Grillikauden avajaiset: Briossi hot dog

Avasimme eilen grillikauden auringon lämmittäessä jo takapihaa kivasti. Käydessämme Lidlissä ruokaostoksilla huomasin Lidlin valikoimiin tulleen taas kesäisiä Grillimaisteri-tuotteita. Mies bongasi uudet houkuttelevat gourmet-hot dog sämpylät, ja siitä se idea sitten lähti. Hot dogin ei tarvitse olla vain nakki kuivan sämpylän välissä ketsupilla ja sinapilla, vaan se voi olla makujen ja täytteiden ilotulitus. 
briossi-hodari.jpg

helppo-hot-dog.jpgHot dog sämylöistä oli tullut uutuusmakuja briossi ja vaalea maissirouhe. Me otimme tottakai pussillisen molempia. Hot dog ei kaipaa välttämättä edes nakkia, mutta me otimme paketillisen minibratwursteja, joiden makuna oli juusto-pekoni. Jos liha ei ole vaihtoehto, sujahtaa hot dogin sisälle makeasti myös tofu, grillattu halloumi tai vaikka grillatut ja maustetu porkkanasuikaleet. 

Minusta sinappi tekee hot dogin, ja olen ihastunut amerikkalaiseen French`s-sinappiin. Se on sopivan makea. French`s löytyy ainakin Citymarketin hyllyltä. Toinen itselleni ehdoton täyte on hapankaali. Sen kirpeä maku täydentää muuten hieman makeita täytteitä. Sipulin voi sujauttaa sämpylän sisään sellaisenaan, tai sen voi paistaa voissa pannulla suloisen rapeaksi. Uutena täytteenä testasimme Paholaisen salaattia, Grillimaisteri-tuote sekin. Täytyy kyllä sanoa, että Lidlissä on ilahduttavan paljon kivoja tuotteita grillaajan iloksi!

hot-dog.jpg

Tarvitset:

– Hot Dog sämpylöitä (briossi oli erinomainen!)

– Nakkeja oman maun mukaan (voin suositella minibratwurstia!)

– sinappia, ketsuppia, majoneesia, paholaisen salaattia tai muita valitsemiasi mausteita

– paistettuja sipulirenkaita ja hapankaalia

– juustoraastetta

devils-salad.jpg

helppo-grilliruoka.jpgHot dogit ovat mainio juhlaruoka, jossa jokainen saa täyttää omansa mieleisillään täytteillä. Hot dogien kaveriksi voi tehdä vihreän salaatin tai vaikka perunasalaatin, jos kaipaa täyttävämpää lisuketta. Hot dog on parhaimmillaan oluen kanssa. Itse en oluesta välitä, joten nautin illalliseni siiderin kera 🙂

Nappasin etupihalla terhakkaasti kasvavasta ruohosipulista nipun, ja silppusin sen vielä hot dogin päälle. Voitteko kuvitella, että ollaan jo niin pitkällä keväässä, että ruohosipulia saa omalta pihalta! Nam! Briossisämpylät olivat ihanan meheviä. Vaaleat sämpylät olivat hieman kuivia, ehkä grilli ei ollut paras lämmittämisvaihtoehto niille.

helppo-hodari.jpg

Joko teillä on grillikausi aloitettu? Mitä sinä tykkäät grillata?

Suloista sunnuntaita! Tänään on suunnitelmissa Jyväskylä Designtori ja tivoli 🙂

Kommentit (2)
  1. Ai mutn herkullisen näköistä! Nam. Lidl on hyvä kauppa.

    Me ei olla vielä grillattu. Odotellaan lapset kotiin Oxfordista ekaksi ja sit et mä tulen Rodokselta…menee vielä ainakin pari viikkoa!

  2. Namnam! Me ajateltiin avata grillikausi vappuna kun tulee vieraita! Miehen omia hampurilaisia majoneeseineen on meidän listalla! Kuola jo valuu! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *