Helppo ja herkullinen puolukkaleipä
Tässäpä mehukas ja maistuva leipäresepti syysiltoja ilostuttamaan! Söin muutama vuosi sitten ystävän luona illanistujaisissa makeaa ja suussasulavaa leipää, ja ihastuin siihen niin paljon, että pyysin heti reseptin. Ja tämä leipä on muuten tosi helppo! Vaikeinta tässä on kaikkien ainesten metsästäminen kaupasta, eikä sekään ole kovin vaikeaa 🙂 Tätä leipää ei tehdä juureen, tai edes nostatella! Onnistuu kaikilta!
Puolukkaleipä on sisintä asti lämmittävä, ja terveellinen herkku! Nyt, kun puolukka-aika alkaa olla käsillä, on tässä yksi hyvä resepti innokkaille marjastajille.
Itse olen surkea marjastaja, ja omat marjani poiminkin lähinnä pakastealtaasta 🙂
Jos ihan kaikkia siemeniä tai rouheita ei löydy, niin ei huolta, itsekin valitisin siemenmixin, ja jätin ruisrouheen pois kokonaaan. Resepti on siis muunneltavissa.
Tee näin:
– Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa
– Sekoita piimä, siirappi ja kanamunat keskenään pienemmässä astiassa, ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hetki esim. yleiskoneella.
– Voitele ja jauhota leipävuoka (omani oli 30cm)
– Kaada taikina vuokaan, ja paista 175 asteessa noin tunti
– Nauti kylmänä syysiltana tuorejuuston tai voin kanssa sekä kuuman kupposen kera! Sopii loistavasti tarjottavaksi juhlissa tai vaikka tuliaisena ystävälle!
Löytyykö muita puolukkaleipä-intoilijoita? Tykkäätkö tehdä itse leipää?
Maukasta maanantaita ja energiaa uuteen viikkoon!
Miten en oo ikinä keksinyt laittaa puolukoita leipään? Itse voisin jättää rusinat tosin pois ja laittaa vähän rosmariinia, aivan ihanan näköinen nimittäin! Kiitos inspiraatiosta 🙂
No rusinat voi hyvin jättää pois, ja laittaa tosiaan vaikka rosmariinia 🙂 Kiva, että sait tästä inspistä!
Ai että kun alkoi ihan kuola valua! Pakko testata, kiitos reseptistä 🙂
Kiva, että tykkäsit 🙂