Afrikan Tähti 70v. ja peli-ilta

Kaupallinen yhteistyö: Martinex

Viime viikolla saimme taas koko perheen iloksi ison paketin Martinexilta. Toimimme tämän kevään ja kesän pelilähettiläinä, ja ilo uusien pelien saapumisesta oli rajaton. Lapsi ei meinannut housuissaan pysyä, kun availimme pakettia ja tutkimme uusia pelejä. Ensimmäiseen  peli-iltaan pöydälle päätyi tutun suosikin, Afrikan Tähden, juhlapainos. Tiesitkö, että rakastettu klassikkopeli täyttää tänä vuonna 70 vuotta?

Afrikan Tähti on jo 70-vuotias!

Afrikan Tähti on meidän perheessä tuttu peli jo entuudestaan. Se taitaa olla ensimmäisiä lautapelejä, joita lapsi on oppinut pelaamaan. Muistan, että meillä on ollut sama klassikkopeli kotona myös omassa lapsuudessa. Siinä missä moni peli vaatii aikaa ja monimutkaisten sääntöjen opettelua, on Afrikan Tähti tarpeeksi helppo oppia, jotta pienemmänkin pelaajan mielenkiinto säilyy. Peli on jännittävä ja koukuttava, ja siihen on mukava palata aina kerta toisensa jälkeen.

Täytyy myöntää, että yllätyin, kun luin että Kari Mannerlan kehittämä Afrikan Tähti -peli on jo 70-vuotias. Siis niin vanha, että omat vanhempani olisivat voineet pelata sitä lapsuudessaan. Täytyykin kysyä äidiltä, onko hän pelannut Afrikan Tähteä lapsena tai nuorena. Juhlavuoden kunniaksi peli on saanut upeasti kuvitetun ja värikkään juhlapainoksen, jonka on kuvittanut Matti Pikkujämsä. Rakastan juhlapainoksen räväkkää ilmettä ja suloisia eläinhahmoja.

Peli-illan huumaa

Jostain syystä lautapelit ovat kaiken kiireen keskellä olleet viime viikkoina visusti kaapissa. Lapsi tosin pelaa lähes päivittäin päiväkodissa, ja olisi innokas viemään pelejä kotoa päiväkotiin pelattavaksi. Taitaa olla innokkaammat pelikaverit siellä kuin kotona 😀 Sadesäiden ja tämän uuden pelipaketin myötä peli-illat ovat taas palanneet tauolta. Vaikka en itse ole innokkain pelihirmu, täytyy minunkin myöntää, että perheen kesken pelaaminen on hauskaa ja rentouttavaa.

Viime perjantaina valitsimme omat eväämme peli-iltaan, ja avasimme Afrikan Tähden juhlapainoksen pakkauksen. Ruokapöytä toimii parhaiten peli-illoissa, koska siihen mahtuu isompikin pelilauta, ja mikä tärkeintä, pelieväät. Pitkälle ollaan tultu tulisieluisesta taaperosta, jonka pelinappulat lensivät häviön sattuessa kohdalle. Kuusivuotias on oppinut paitsi taitavaksi pelaajaksi, niin myös hillitsemään pettymystään jonkun toisen viedessä voiton. Rosvo harmittaa kyllä edelleen, ja yleensä hän toivoo toista pelikierrosta, jos voitto ei (edes pienellä huijauksella) osu omalle kohdalle. Kuusivuotiaat ovat hurmaavia huijareita ja valmissanaisia veijareita.

Pelasimme kolme kierrosta, josta lapsi voitti kaksi, ja mies yhden. Peli-into saatiin perjantain osalta täytettyä. Lapsi olisi halunnut vielä testata pelipaketin mukana tullutta Afrikan Tähden lisäosaa, Afrikan Tähti Retkikunnat. Hetken sääntöjä tavatessani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että sille illalle se olisi ollut liikaa. Retkikunnat vaikuttaa kuitenkin tosi mielenkiintoiselta, joten seuraavalla kerralla otamme sen haltuun. Säännöt näyttävät sen verran haastavilta, että uskon Retkikuntien antavan haastetta kokeneemmillekin pelaajille.

Mikä peli teillä kaivetaan ensimmäisenä esiin peli-iltana? Oletko lauta-pelien ystävä?

Psst! Jos vastasit kyllä viimeiseen kysymykseen, niin kannattaa kurkata tällä viikolla instan puolelle! 😉

Kivaa keskiviikkoa!

Lue myös: Pelivinkkejä eskarilaiselle

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *