Joulukalenteri – toinen luukku (suklaatalo)!

Ta-daa, joulukalenterin toinen luukku pompsahtaa auki nyt! Väisty piparkakkutalo, täältä tulee veden kielelle herauttava suklaatalo! Suklaan ystävänä olen jo useamman vuoden miettinyt suklaatalon tekemistä. Piparkakkutaloista en niin välitä, enkä ole tainnut ikinä sellaista tehdäkään. Nyt sain viimein inspiraation kokeilla arkkitehtuurisia taitojani, ja askartelin pojan kanssa suklaatalon. 

Talo on yllättävän helppo tehdä, eikä rakennuksessa ole montaa osaakaan. Tämän osaa siis tehdä kuka vaan! Omasta talostamme ei tullut täydellinen, mutta näyttää kivalta ja maistuu varmasti makealle 🙂

helppo suklaatalo.jpg

fazer sulkaatalo.jpg

erilainen piparkakkutalo.jpg

Tarvitset: Neljä levyä suklaata ja mieleisesi koristeet 🙂 Meillä oli koristeena Ranskanpastilleja, Pihlaja-karkkeja sekä hauskoja kuusen mallisia vaahtokarkkeja Flying Tigerista. 

-Leikkaa kaksi levyistä kahteen osaan keskeltä. Näistä tulee katto ja sivuseinät. Nappaa jäljelle jääneistä kahdesta levystä kolme riviä pois, ja leikkaa levyn päädyt viistoon (katso kuva).  Jos olet pro voit yrittää myös leikata ikkunoita ja oven. Itse en lähtenyt edes yrittämään.

– Sulata ylijäävä suklaa. Sulanut suklaa toimii liimana, jolla voit liittää talon palat yhteen sekä liimailla koristeet paikoilleen. 

– Aseta yksi päätyseinä ja sivuseinä yhteen liiman avulla. Liitä myös kaksi muuta seinää rakennelmaan. Rakenteita kannattaa tukea hetki käsillä, jotta liima ehtii hieman jähmettyä. Näpertele vielä katto paikoilleen, ja huomaa, että olet leikannut päätyseinät liian kapeiksi, ja taloon paistaa valo sisään katonrajasta.

– Koristele valmis talo. Voit ripotella päälle tomusokeria lumeksi. Varsinkin, jos talossa on arkkitehtoonisia ongelmia, tomusokeri pelastaa. Onneksi joulukuu on pimeää ja hämyistä aikaa, joten pienet viat eivät kynttilänvalossa näy.

– Anna talon jähmettyä jääkaapissa hetki.

Vinkki! Käytä mahdollisimman isoa veistä leikkaamiseen. Veitsi kannattaa myös kuumentaa ennen leikkaamista. Ylimääräiset suklaalevyt saattavat tulla myös tarpeeseen.

suklaatalo.jpgTein kaupassa ajatusvirheen, ja ostin viisi levyä suklaata. Hukkaanhan suklaa ei toki koskaan mene. 

talo suklaalevyistä.jpg

tee se itse joulumakeinen.jpg

joulumakeinen.jpg

joululahja.jpg

Kuvailin muutaman klipin talonrakennuspuuhista instan puolelle. Sieltä voi siis käydä kurkkimassa, miten rakennusurakka sujui. Jos sen sijaan kaipaat ammattimaisempia ohjeita talonrakennukseen, niin kurkkaa tämä Fazerin video, jota minäkin käytin ohjenuoranani 🙂

Mitä tykkäät mun ensimmäisestä suklaatalosta? Aika kiva, vai näyttää lapsen tekemältä? Oletko sinä testannut suklaataloa, vai oletko enemmän perinteisen piparkakkutalon ystävä?

Makeaa sunnuntaita!

Joulukalenterin ensimmäisen luukun arvonnan voitti nimimerkki tuijaa! Onnea!

Psst! Huomenna avautuu blogin kolmas luukku!

Kommentit (4)
 1. Näyttää niiin hyvältä! Pitääpä itsekin kokeilla 🙂

  1. Kiitti! Mulavaa puuhaa ka puolet talosta on jo syöty, joten voin suositella 😀

 2. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
  9.12.2018, 07:09

  Hei vau, tuostahan tuli upea! Me tehtiin suklaatalo toissavuonna ja muistan, että se oli yhtä säätöä ja sotkua, kun suklaata tuntui olevan ihan mahdotonta leikata oikeista kohdista esimerkiksi sivuttain ilman, että levy katkeaisi. Jonkinlainen talo toki saatiin valmiiksi, mutta suklaata meni varmasti tuplamäärä! Viime vuonna tehtiin taas perinteinen piparkakkutalo, Roope Ankan rahasäiliö tosin, eikä hermo mennyt keneltäkään. Sitäkin tosin jäi syömättä niin paljon, että tänä vuonna taidetaan mennä ihan ilman taloja…

  1. Kiitti 🙂

   Yritin mennä helpoimman kautta ja hyvin rakennusurakkaan varustautuneena. Lähempää tarkastelia mökki ei kestä, mutta tärkeintähän on yhdessätekeminen.

   Piparkakkutalot on jääneet meilläkin syömättä :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *