Ciao Bella! Hääpäivämatkalle Venetsiaan!

Lennot ja hotelli on varattu – me mennään hääpäivämatkalle romanttiseen Venetsiaan!

Pohdinta ja jahkailu parhaan hääpäivämatkakohteen löytämiseksi on päättynyt, ja ensi kesänä lähdemme kaksin (!!!) miehen kanssa kolmeksi yöksi tuohon kanaalien ja gondoolien täyttämään kuvankauniiseen Italialaiseen kaupunkiin! Koska hääpäivämatka on ensimmäinen pidempi reissu, jonka olemme erossa pojasta, halusimme sen olevan suhteellisen lyhyt ja helppojen etäisyyksien päässä, ettei koko aika mene matkustamiseen. Lentoaika Venetsiaan on noin 2 tuntia ja 50 minuuttia. 

venetsia.jpgKuva vuodelta 2006, kun kävimme Venetsiassa päiväreissulla Gardajärven lomallamme.

Pyörittelin vaihtoehoisia kohteita täällä blogissakin hetki sitten, ja sain teiltä mahtavia vinkkejä ja kommentteja! Kiitos niistä! Kun Berliini, Praha, Kööpenhamina, Rooma eikä Budapest tuntuneet tällä kertaa oikeilta vaihtoehdoilta, kiilasi Venetsia vähän salaa takavasemmalta, ja yllätti meidät!

No okei, Venetsiassa on varmasti ihan yhtä tuskaisen kuuma, ja se on varmasti yhtä turistien kansoittama kuin ensimmäinen haaveeni Roomakin, mutta kun molemmat innostuimme Venetsiasta ihan täysillä, niin siinä ei enää sitten muuta mietitty 😀 Olen siis itse käynyt vuonna 2006 päiväreissulla Venetsiassa, kun olimme juhlimassa perheen kanssa isäni synttäreitä Gardajärvellä. Venetsia on siten etäisesti tuttu, mutta tuon yhden päivän vierailusta ei kyllä paljoa vielä saanut irti. Mies ei ole vielä käynyt Venetsiassa, joten hän pääsee kokoemaan kaupungin ihan ensimmäistä kertaa.

Rakastan Venetsian vanhaa, rapistunutta, mutta niin runollisen kaunista ulkonäköä – vettä, vanhoja rakennuksia ja kapeita kujia. Venetsia on oikea valokuvaajan unelma, sillä minne tahansa kameransa kääntää, on siellä varmasti jotain mielenkiintoista kuvattavaa. Mies onkin innoissaan jo tilaamassa uutta objektiivia matkaa varten 😀 Koska visiittimme on melko lyhyt, emme halua tehdä liian kunnianhimoisia reissusuunnitelmia. Matkan päätarkoitushan on siis nauttia toisistamme ja italialaisesta tunnelmasta.

Googlettelin kuitenkin jo hieman Venetsian must see -kohteita sekä käytännön vinkkejä esim. lentokenttäkuljetuksiin. Törmäsin ihastuttavaan Marimente -blogiin, jota kirjoittaa Venetsiassa asuva suomalainen matkailun ammattilainen. Jos mielit matkustaa Venetsiaan, niin suosittelen kurkkaamaan Marin blogia! Sieltä löytyy ihan valtavasti infoa ja inspiraatiota matkalle.

Kannattaa ainakin kurkata postaus Venetsian kauneimmista kanaaleista, Venestian parhaimmista pizzoista, Campanilen tornista ja kuinka päästä lentokentältä keskustaan. Pieni varoituksen sana kuitenkin, näiden postausten lukeminen voi aiheuttaa vakavaa ja peruuttamatonta matkakuumetta! Lukekaa siis omalla vastuulla!

Olen niin innoissani tästä matkasta, että en millään malttaisi odottaa! Italialainen jääätelö, kiireetön yhdessäolo, käsi kädessä pienien kujien kävely ja suloinen aurinko – A Presto!

venice2.jpg

 

Oletko sinä käynyt Venetsiassa? Löytyykö sulta hyviä vinkkejä? Kuulisin mielelläni teidän kokemuksia 🙂

Suloista sunnuntaita!

Kommentit (19)
  1. Onpa ihanaa että pääsette reissuun, kuvia odotellessa!! 🙂

    Mun isä on käynyt Venetsiassa kauan kauan sitten ja mainitsi tuosta kanaalien hajusta. Ei kuulemma muutenkaan matkustaisi uudelleen. Mutta he olivat miesporukalla liikkeellä, luulen, että pystyy eri tavalla nauttimaan hääpäivämatkalla 🙂 Isäni kommenttien takia en oo itse koskaan halunnut Venetsiaan, mutta luen mielenkiinnolla sun kokemukset paikasta!

  2. Niina Maria V.
    9.1.2018, 15:35

    Oi kuulostaa ihanalta! Teille tulee mahtava reissu :)!! Olen käynyt Venetsiassa kerran, ja musta ihaninta olivat pienen pienet sokkeloiset kujat ja sillat, ihan vaan kaupungissa vaeltelu<3

    1. Kiitos! Uskon, että reissusta tulle ihana 🙂 Vaeltelu ja kiireettömyys on just parasta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *