Kahden ainesosan taivaallinen mansikkasorbetti!

Minnean muruja

Oi, ihana jäätelökesä!

Muistatte ehkä, että pirtelöt ja jäätelöt kuuluvat kesäisiin lemppareihini. Viime viikolla instaseuraajani pääsivät naureskelemaan kanssani ihka ensimmäisen sorbettikokeiluni kanssa. Ei mennyt ihan putkeen se ensimmäinen kokeilu, ja siksi blogiinkaan ei suunnitelmista huolimatta tullut ohjetta. 

Eilen otin uudestaan härkää sarvista, ja ostin kotimaisia pakastemansikoita. Tässä siis teillekin superherkullinen ja helppo ohje mansikkasorbettiin/mansikkajäätelöön, johon tarvitaan vain kaksi ainesosaa ja suhteellisen hyvä blenderi.

Tarvitset noin 250-300 grammaa kotimaisia pakastemansikoita ja puoli purkkia kondensoitua maitoa. Kondensoitua maitoa löytyy ihan perusprismoista ja cittareista, joten kovin eksoottinen ainesosa ei ole kyseessä (enää). Tein ensimmäisellä yrityksellä sen virheen, että ostin serbialaisia pakastevadelmia, ja ulkomaisia pakastemarjojahan ei suositella käytettäväksi ennen keittämistä. Keittäminen taas muuttaa marjan rakennetta, ja sorbetista ei tule ihan niin paksua kuin tavoite olisi.

Tee näin:

- Puolita jäiset mansikat, ja heitä blenderiin.

- Kaada päälle noin puoli purkkia kondensoitua maitoa, ja surauta muutama minuutti tasaiseksi. 

- Tarjoile heti, tai 20 min pakastamisen jälkeen. 

Tiesitkö, että syreeninkukkia voi syödä?

Oma sorbettini ei ollut blenderin jäljiltä yhtä paksua kuin youtube-videossa, mutta pienen pakastamisen jälkeen se oli juuri täydellistä! Laitoin omaan sorbettiini enemmän maitoa kuin videossa, joka varmaankin oli syynä notkeampaan koostumukseen. Mies huomautti myös, ettei sorbettiin tule maitoa, joten ehkä tämä on sitten enemmänkin mansikkapehmistä. Kutsuttiin tätä herkkua millä nimellä tahansa, on se joka tapauksessa älyttömän hyvää! Kokeile vaikka!

Oletko sinä tehnyt itse jäätelöä tai sorbettia?

Kurkkaa myös aikaisemmat kylmät herkkuni: hurmaava Marianne-jäätelö ja minttuinen Oreo-pirtelö!

Suloista sunnuntaita! Nautitaan viimeisestä kesäpäivästä, sillä huomennahan se jo ilmeisesti loppuu (ainakin väliaikaisesti).

Kommentit

Kirsikka W.

Nam, täähän on helppo! Meillä ei kyllä ole blenderiä... Mahtaisikohan juttu toimia, jos marjoja vähän murskaa veitsellä, ja pyöräyttää sähkövatkaimella sekaisin? Vai meneeköhän ihan pipariksi? Hmm, kokeilemalla se varmaan selviää :)

Minnea
Minnean muruja

Hmm..blenderi tai muu vahva laite taitaa kyllä olla aika ehdoton. Meidänkin blenderillä oli hieman vaikeuksia noiden jäisten mansikoiden kanssa :D Mutta aina kannattaa yrittää!

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Onpa todellakin suussasulavan herkullisen näköistä. Mietin vain, että mikähän olisi laktoositon versio,...?  :)

Minnea
Minnean muruja

Löysin ainakin heti yhden maidottoman:

https://www.yhteishyva.fi/reseptit/helppo-vadelmasorbetti/044512

 

Vaikuttaa tosi helpolta tuokin :)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Hyvää varmaan tuokin, mutta mietin voisiko tuohon käyttää sen kondensoidun maidon tilalla jotain laktoositonta. Tuo ihana pehmeän näköinen koostumus houkuttaa. :)

Yhtä sirkusta!

Oi miten herkullisen näköistä...ehkäpä vielä, kunhan kohta mansikat kypsyy :)

Minnea
Minnean muruja

Tähän ois varmasti omiaan viime kesän pakastemansikat! Tämän kesän tuoreita herkkuja ei malttaisi pakastaa, vaan syödä heti sellaisenaan :D

Karita Koolla (Ei varmistettu) https://karitakoolla.blogspot.com/

Kuulostaa todella hyvältä! Pitääkin pistää kokeiluun. Mä en muuten tiennyt, että syreeninkukkia voi syödä. Ihanaa kesää sinulle. <3

Kommentoi