Ruokaboksi resepti – halloumi-kasvispihvit

Hello halloumi! Haluan jakaa yhden Ruokaboksista* tulleen reseptin, josta tuli yksi meidän suosikeista. Saimme yhteistyön myötä kokeiluun arkea helpottavan Ruokaboksin, joista on näiden viime viikkojen aikana löytynyt monta uutta arkiruokaa meidän ruokalistalle. Kun kysyin instan puolella, mikä viikon 12 boksin resepteistä teitä eniten kiinnosti, sai yksi ruoka selvästi eniten ääniä. Tässä tuleekin yleisön pyynnöstä Ruokaboksi resepti: halloumi-kasvispihvit.

Halloumi-kasvispihvit jogurttikastikkeella

Pihvit:

2 PORKKANAA
1 KESÄKURPITSA
1 VALKOSIPULINKYNSI
1 PKT HALLOUMIJUUSTOA
2 KANANMUNAA
½ DL KORPPUJAUHOJA
RIPAUS SUOLAA JA MUSTAPIPPURIA
ÖLJYÄ PAISTAMISEEN

Jogurttikastike:

1 PRK JOGURTTIA
½ SITRUUNANMEHU
RIPAUS SUOLAA JA MUSTAPIPPURIA
RIPAUS SOKERIA
TILKKA OLIIVIÖLJYÄ
½ RUUKKUA KORIANTERIA

Sitruunabulgur:

3 DL BULGURIA
1 SITRUUNANKUORI RAASTETTUNA
½ SITRUUNANMEHU
RIPAUS SUOLAA
1 RKL OLIIVIÖLJYÄ

Tee näin:

-Laita vesi kiehumaan bulguria varten. Huuhdo sitruuna
ja raasta sen kuori bulguria varten valmiiksi. Hienonna
korianteri.

-Kuori porkkana ja valkosipuli. Raasta porkkana,
valkosipuli ja kesäkurpitsa raastinraudalla kulhoon.
Raasta sekaan myös halloumijuusto. Riko joukkoon
kananmunat ja sekoita myös korppujauhot. Mausta
ripauksella suolaa ja pippuria. Jätä massa lepäämään
hetkeksi.

-Valmista jogurttikastike. Kumoa jogurtti kulhoon.
Purista joukkoon puolikas sitruunan mehu, mausta
suolalla, mustapippurilla, sokerilla, oliiviöljyllä ja
hienonnetulla korianterilla.

-Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta
kypsä bulgur raastetulla sitruunankuorella, puolikkaan
sitruunan mehulla, suolalla ja oliiviöljyllä.

-Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljyä. Nostele
lusikan avulla pihvimassasta nokareita pannulle ja
paista molemmin puolin noin 3 minuuttia. Nosta valmiit
pihvit talouspaperin päälle hetkeksi vetäytymään.

-Tarjoa Halloumi-kasvispihvit sitruunabulgurin ja
jogurttikastikkeen kanssa.

Miten maistui kasvisruoka lihansyöjille?

Halloumi on aika haastava raastettava, joten vedin vähän mutkia suoraksi, ja pilkoin sen veitsellä. Pihveistä tuli kuitenkin varsin mallikkaita, vaikka halloumi ei ollut raasteena kuten muut pihvin osat. Toki halloumin palat olivat vähän isompia kuin raaste, ja erottuivat pihveistä, mutta pieni suutuntuma oli varsin hyvä.

PIhvit jäivät itselläni vähän vetisiksi, koska en ”kuivannut” kesäkurpitsaraastetta tarpeeksi hyvin. Puristelin raastetta kyllä ennen taikinaan lisäämistä, mutta en selkeästi tarpeeksi. En tiennyt, että kesäkurpitsa on niin vetistä! Koin myös, että taikina oli hieman haastava käsiteltävä. Luulin, että massa olisi kiinteää, ja pihvien muotoilu helppoa. Tosiasiassa taikina on melko vetelää, ja pihvit enemmänkin pieniä kökkäreitä, joita heittelin öljyyn paistumaan.

Kaiken kaikkiaan resepti oli mainio, ja jopa kasvisruokaan nihkeästi suhtautuva mieheni kehtui, että halloumi-kasvispihvit maistuivat. Ja että niitä voisi tehdä uudelleenkin! Perheen pienin oli odotettavasti kriittinen pihvien suhteen, mutta suostui maistamaan. Voitto siis silläkin saralla. Ruokaboksin mukana tulevat reseptikirjaset on kätevä laittaa talteen tulevia kokkailuja varten. Halloumi-kasvispihvit jogurttikastikkeella pääsee varmasti uudelleen lautaselle pikapuolin.

Ruokaboksissa tulee valintasi mukaan joko kolme tai neljä ruokaa viikossa. Boksi toimitetaan kotiovelle maanantaisin. Meillä kokeilu päättyy nyt tältä osin tähän, mutta palvelu teki meihin niin hyvän vaikutuksen, että melko varmasti laitamme boksin tulevaisuudessa uudelleen tilaukseen. Niin paljon iloa ja apua siitä oli.

Ruokaboksin pääset tilaamaan täältä*.

Iloista pääsiäistä! Mitähän pääsiäisherkkua sitä keksisi leipoa?

Lue myös: Ruokaboksi helpottaa arkea ja Kookosta ja passionhedelmää – Pääsiäispavlova

*mainoslinkki

Koti Ruoka ja juoma