Ensimmäinen kapselipuvustoni

Maaliskuu kolkuttelee ovelle, ja elämäni ensimmäinen kapselipuvusto on nyt valittu. Iinan innostamana olen päättänyt testata tätä ikuiset vaatekriisit poistavaa ja vaatekaappia selkeyttävää metodia. Oma yksinkertaisemman vaatekaapin tavoitteluni alkaa siis maaliskuun alussa. Tarkoituksena on käyttää näitä yhtätoista (tai siis kahtatoista) vaatekappaletta ainakin koko maaliskuun ajan. Muita vaatekaapin komistuksia ei saa edes vilkuilla, saatikka laittaa päälle. Jos koen puvuston toimivaksi, niin jatkan samalla myös huhtikuun. Jos taas joku osa puvustossa ei toimi, otan vapauden vaihtaa puvuston osia huhtikuuksi. Kapselikokeilun innoittamana aloitan myös ostolakon. Minkä mittaiseksi se jää, jää nähtäväksi.kapselipuvusto.jpgohjeista kapselipuvuston kokoamiseen.jpgSiskon tekemä tunika // Zizzi t-paita

Kun idea kapselivaatekaapin testaamisesta pälkähti mieleeni, tiesin samantien tulevan kapselin kulmakivet. Käytän lähes poikkeuksetta Zizzin kiiltäväpintaisia leggingsejä sekä kaksia identtisiä KappAhlin farkkuleggingsejä. Niinpä ne oli helppo valita puvuston alaosiksi. Alusvaatteita tai sukkahousuja en laske mukaan puvustooni.

Yläosista ensimmäisiksi mieleen tuli kovassa käytössä olevat Aarrekidin musta Bubble-tunika sekä vihreä Livia-tunika. Ne kuuluvat sellaisiin vaatteisiin, jotka on aina mukava laittaa päälle. Lisäksi maalis-huhtikuussa on varmaankin sen verran viileä, että pitkähihaisia ja lämpimiä vaatteita tarvitsee.

mikä on kapselivaatekaappi.jpgZizzi leggingsit // KappAhl farkkuleggingsit // H&M+ mekko

Puvustoni villi kortti on helmikuussa ostamani H&M:n iiiihana ihana ihana kukkamekko, jota voisin pitää joka päivä. Mekko on kuitenkin sen verran lyhyt, etten koe sitä töihin sopivaksi. Mekko ei siten ole käytännöllisin valinta, mutta tulee käyttöön varmasti viikonloppuisin sekä iltamenoihin (hah, jos sellaisia on).

Käytännöllinen valita sen sijaan on siskon kauniista Verson puodin Kesäisenä yönä –kankaasta tekemä tunika, joka käy joka tilanteeseen. Se on sopivan siisti töihin, mutta myös samalla kivan rento. Tykkään tuosta pallomaisesta helmasta ja hempeästä värimaailmasta.

toimiva kapselipuvusto.jpgaarrekid tunika.jpgAarrekid Bubble tunika // Aarrekid Livia tunika

toimiva vaatekaappi.jpgKappAhl kukkatunika

mistä kivoja vaatteita ylipainoiselle.jpgVero Moda alustoppi // Only trikootunika // Only neule

Monikäyttöinen trikoojakku saa kaverikseen yhden vihreän alustopin sekä yhden t-paidan. Hieman mietityttää, pitäisikö t-paitoja olla enemmän kuin yksi. Hyvän kapselivaatekaapin tunnusmerkkejä on toisiinsa yhteensopivat vaatekappaleet. Tätä ohjenuoranani  käyttäessäni olen siis päätynyt näihin kahteentoista vaatekappaleeseen. Muutama keväisemmän kevyempi osa, mutta suurin osa melko lämpimiä talvivaatteita.

Minulla on tällä hetkellä käytössä vain yhdet talvikengät, joten niitä en laske puvustooni. Takkeja on käytössä kaksi (toppatakki ja villakangastakki), joten nekin jätän puvustoni ulkopuolelle. Ulkovaatteiden osalta en koe pukeutumisessani ongelmaa, tai tarvitse selkeyttä. Niimpä rajaan puvustoni simppelisti sisävaatteisiin.

ei mitään päällepantavaa.jpgMiltä tämä sinun mielestäsi kuulostaa? Monellako vaatekappaleella sinä pärjäisit muutaman kuukauden?

Jännittävää nähdä, kyllästyttääkö tämä 12 vaatteen puvusto jo ensimmäisen viikon jälkeen, vai tuntuuko se luontevalta. Olen, tai ainakin kuvittelen olevani fiilispukeutuja, joten rajallinen vaatekaappi saattaa aiheuttaa aamuisin kulmien kurtistuksia. Toisaalta voi olla ihanan vapauttavaa, kun ei tarvitse penkoa vaatekaappeja läpi, ja tuskailla ei-mitään-päällepantavaa fiiliksen kanssa. 

Kivaa keskiviikkoa! Minilomani on päättynyt, ja olen palannut takaisin töihin. Miten sun viikko on mennyt?

muoti testit paivan-tyyli
Kommentit (5)
 1. Ihana tuo kukkatunika KappAhlista! Mulla on vähän samantyylinen kuviointi yhdessä mekossa ja siinä on kyllä niin kesä vangittuna, että ai että!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/

  1. Se on kyllä kaunis! Kuvio ja värit just mun makuun. Jostain syystä sen käyttö on jäänyt aika vähäiseksi. Ehkäpä nyt se saa enemmän käyttökertoja 🙂

   1. Kiva kun täällä ei saa ilmoitusta kommenteista… sivut ei ihan pelitä. Tosi yllätys kun on lily kyseessä. :’D

    Mutta toi kapselivaatekaappi varmaan toimii just tohon hyvin. Että sit tulee käytettyä niitäkin, mitkä on muuten jääny jostain syystä enemmän sinne kaappiin venailemaan. 🙂

    1. Mulle tuli kyllä ilmoitus sun kommentista sekä sähköpostiin että tuohon omaan palluraan täällä Lilyssä.

     1. Mä en saa edelleenkään ilmoituksia mistään. 😀 Ja jonkun blogista oli hävinny kaikki kuvat. Jokaisesta postauksesta. Että vähän on vaiheessa tämä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *