocadoa
nippu korianteria
limelohkoja
Tee näin:
- Marinadia varten silppua valkosipuli ja korianteri, ja lisää ne mausteiden kanssa limemehuun. Pyörittele kanafileet marinaadissa. Anna marinoitua tunti tai pari.
- Leikkaa avocadot 1cm x 1cm paloiksi. Silppua lisää koranteria.
- Paista kanat grillissä tai pannulla. Leikkaa fileet suikaleiksi.
- Täytä vehnätortilla juustolla, kanalla, avocadon paloilla ja korianterisilpulla. Voit myös puristaa vähän limenmehua täytteen päälle. Paina toinen tortilla päälle.
- Grillaa muutama minuutti molemmin puolin, tai paista pannulla miedoilla lämmöllä kunnes juusto on sulanut.
- Leikkaa neljään osaan ja purista päälle limemehua.
Olemme tehneet quesadilloja aikaisemmin vain paistinpannulla, mutta ne toimivat erinomaisesti (ellei jopa paremmin) myös grillissä paistettuna. Quesadillojen valmistus on helppoa ja nopeaa, ja täytettä voi varioida makunsa mukaan. Itse kaipaisin ehkä vielä hieman enemmän potkua, joten esimerkiksi hienoksi pilkottu chili kävisi täytteeseen mainiosti. Mies ja lapsi eivät ole tulisen ruuan ystäviä, joten jätin chilin pois. Pojan quesadilloista jätimme pois myös epäilyttävän virheän paholaisen eli korianterin ja avocadon.
Nautin kana-avocado quesadillani siskoni suositteleman Ginger Joe inkiväärijuoman kanssa. Olen aina tykännyt ginger ale-tyylisistä juomista, ja tämä ihanan mausteinen, mutta raikas inkivääriolut sopi mainiosti meksikolaisen ruuan kyytipojaksi. En yleensä ole oluen ystävä, mutta ginger ale tekee poikkeuksen. Eihän ei se edes oikeasti ole olutta. Minulle olut on lager tai vehnäolutta.
Mitä teillä on tänä viikonloppuna syöty? Käykö grilli vielä kuumana?
Minulta toivotaan nopeita arkiruokia tasaiseen tahtiin, ja niistä on kiva myös blogiin kirjoittaa. Itsekin tulee testattua kaikenlaista uutta, kun miettii blogiin sisältöä. Lisää ruokainspiraatiota löytyy avainsanan ruoka takaa.
Mukavaa sunnuntaita!
Lue myös: BBQ Chicken flatbread ja Lempeät kana-avocado tacot