Kahden ainesosan taivaallinen mansikkasorbetti!

Oi, ihana jäätelökesä!

Muistatte ehkä, että pirtelöt ja jäätelöt kuuluvat kesäisiin lemppareihini. Viime viikolla instaseuraajani pääsivät naureskelemaan kanssani ihka ensimmäisen sorbettikokeiluni kanssa. Ei mennyt ihan putkeen se ensimmäinen kokeilu, ja siksi blogiinkaan ei suunnitelmista huolimatta tullut ohjetta. 

Eilen otin uudestaan härkää sarvista, ja ostin kotimaisia pakastemansikoita. Tässä siis teillekin superherkullinen ja helppo ohje mansikkasorbettiin/mansikkajäätelöön, johon tarvitaan vain kaksi ainesosaa ja suhteellisen hyvä blenderi.sorbetti.jpg

mansikkajäätelö-ohje.jpgTarvitset noin 250-300 grammaa kotimaisia pakastemansikoita ja puoli purkkia kondensoitua maitoa. Kondensoitua maitoa löytyy ihan perusprismoista ja cittareista, joten kovin eksoottinen ainesosa ei ole kyseessä (enää). Tein ensimmäisellä yrityksellä sen virheen, että ostin serbialaisia pakastevadelmia, ja ulkomaisia pakastemarjojahan ei suositella käytettäväksi ennen keittämistä. Keittäminen taas muuttaa marjan rakennetta, ja sorbetista ei tule ihan niin paksua kuin tavoite olisi.

Tee näin:

– Puolita jäiset mansikat, ja heitä blenderiin.

– Kaada päälle noin puoli purkkia kondensoitua maitoa, ja surauta muutama minuutti tasaiseksi. 

– Tarjoile heti, tai 20 min pakastamisen jälkeen. 

syreeninkukka-jälkiruoka.jpgTiesitkö, että syreeninkukkia voi syödä?

sorbetti-ohje.jpg

Oma sorbettini ei ollut blenderin jäljiltä yhtä paksua kuin youtube-videossa, mutta pienen pakastamisen jälkeen se oli juuri täydellistä! Laitoin omaan sorbettiini enemmän maitoa kuin videossa, joka varmaankin oli syynä notkeampaan koostumukseen. Mies huomautti myös, ettei sorbettiin tule maitoa, joten ehkä tämä on sitten enemmänkin mansikkapehmistä. Kutsuttiin tätä herkkua millä nimellä tahansa, on se joka tapauksessa älyttömän hyvää! Kokeile vaikka!

Oletko sinä tehnyt itse jäätelöä tai sorbettia?

Kurkkaa myös aikaisemmat kylmät herkkuni: hurmaava Marianne-jäätelö ja minttuinen Oreo-pirtelö!

Suloista sunnuntaita! Nautitaan viimeisestä kesäpäivästä, sillä huomennahan se jo ilmeisesti loppuu (ainakin väliaikaisesti).

Kommentit (8)
  1. Karita Koolla
    5.6.2018, 15:09

    Kuulostaa todella hyvältä! Pitääkin pistää kokeiluun. Mä en muuten tiennyt, että syreeninkukkia voi syödä. Ihanaa kesää sinulle. <3

  2. Oi miten herkullisen näköistä…ehkäpä vielä, kunhan kohta mansikat kypsyy 🙂

    1. Tähän ois varmasti omiaan viime kesän pakastemansikat! Tämän kesän tuoreita herkkuja ei malttaisi pakastaa, vaan syödä heti sellaisenaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *