Mehevä raparperi-omenapiirakka!

Humpsis, hypättiin taas uuteen viikkoon!

Syksy lähestyy kuin pikajuna, mutta vielä on raparperia jäljellä! Heh! Ne sinnikkäät pirulaiset kasvavat aivan pakkasille saakka.

Olin eilen kutsuilla, ja valmistin sinne raparperista ja omenasta piirakkaa. Tästä tulee muuten aivan taivaallista! Resepti on vuoden 2006 S-Ryhmän Yhteishyvä-lehdestä. Piirakkaohje on aluperin vain omenalle, mutta raparperi antaa siihen kivasti kirpeyttä. On muuten ollut kovassa käytössä tämä ohje, kuten kuvasta näkyy!

Onko tämä resepti kenties jollekin teistä tuttu?hyvääraparperista.jpg

Ohjeesta tulee pellillinen mehevää, ja suussasulavaa piirakkaa. Sopii siis hyvin vaikka juhliin tarjottavaksi 🙂 Parasta piirakka on suoraa uunista tulleena, vanilijakastikkeen kera. Tuo muruseos tuossa päällä antaa piirakalle kivaa rousketta ja suutuntumaa!raparperipiirakkaohje.jpg

Näitä tarvitset:

20 annosta/pellillinen 

Pohja:

 4  kanamunaa 

2 dl sokeria 

2 tl leivinjauhetta 

5 dl vhnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia 

1 dl maitoa 

Täyte:

2 omenaa

2 raparperinvartta

 

Muruseos:

 50 g margariinia 

1 dl sokeria 

1 dl kaurahiutaleita 

1 tl kanelia  

0,5 tl inkivääriä (itse jätin pois)

helpporaparperipiirakka.jpg

Tee näin:

Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito.Sekoita mahdollisimman vähän.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Kuori ja viipaloi omenat. Nosta viipaleet taikinan pinnalle.

Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle.

Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

helppopiirakka.jpg

raparperi.jpg

Maistuisko sulle? Miten sinä käytät raparperia?

Vieläköhän sitä ehtisi jotain uutta raparperireseptiä keksiä tälle syksylle? Aikaisemmin olen loihtinut raparperista raparperi-mansikkajuomaa sekä inkiväärikekseillä terästettyä helppoa kesäillan herkkua 🙂

Mukavaa maanantaita! Joko osallistuit vapaavalintaisen Annie Eleanoona -korun arvontaan!

Kommentit (16)
  1. hannamariavv
    24.8.2017, 11:22

    On tosi hyvännäköinen piirakka! Itse olen tottunut syömään vain omenapiirakkaa, mutta höystettynä raparperilla se voisi myös toimia!

    hanna
    http://www.hannamariav.com

    1. Raparperi antaa kivaa kirpeyttä : )

  2. Nina / Monta syytä rakastaa
    23.8.2017, 06:38

    En ole varmaan ikinä tehnyt raparperista itse mitään vaikka siitä kovasti tykkäänkin, mutta voi olla että joudun tämän reseptin kyllä laittamaan talteen, koska omenapiirakka on ihan ehdoton lempparini, menee kaikkien leivonnaisten ohi. Nam!! <3

    - Nina / Monta syytä rakastaa

    http://www.montasyytarakastaa.com

    1. Mullakin on ongelmia keksiä, miten sen kaiken raparperin käyttäsi, mitä pihalla kasvaa 🙂 Kiva, jos resepti oli kiinnostava 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *