Nopeaa arkiruokaa – pitaleivät halloumilla ja tzatzikilla
Nyt jatkuu nopeaa arkiruokaa –postaussarja. Kun kyselin teiltä postaustoiveita, arkiruoka ja helpot ideat oman ruokarepertuaarin laajentamiseen olivat yksi toivotuimmista jutuista. Aikaisemmin kerroin, kuinka helppo ja suloisen tulinen tonnikalapasta on pelastanut monta väsynyttä iltaa nopeudellaan.
Tänään vuoroon pääsee yksi tämänhetkisistä suosikeistani, halloumilla ja tzatzikilla täytetyt pitaleivät.
Olisi jokus ihanaa kokeilla pitaleipien tekemistä itse, mutta koska tässä (ja arkena yleensäkin) on kyseessä nopea arkiruoka, niin pitaleivät on ostettu valmiiksi. Parhaimmillaan pitaleivät ovat, jos ne on lämmitetty grillissä. Näin talvella ne valmistuvat maistuviksi uunissa 200 asteessa viitisen minuuttia. Halloumi on ihanaa, ja olen siihen nyt niin ihastunut, että korvaan halloumilla kanan monessa ruuassa.
Kesällä täytetyt pitaleivät valmistuvat kätevästi grillissä, ja mikä vaan maistuu kaksin verroin paremmalta grillattuna! Kesäisin grillaamme pitaleipien ja halloumin lisäksi sipulia ja paprikaa. Ne sopivat mainiosti pitaleipien täytteeksi. Tällä kertaa mentiin helpolla ja nopealla kombolla: pannulla paistetu halloumit, kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä, silputtua sipulia ja tzatzikia. Niin maistuvaa! Yleensä teen tzatzikin itse, mutta kun huomasin tuon valmiin version Lidlissä, nappasin sen testiin. Oli ihan hyvää, vaikka ei toki niin hyvää kuin itsetehty. Kun valmistan tzatzikin itse, käytään K-Ruoka-sivulta löytämääni reseptiä, mutta lorautan siihen vielä vähän sitruunamehua joukkoon.
Halloumilla ja kasviksilla täytetyt pitaleivät valmistuvat noin kymmenessä minuutissa, joten tämä ei todellakaan vaadi aikaa tai teräshermoja!
Löytyykö sieltä muita pitaleipien ystäviä? Millä sinä täytät pitaleipäsi? Ja jos sulta löytyy hyvä pitaleipäresepti, niin laita ihmeessä jakoon!
Mainiota maanantaita! Kysy tai ehdota ja voita -postauksen yllärin voitti NelliX! Onnea!