Rouskuvia suklaakeksejä – Afghan biscuits
Rouskis rouskis! Ja taas meillä on leivottu keksejä! Taidamme olla aika keksihiiriä, hih! Nämä ihanat rouskuvat Afghan-keksit teki puolisoni. Minä tyydyin tällä kertaa vain kuvaamaan (ja syömään!). Afghan-keksit ovat ihanan suklaisia, mutta kivan kevyitä corn flakesien ansioista. Ei siis mitään raskaita suklaakeksejä, vaikka terveysruuaksi näitä tuskin voi kutsua. Keksit ova Uudesta-Seelannista, mutta keksien nimen Afghan alkuperää en onnistunut netistä löytämään.
(*Kupilla tarkoitetaan tässä kahvikuppia eli 2dl)
Tee näin:
Lämmitä uuni 180ºC. Laita leivinpaperi pellille.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Sekoita viimeiseksi corn flakeksit taikinaan.
- Lusikoi taikinasta palloja pellille, ja paina niitä hieman litteämmäksi.
- Paista noin 15 minuuttia. Kun keksit ovat jäähtyneet, kuorruta ne suklaakuorrutteella ja lisää halutessasi päälle pekaani- tai saksanpähkinä. Helppo suklaisen tomusokerikuorrutteen ohje löytyy täältä.
Sitten vain nauttimaan keksejä kupillisen kahvia tai kuuman mehun kanssa! Miltä kuulostaa ja näyttää? Onko murot kekseissä tuttu elementti?
Kivaa tiistaita!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.