Ciao Bella! Hääpäivämatkalle Venetsiaan!

Minnean muruja

Lennot ja hotelli on varattu - me mennään hääpäivämatkalle romanttiseen Venetsiaan!

Pohdinta ja jahkailu parhaan hääpäivämatkakohteen löytämiseksi on päättynyt, ja ensi kesänä lähdemme kaksin (!!!) miehen kanssa kolmeksi yöksi tuohon kanaalien ja gondoolien täyttämään kuvankauniiseen Italialaiseen kaupunkiin! Koska hääpäivämatka on ensimmäinen pidempi reissu, jonka olemme erossa pojasta, halusimme sen olevan suhteellisen lyhyt ja helppojen etäisyyksien päässä, ettei koko aika mene matkustamiseen. Lentoaika Venetsiaan on noin 2 tuntia ja 50 minuuttia. 

Kuva vuodelta 2006, kun kävimme Venetsiassa päiväreissulla Gardajärven lomallamme.

Pyörittelin vaihtoehoisia kohteita täällä blogissakin hetki sitten, ja sain teiltä mahtavia vinkkejä ja kommentteja! Kiitos niistä! Kun Berliini, Praha, Kööpenhamina, Rooma eikä Budapest tuntuneet tällä kertaa oikeilta vaihtoehdoilta, kiilasi Venetsia vähän salaa takavasemmalta, ja yllätti meidät!

No okei, Venetsiassa on varmasti ihan yhtä tuskaisen kuuma, ja se on varmasti yhtä turistien kansoittama kuin ensimmäinen haaveeni Roomakin, mutta kun molemmat innostuimme Venetsiasta ihan täysillä, niin siinä ei enää sitten muuta mietitty :D Olen siis itse käynyt vuonna 2006 päiväreissulla Venetsiassa, kun olimme juhlimassa perheen kanssa isäni synttäreitä Gardajärvellä. Venetsia on siten etäisesti tuttu, mutta tuon yhden päivän vierailusta ei kyllä paljoa vielä saanut irti. Mies ei ole vielä käynyt Venetsiassa, joten hän pääsee kokoemaan kaupungin ihan ensimmäistä kertaa.

Rakastan Venetsian vanhaa, rapistunutta, mutta niin runollisen kaunista ulkonäköä - vettä, vanhoja rakennuksia ja kapeita kujia. Venetsia on oikea valokuvaajan unelma, sillä minne tahansa kameransa kääntää, on siellä varmasti jotain mielenkiintoista kuvattavaa. Mies onkin innoissaan jo tilaamassa uutta objektiivia matkaa varten :D Koska visiittimme on melko lyhyt, emme halua tehdä liian kunnianhimoisia reissusuunnitelmia. Matkan päätarkoitushan on siis nauttia toisistamme ja italialaisesta tunnelmasta.

Googlettelin kuitenkin jo hieman Venetsian must see -kohteita sekä käytännön vinkkejä esim. lentokenttäkuljetuksiin. Törmäsin ihastuttavaan Marimente -blogiin, jota kirjoittaa Venetsiassa asuva suomalainen matkailun ammattilainen. Jos mielit matkustaa Venetsiaan, niin suosittelen kurkkaamaan Marin blogia! Sieltä löytyy ihan valtavasti infoa ja inspiraatiota matkalle.

Kannattaa ainakin kurkata postaus Venetsian kauneimmista kanaaleista, Venestian parhaimmista pizzoista, Campanilen tornista ja kuinka päästä lentokentältä keskustaan. Pieni varoituksen sana kuitenkin, näiden postausten lukeminen voi aiheuttaa vakavaa ja peruuttamatonta matkakuumetta! Lukekaa siis omalla vastuulla!

Olen niin innoissani tästä matkasta, että en millään malttaisi odottaa! Italialainen jääätelö, kiireetön yhdessäolo, käsi kädessä pienien kujien kävely ja suloinen aurinko - A Presto!

 

Oletko sinä käynyt Venetsiassa? Löytyykö sulta hyviä vinkkejä? Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia :)

Suloista sunnuntaita!

Kommentit

Millie's
Randomilla

Ai ihanaa, kyllä kelpaisi. :) Pitääpä tutustua Marin blogiin ihan noin muutenkin. Kuulostaa sillä lailla täydelliseltä kohteelta, että sä tunnet kaupunkia vähän, joten voit toimia 'turistioppaana' miehellesi. :D

Minnea
Minnean muruja

Minä oon kyllä niin fiiliksissä tästä lomasta :) Marin blogi on ihan huippu!

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Minä olen käynyt Venetsiassa, mutta, kuten sinäkin, vain päiväreissulla ollessamme Gardajärven ja sen eteläpuolisten alueiden pyöräretkellä. Matkasta on kauan, se tehtiin vuonna 1990, joten Venetsiakin lienee muuttunut sen jälkeen.

Monet kertovat Venetsiassa leijuvan tympeän hajun, mutta koska me olimme toukokuussa eivät kanaalit vielä haisseet. En tiedä onko tuo ongelma saatu kuriin, mutta Venetsiä on joka tapauksessa todella kaunis kaupunki. Kallis myös, kahvit ja jokin pulla sen lintutorin (en nyt muista nimeä) laidalla olivat niin tähtitieteellisen kalliit, että jäivät syömättä.

Ihanaa matkaa teille, koska lähdette? Myöhemmin kesällä, kun on jo kuumaa, saatta tuota hajua ehkä esiintyä, mutta älkää antako sen haitata. :)

Minnea
Minnean muruja

Minäkin olen kuullut, että kesäkuumalla saattaa haista, olla ruuhkaista ja kallista. Menemme heinäkuussa, joten tuo vaara on olemassa. Kun matkaan lähtee oikealla asenteella, niin ei pienet epäkohdat haittaa :)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Juuri näin, tulee varmasti ikimuistoinen matka. :)

smagardi
astu harhaan

Kuulostaa ihanalta!

Minnea
Minnean muruja

Eikö kuulostakin? Ja vielä ihanammaksi sen tekee se, ettei meillä ole ollut mahdollisuutta matkustaa tai viettää aikaa kahdestaan pitkään aikaan :)

Yhtä sirkusta!

Olen ollut heinäkuussa Venetsiassa viikon verran. Minä en haistanut mitään pahoja hajuja, vaikka mieletön helle olikin. Halpaa siellä ei kuitenkaan ole. Me otettiin se lippu moneksi päiväksi, että saatiin ajella niin paljon kuin huvitti saarelta toiselle ja katsella veneestä käsin Venetsiaa. Kun se loppui, sitten kävelimme itse Venetsiassa koko loppu loman. Siellä on kaikki aika kallista, kun kaikki tuodaan mantereelta. Kun meillä vielä oli ne liput voimassa, kävimme joka päivä toisella saarella juomassa oluet/kokikset, kun siellä oli paljon halvempaa :D.

Minnea
Minnean muruja

Teidän matka kuulostaa kivalta!

Emme anna pienten hajujen haitata. Kallista uskon minäkin siellä olevan. Onneksi Marimenten blogista löytyi muutama paikallisten suosima paikka, jossa ruoka ja juoma on ihan kohtuuhintaista. Ne pahimmat turistipaikat vältämme suosiolla :)

Kirsikka W.

Voi vitsi, mulla on ihan törkeä matkakuume, kun ei viime vuonnakaan päässyt käymään kuin päiväristeilyllä Tallinnassa (jonka aikana emme ehtineet edes pois satamasta...). Avokki oli kyllä reilun viikon Tanskassa nuorisovaihdossa, kun halvalla pääsi. Tänä vuonna olis PAKKO päästä johonkin, ihan sama vaikka sitten vain muutaman yön reissulle Tukholmaan! Ei muuta kuin säästöt tulille.

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Mekin oltiin 2006 Venetsiassa! Oli varattu 4 päivää, kahden jälkeen lähdettiin pois. Ei ollut meidän juttu. Mutta ihanaa, että pääsette kaksin reissuun! Me mennään huhtikuussa, mutta mihin, se on täysin auki vielä! :D

Minnea
Minnean muruja

Me oltiin sit samana vuonna siellä! Hassua :) Mikä siinä Venetsiassa teillä tökki?

Jännittävää päästä näkemään, mihin kohteeseen te päädytte! Huhtikuu on varmasri parempi aika matkustaa, kun meidän heinäkuun alku :/ Haludin vain kynsin ja hampain pitää kiinni siitä, että matkustetaan hääpäivän aikoihin.

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Onneksi olkoon päätöksestä.Olen nuorena käynyt Venetsiassa. Ja muistan sen erityisen tunnelman. Rappeutuneita kaupunkipalatseja. Vesi. Italialainen jäätelö on maailman parasta. Teille parasta on varmasti olla vain kahden.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos :) Ja olet oikeassa, parasta on juuri se kaksinolo!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Oooh, ihanaa! Mä jään odottelemaan matkakertomusta, Venetsia on aina ollut yksi mun haave-kohde :)

Minnea
Minnean muruja

Paljon valokuvia on varmasti ainakin tulossa :) Toivottavasti pääset joskus myös Venetsiaan!

unepetitelife

Oi kuulostaa ihanalta! Teille tulee mahtava reissu :)!! Olen käynyt Venetsiassa kerran, ja musta ihaninta olivat pienen pienet sokkeloiset kujat ja sillat, ihan vaan kaupungissa vaeltelu<3

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Uskon, että reissusta tulle ihana :) Vaeltelu ja kiireettömyys on just parasta!

Lilies
Lilies & Life

Onpa ihanaa että pääsette reissuun, kuvia odotellessa!! :)

Mun isä on käynyt Venetsiassa kauan kauan sitten ja mainitsi tuosta kanaalien hajusta. Ei kuulemma muutenkaan matkustaisi uudelleen. Mutta he olivat miesporukalla liikkeellä, luulen, että pystyy eri tavalla nauttimaan hääpäivämatkalla :) Isäni kommenttien takia en oo itse koskaan halunnut Venetsiaan, mutta luen mielenkiinnolla sun kokemukset paikasta!

Kommentoi