Helppo omenapaistos syysherkutteluun
Syksyisin tekee mieli leipoa jotain makeaa omenasta. Jotain, jossa maisuu omenan makeuden lisäksi vähän jo jouluun viittaavat mausteet, kuten kaneli ja inkivääri. Takataskusta löytyy useampikin hyväksi todettu omenapiirakan resepti, mutta aina on kiva kokeilla jotain uutta. Omenaherkut kiinnostavat tällä hetkellä selvästi myös lukijoita, sillä viimeisen kuukauden aikana aikaisemmat omenapiirakkareseptit ovat saaneet paljon lukukertoja. Nämä reseptit löytyvät postauksen lopusta, mutta mennään nyt itse asiaan, eli tässä tulee helppo omenapaistos syysherkutteluun.
Tässä A Cozy Kitchen-blogista bongatussa Easy Apple Cobbler-reseptissä houkutteli sen helppous ja ihanat mausteet. Omenat pyöritellään seoksessa, jossa on niin fariinisokeria, kanelia kuin inkivääriäkin. Toimii!
Helppo omenapaistos
Täyte
- 3 isoa punaista omenaa
- 1,5dl fariinisokeria
- 2 rl sokeria
- 3rl jauhoja
- 1rl sitruunamehua
- 1tl vanijauutetta
- 2tl kanelia
- 1tl inkivääriä
Päälle
- 3dl jauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- 1/2dl sokeria
- 2dl täysmaitoa
- 6rl sulatettua voita
- 1tl vanilijauutetta
Tee näin:
- Lämmitä uusi 180 asteeseen. Voitele paistovuoka. Itse käytin 27x18cm vuokaa.
- Kuori ja paloittele omenat. Sekoita kulhossa täytteen ainekset keskenään. Pyörittele omenaviipaleet täytteessä.
- Kaada omenaviipaleet paistoastiaan.
- Sekoita jauhoja ja leivinjauhe. Lisää sokeri, maito, sulanut voi ja vanilijauute. Sekoita hyvin, ja kaada omenaviipaileiden päälle tasaisesti.
- Paista uunissa 40-45 minuuttia, siten, että taikina saa hieman kullankeltaista väriä.
- Tarjoile omenapaistos lämpimänä vanilijajäätelön kanssa. Meiltä ei löytynyt vanilijajäätelöä, joten kauhaisin paistoksen päälle pakastimesta löytynyttä Brysselin kinuskikeksi-jäätelöä.
Omenat kypsyivät ihanan pehmeiksi rapean kuoren alla. Olen tehnyt raparperista samantyylisen murupaistoksen, jossa raparperien päälle ripotellaan kaurahiutaleista, voista ja sokerista sekoitettua murua. En kuitenkaan ole aikaisemmin testannut tämmöistä amerikkalaistyylistä paistosta, jossa täytteen päälle tulee piirakkamainen taikina. Leivinjauhe teki rapeapintaisesta päällisestä ihanan ilmavan sisältä.
Koko meidän perhe tykästyi tähän helppoon syksyiseen jälkiruokaan. Omenat olivat juuri ihanan mausteisia fariinisokerin, kanelin ja inkiväärin ansiosta. Laitoin mausteita aika maltillisesti, mutta kanelia ja inkivääriä olisi voinut olla enemmänkin. Minusta ne saavat maistua reippaasti. Kaiken kaikkiaan omenapaistos oli varsin toimiva ja helppo jälkkäri! Tehdään varmasti uudelleenkin!
Onko amerikkalaistyylinen ”pohjaton” omenapaistos tuttu? Mikä on sun syysherkku?
Kivaa uutta viikkoa! Tällä viikolla saa kaivaa taas kumpparit ja sadetakin esiin.
Lue myös: Mehevä raparperi-omenapiirakka ja Satokauden herkkuja – helppo rahka-omenapiirakka