Pelivinkkejä eskarilaiselle

Leikkirahoja, hauskoja pelinappuloita ja voittamisen riemua. Näitä meillä näkyy useita kertoja viikossa, sillä asuuhan perheessä yksi peli-innokas eskari-ikäinen. Peli-into lienee periytynyt mummoltansa, sillä itsessäni en tunne ihan samanlaista paloa lautapeleihin tai kilpailemiseen. Saimme kunnian toimia Martinexin pelilähettiläinä tänä keväänä, ja ajattelinkin kertoa meidän suosikkipelit ja samalla jakaa kivoja pelivinkkejä eskari-ikäisille.Tatun ja Patun huumori vetoaa viisivuotiaaseen. Ei siis ihme, että juuri Tatun ja Patun Suomi peli nousikin nopeasti lapsen suosikkipeliksi.

Tatun ja Patun Suomi peli

Tämän hetken ehdoton lemppari. Kotimaa kootaan isoista paloista, ja sitten valitaan oma pelihahmo. Pelissä seikkaillaan niin Savonlinnan oopperajuhlissa kuin käydään morjenstamassa presidenttiä Kultarannassa. Yksinkertaistettuna Tatun ja Patun Suomi peli on kuin höpsähtänyt versio ikisuosikkipeli Afrikan tähdestä. Bonuksena kotimaan kartan hahmottamisen oppiminen hauskalla tavalla.

Inkan aarre

Päiväkodista tuttu Afrikan tähden sisarpeli Inkan Aarre oli lapsen ensisijainen toive, kun kuulimme, että meidät on valittu pelilähettiläiksi. Itse hieman epäröin, sillä meiltä löytyy jo Afrikan tähti. Ajattelin, että onko toisessa lähes samanlaisessa pelissä tarpeeksi erinlaisuutta. Lapsi oli kuitenkin niin innoissaan, että innostus tarttui vanhempiinkin. Inkan aarre-pelissä seikkaillaan Etelä-Amerikan jylhissä vuoristomaisemissa, ja etsitään myyttistä Inkan Aarretta. Varo paholaista!

Uno

Ikisuosikki Uno jaksaa viihdyttää vuodesta toiseen. Uno ei ole osa Martinexin pelilähettiläs-pakettiamme, vaan se löytyi meiltä jo valmiiksi. Uno on tarpeeksi simppeli korttipeli, mutta kuitenkin niin koukuttava, että siinä riittää mielenkiintoa myös aikuiselle. Jos jotain tykkään minäkin pelata, niin Unoa! Pieni korttipakka on kätevä mukana reissuissa.

Galactic games

Hieman normaalista lautapelistä poikkeava Galactic games sisältää useamman tarkkuutta vaativan ammuntapelin. Lapsi oli tietenkin heti innoissaan kokeilemassa, miten renkaita ammutaan rengaslingolla. Tämä peli vaatii hieman tilaa, jotta pelikenttä saadaan rakennettua. Pelissä kisaillaan seitsemässä eri lajissa: Pituus, Musta aukko, Ramppi, Avaruuskroketti, Planeettakeilaus, Lähtölaukaus ja Tarkkuusammunta. Ihan paras peli pienen kaverijoukon yhteispeliksi!

Cup of Theraphy muistipeli

Muistipeli on helppo ja kaikille sopiva peli. Cup of Theraphy muistipelin sympaattiset kuvat ovat paitsi söpöjä, niin ne myös opettavat lapsille tärkeitä tunnetiloja ja tunnetaitoja. Muistipelin tiimellyksessä on helppo puhua kuvien tilanteista ja tunteista. Miksi norsua harmittaa, tai miksi halaus tuntuu niin hyvältä. Paksut kuvakortit pysyvät hyvin myös pienemmän pelaajan käsissä.

Kurkku

Hauska Kurkku-korttipeli muistuttaa vähän Unoa. Pelissä asetetaan hauskoja vihanneskuvioisia kortteja vuorotellen pelipöydälle. Päällimmäisenä oleva kortti määrää millaisen kortin seuraava pelaaja voi vuorollaan asettaa: joko samanarvoisen, suuremman tai jos näitä ei ole, pienimmän korttinsa. Kierroksen jälkeen katsotaan, kuka kierroksen voitti. Kun joku pelaajista on saanut kerättyä 21 pistettä, hänestä tulee ”kurkku” ja hän joutuu pois pelistä. Voittaja on se pelaaja, joka on viimeisenä pelissä mukana.

Oliko näissä tuttuja pelejä teille? Vai löytyikö kenties joku uusi kiinnostava tuttavuus?

Iloa viikkoosi! Meillä lomaillaan tämä viikko.

Lue myös: Syyslomalla Lappiin ja Lapsi vastaa kysymyksiin äidistä

*pelit saatu osana Martinexin pelilähettiläisyyttä

Kommentit (1)
  1. Hei! Haastan sinut hymy huulille – haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille – haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *